С баклава, вино и море: Как "Да оцелееш като родител 2"

Елисавета и Красимира с животоспасяващ нов наръчник
2 яну 2020 16:15, Петя Славова
10
С баклава, вино и море: Как "Да оцелееш като родител 2"
Снимка: ИК "Сиела"

Наръчникът "Да оцелееш като родител" си има продължение. Във втората част Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова изследват процесите на майчинството и бащинството със споделени и любопитни разкази, случки и перипетии.

Авторките се опитват и да запазят здравето, щастието и разсъдъка си по възможност и описват начините, с които според тях може да стане това.

Сред това, което са намислили е да си заливат обувките с шампанско, да реват като мандрили. Също така си обещават " сума ти простотии", които никога няма да изпълнят:  "Да спортуваме всеки ден (ХАХА­ХА), да спестяваме пари (да бе, да), да бъдем по-до­бри хора (защо??) и прочие фалшиви неща, които нито разбираме, нито можем да постигнем."

Елисавета и Красимира стигат до общия извод: "Мислете за това да останете живи като за една бетонна плоча, върху която след това ще построите криво-ляво някакви стени, ще сложите алуминиева дограма, за да не ви духа на кръста, и ще постелете персийски килим, върху който ще се въргаляте като щастлива и преяла мечка цяла година.
Защото, съгласете се, ако не сме живи, а сме умрели, няма как да спортуваме всеки ден, да пестим пари и да сме много добри към другите, по-лоши хора (в случай че това е, което е важно за вас).
Освен това, ако сме умрели, няма да можем да се тъпчем с шоколад и баклава, да пием вино и да ходим на море в Гърция, което също е голяма загуба."

Сред съветите за съхраняване на живот е  да не се пресича на червено, да не се прави забранен ляв завой, да не минават под балкони, когато от БАН преду­предят, че ще има червен код за ураганен вятър, да не ходят по джапанки да покоряват планински върхове, да не яздят коне,  да не берат гъби в гората, да не се качват на мотори, да не скачат през прозорци и казано накратко –  да не правят глупости, които намаляват шансовете за живот. Те също така апелират да не се състезаваме с другите. "Интернет, пък и реалният живот, е пълен с жени, които сякаш идват от други галакти­ки, където да си организирана, изпълнителна и успешна майка на три деца, която работи, учи пета магистратура, винаги е с изряден ма­никюр и става за фитнес в пет сутринта, явно е някаква тройна ваксина, която ти бият още в родилното.

Двете авторки споделят, че най-реалистично е да се успокоим и да живеем тоя живот без да се опитваме да сме  свръххора, а да излизаме "по-често с приятели, да ядем хубава храна и да пием вино или каквото там ни се пие, защото, съжалявам, че ще ви разочаровам, но никой на тоя свят няма да ви връчи награда за най-чист килим, за най-добре лъсната плочка в банята или за най-хубаво сварен грах."

Тези и още много съвети и обещания са събрани в "Да оцелееш като родител 2"


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Някой произволен преди 4 години
" Да спортуваме всеки ден (ХАХАХА), да спестяваме пари (да бе, да), да бъдем по-добри хора (защо??) и прочие ФАЛШИВИ неща" ??! Ouch.. ако наистина не разбирате тези "недостижими" неща, ohhhhhh boy.. you gonna have fun years ahead :)
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чутовна глупост!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Не очаквам много...Съдейки по коментарите явно съм прав.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасно заглавие, някакви простотии в стил залива на на обувките с шампанското. Наскоро зачетох книга от някакъв млад автор, същото ниво. Ужас! Коментарите подобни. Липса на стил на писане. Но важното е да издава и пише, ниво, стил...няма значение.
6
4
 
11
 
! Отговори
ПСИХОЛОЖКА преди 4 години
Ама верно ли давате пари за тези *********** ? Само един абзац прочетох в горната статия и ми стана противно. Много жалко е , че се издават такива булшити.
5
3
 
12
 
! Отговори
стига толкова преди 4 години
изтъркаха се тия вече с техните глупотевини
4
1
 
13
 
! Отговори
221 преди 4 години
И без този наръчник ще оцелеем, драги К. и Е. Спрете с тези писаници, че ще фалирате "Сиела"
3
2
 
17
 
! Отговори
221 преди 4 години
Аз съжалявам, че си купих 1 част. Абсолютно тъповата, безвкусна, плоска и банална книга за майчинството. Едвам написана от 6-7 човека... Върнете ми парите?!? В олх я пуснах и никой не благоволява да я купи...Много шум за нищо.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кавичките в заглавието не са на мястото си. Останах с впечатление, че ще прочета нещо за родител 1 и родител 2.Добре, че се оказа нещо друго...
1
5
 
12
 
! Отговори
Пешо Секса преди 4 години
Общо взето съвети за по-бързо затъпяване на населението.