От наркотици и провали до успехи в бизнеса... Дебютът на Пламен Попов

Авторът описва житейския си път в "Предприемачът"
3
От наркотици и провали до успехи в бизнеса... Дебютът на Пламен Попов
Снимка: Благовеста Симеонова

През колко провала трябва да преминеш, за да стигнеш до успеха, как волята и характера ти помагат да преодолееш наркотичната зависимост, а след това се превръщат във фундамент на предприемаческите ценности? Това разкрива авторът в Пламен Попов в книгата си "Предприемачът".

Личният житейски път на Пламен го води през редица изпитания, които го изправят пред категоричното решение да се реализира като успешен предприемач. Родом от Бургас, авторът губи баща си на 11 години, на 15 попада в клопката на наркотиците, а на 25 сключва първата си сделка за един милион.

В "Предприемачът" той описва детайлно опита си, като едновременно с това дава ценни напътствия и формули за успех. Авторът изповядва убеждението, че всеки може да се превърне в предприемач, като управлява живота и бизнеса си прецизно, определяйки целите си и фокусирайки се върху тях с отдаденост, страст, постоянство, дисциплина и упоритост. Тясната му специалност е изграждане на бизнес с нулев стартов ресурс, чрез привличане на партньори.

Попов разказва за провалите и фалитите, свои и на свои партньори и клиенти, искрено и честно. Прави го, защото върху тях той изгражда успешния си бизнес, мащабната кампания "Аз събуждам България", Университет за личностно развитие и предприемачество и поредица от бизнес обучения и курсове за личностно развитие.

Книгата изобилства от примери за провалени животи на неуверени хора, с които Попов работи, за да ги превърне в  успешни модели за подражание. Такава е историята на Ник Чакъров, който преминава през поредица от обучения и консултации с Пламен и бизнес партньора му Ясар Маркос. Вследствие на това, от момче, което губи работата си, дългогодишната си приятелка и дома си, Ник се превръща в един от най-успешните онлайн предприемачи в България за своята сфера. Всичко това се случва благодарение на две основни неща, описани детайлно в книгата "Предприемачът", информацията, която получаваме и начинът, по който я използваме.

За повече от петнадесет години Попов е сформирал и ръководил над двадесет екипа.

"Само в два случая, пише той – съм видял как машината работи перфектно. Единият пример е от далечната 2004 г., когато започнах своята дейност в строителството и събрах първата си бригада с моя партньор. Другият случай е работата ми с Ясар, особено след като стартирахме и работехме само двамата".
 
"Хората не искат някой да ги учи, как да живеят, те искат някой да им покаже. Точно това правим ние, показваме и чрез пример. Много е "романтично" да слушаш за провали. Докато не осъзнаеш, че този, който ти ги разказва, ги е преживял преди това", споделя авторът на страниците на книгата, като подкрепя тезата си със стотици примери от практиката си, като лектор и консултант. Дори тези, които му създават врагове и начина за справяне с тях, Пламен описва, за да бъде възможно най-изчерпателен в този съкровен разказ, който превръща в наръчник.
 
В дебютната книга на Пламен Попов присъства и най-голямата му страст – "Аз събуждам България". Идеята за стартирането на най-мащабната и безплатна информационно-образователна програма за личностно развитие и предприемачество провеждана в България, тя се ражда при едно от пътуванията на автора до Бобов дол. Отчаянието и кризата на хората останали без работа там, както и желанието им да учат, да се развиват и да потърсят нови възможности, го провокират да създаде мащабната образователна кампания, чиято основна цел е да преодолее ограничения достъп до изключително ценна информация.

Информация, която може да промени живота на хората в цялата страна. Вдъхновени от иновативността и ентусиазма на Пламен, множество институции, бизнес организации и Министерството на труда и социалната грижа в лицето на д-р Султанка Петрова застават зад каузата. "Аз събуждам България" стартира в края на миналата година със събитие на площ от 10 дка в центъра на столицата, 15 000 посетители, над 15 лектори, два концерта на сцена 80 кв. м, както и множество изложители на различни продукти и услуги.

Във втория етап, през 2018-а кампанията продължава с над 300 безплатни информационно-образователни лекции във всички 28 областни градове на България.

"Тази книга е предизвикателство. Това е моят опит да предам какво съм научил от наблюденията ми над мои бизнес партньори и конкуренти, както и от мои действия, когато съм стартирал различни бизнес проекти – вече повече от 15 години в България. Включил съм и факти, които не са били известни досега, дори и на голяма част от моето обкръжение", подчертава Попов в увода към книгата си.

"Никога не е било важно, колко пъти ще падна или какво ще кажат хората за мен, а колко пъти ще стана и какво мисля аз за себе си", акцентира той. И описва срещите си с всички партньори, които са му помагали по пътя на личното му и професионално израстване.

Има ли амбиции Пламен П. Попов да се развива в политиката, кое е най-голямото предизвикателство пред един предприемач, защо провалът е учител и колко труден е пътя пред теб, щом имаш смелостта да минеш по жарава? Отговорът на тези и още много въпроси Пламен дава в "Предприемачът".


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
От Формула на успеха преди 1 година
До Изгърбич Задвратян
Това за мен което казваш е клевета, нямам никаква политическа обвързаност или зависимост....това е свързано с християнските ми ценности които са по добрата алтернатива на Попов има нещо което не одобрявам в неговия дебют....а ти какво завиждаш ли та се заяждаш с мен.
2
2
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 1 година
До Формула на успеха

и после дедо ти , партиен секретар, ти дава ключа от шкафа със спестовните книжки, и резко ставаш мотивационен оратор. кокаина, помага да ти дойде дар слово, прочие.
1
3
 
5
 
! Отговори
Формула на успеха преди 1 година
Махаш пороците и всяка област от живота ти става успешна!