Дейвид Балдачи посочи "Жертвите"

Новият му роман - вече и у нас
9 юли 2019 22:15, Петя Славова
1
Дейвид Балдачи посочи "Жертвите"
Снимка: Обсидиан

Новият роман от поредицата на Дейвид Балдачи с главен герой Еймъс Декър излиза у нас. "Жертвите" е в превод на Милко Стоименов.

Сюжетът ни среща с бившия полицай от Охайо Декър. Героят е включен в специален екип на ФБР заради своята феноменална памет и безпогрешна логика. Той и партньорката му Алекс Джеймисън отиват на гости при сестра ѝ в Барънвил, Пенсилвания.

Заводите и много от фирмите тук са фалирали, а наркотиците настъпват неумолимо. Само няколко часа след пристигането си Декър се натъква на два трупа в необитаема къща.

Скоро става ясно, че през последните дни в града са извършени и други ужасяващи убийства. Жертвите сякаш нямат нищо общо помежду си. Странните символи, оставени на местопрестъпленията, допълнително объркват полицията. Декър започва да подозира, че това са само няколко парченца от зловещ пъзел, който се простира далече отвъд Барънвил.

Благодарение на необикновените си умения той все повече се доближава до истината, когато едва не загива в умишлен пожар. Сега и най-малката грешка би била фатална, но ето че неговата абсолютна памет започва да му изневерява. Което означава, че той и Алекс може да са следващите жертви.


1
Още по темата: романДейвид Балдачи
Още от Книги
Българската писателка, за която говори светът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
ss преди 6 дни
Предсказуемо, безинтересно и нагаждаческо/на еврей, на джендъри, афроамериканци/, това е напоследък Америка в т.ч. и литературата й! Д. Балдачи има доста добри книги, но напоследък и той нещо се понесе по вълната! Които е чел европейски автори напоследък, лесно открива по-доброто четиво!!