Кралски мистерии в "Сиси - неочакваната императрица"

Нов роман на Алисън Патаки излиза у нас
9 май 2017 12:44, Петя Славова
2
Кралски мистерии в "Сиси - неочакваната императрица"
Снимка: Еднорог

В света на кралските семейства ни въвежда романа на Алисън Патаки "Сиси - неочакваната императрица”. Книгата хвърля нова светлина върху бляскавия двор на Хабсбургите и неговата най-незабравима императрица - съпруга на император Франц Йозеф.

В средата на XIX век владенията на Австрийската империя се простират от Австрия до Русия, от Германия до Италия. На престола на богатата и процъфтяваща империя, обединила много народи и несметни богатства  седи млад и красив император. И този император си търси съпруга.

Династичният брак е уреден, кротката и благовъзпитана Хелене, братовчедка на императора, пристига в алпийския курорт, където трябва да бъде отпразнуван годежът им, съпроводена от петнайсетгодишната си сестра Елизабет - буйната, непокорна дъщеря на баварските планини. Тогава се случва непредвиденото – внезапно пламналата страст между Франц Йозеф и сестрата на неговата годеница помита всички предразсъдъци. Елизабет, още почти дете, но отличаваща се вече с красотата, която ще я превърне в легенда, става съпруга на императора и владетелка на огромната империя.

Петнайсетгодишното момиче, в плен на романтичната си любов, дори не подозира какви изпитания го очакват в студения, безразличен свят на виенските дворци. С един съпруг, посветил живота си на империята, под суровия, неодобрителен поглед на строгата свекърва, Сиси се чувства безпомощна, изоставена и отчаяна. И тогава идват изкушенията...

Алисън Патаки е авторка на бестселърите “The Traitor’s Wife” и “Сиси - самотната императрица”. Дъщеря на бившия губернатор на щата Ню Йорк Джордж Е. Патаки, тя се вдъхновява да пише за  императрица Сиси благодарение на семейните си корени, достигащи дълбоко до бившата Австроунгарска империя на Хабсбургите. Патаки е съосновател на организацията с идеална цел “ReConnect Hungary”. Завършва с отличие университета "Йейл" с  основна специалност английски, и е редовен дописник на “Хънтингтън Поуст”, както и член на Обществото за исторически романи. Живее в Чикаго със съпруга си и дъщеря им.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако живее сега, никого няма да впечатли. Сега се лансират груби едри черти и форми. Резултат от смесването на расите вероятно и от липсата на практика на елит. И Бионсе, и Адел , и когото хванете, все подхожда на модел за плакат. Хайде да не е от соцреализма, от предхождащия го мащабен стил в Мексико. /Нали си спомняте, че почти всички мис свят са от Карибския басейн.
1
1
 
1
 
! Отговори
Австриеца преди 3 години
Австрия си е Австрия....