Имал ли е дъщеря Петър Дънов...

Разказва Димитър Шумналиев и ни изкушава с "Бяло сладко"
6 юли 2016 10:14, Петя Славова
0
Имал ли е дъщеря Петър Дънов...
Снимка: Колибри

На 8 юли известният български писател и журналист Димитър Шумналиев ще ни изкуши с „Бяло сладко” – неразказаната история на Бялото братство. Премиерата на романа ще се състои на 13 юли от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

„Бяло сладко“ е първият по рода си художествен прочит на Бялото братство. Имал ли е дъщеря Петър Дънов? Какви тайни пази архивът на Ру, личната стенографка на Учителя?

Фантазията и ерудицията на автора вдъхват нов живот на документалния материал, възкресявайки спомени, записки и автентични свидетелства за Бялото братство. Така се ражда този майсторски композиран роман с вкус на мистификация, за една легендарна личност, която винаги е била обект на дискусии.

  Димитър Шумналиев е дългогодишен журналист и писател. Той е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици.

За сборника „Влюбени разкази” получава авторитетната литературна награда „Балканика” за 2004 година. Носител е и на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Още един Християнин преди 9 месеца
До Християнин
Аз не мога да разбера какво не им стига на хората в християнството ,че търсят друго "учение,учител" и тем подобни.За мен са изгубени души,които се лутат.В общението с Бог не е необходим посредник
1
2
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 1 година
Не ни интересува дали е имал! Важно е да се знае че неговото учение с неслучайно име: Дънов.. което проповядва е някаква смес и съвкупност от Библията и всякакви източни философий.. В свещеното писание Библията много ясно са казани нещата за подобни лъжливи учители който ще заблудят мнозина.. От там става ясно на какво да вярваме и от какво зависим.. !