Българка илюстрира теорията на Дарвин в "Произход на видовете"

Книгата - хит във Великобритания, преведена на 31 езика
5 мар 2020 19:05, Петя Славова
15
Българка илюстрира теорията на Дарвин в "Произход на видовете"
Снимка: ИК "Сиела"

„Произход на видовете” от Сабина Радева – наука за деца от 5 до 104 години! 

Илюстрована адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин е обяснена изключително достъпно - като Автор на книгата е българката Сабина Радева, която доказва, че науката може да бъде забавна и разбираема.

Книгата се появява първо във Великобритания и бързо се превръща в сензация в Обединеното кралство – изданието попада в селекцията "Книга на годината" на една от най-големите британски книжарски вериги "Уотърстоунс".

До момента "Произход на видовете" е преведена на 31 езика, а критиците определят  изданието като "врата към чудесата на науката".

От невероятното разнообразие на живота до борбата за оцеляване, от най-малките бактерии до великото дърво на живота, в тази красива адаптация на прочутия труд на британския естeствоизпитател Чарлз Дарвин на достъпен език, подходящ както за деца над 5-годишна възраст, така и за техните родители, оживява революционната теория, променила света завинаги – теорията на еволюцията.

Сабина Радева е родена в Русе. Завършва магистратура по молекулярна биология от престижния институт "Макс Планк" в Германия през 2008 г. По-късно защитава магистърска диплома по илюстрация, след което се мести в Лондон, където и до днес  работи като графичен дизайнер и илюстратор.

"Много важен проект, реализиран по най-красивия начин. Задълбоченият текст на Сабина Радева и великолепните ѝ картинки заедно разказват историята за произхода на видовете и за самата еволюция с яснота, хумор и голямо очарование", пише за книгата Ема Дарвин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
4
 
! Отговори
Дедо Пройчо преди 4 години
До РистуРисте, сигурно си голям вярващ, за да можеш да повярваш в еволюционната теория. Самият Дарвин никога не би измислив такава глупотевина, ако имаше познания върху генетиката. Не е проява на интелигентност да твърдиш, че за най-простия код се изисква някой, който да го създаде, а за нещо, което е милиони пъти по-сложно от най-сложния код, е необходима чиста случайност. Знаеш ли каква е тази случайност? Да взривиш един склад за хартия и да получиш енциклопедия Британика.
13
5
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До Дедо Пройчо: Еволюцията не е случаен процес. Естественият подбор е движещата сила на еволюцията. Подборът прави така, че само гените на съществата, които успеят да ги предадат на следващото поколение, оцеляват. В това няма нищо случайно. Ти просто не разбираш същността на еволюцията, а се опитваш да опровергаваш някаква твоя идея за това какво е еволюция, която е абсолютно погрешна.
12
4
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
До Маймуняк: Липсващото звено си ти - приличаш външно на човек, а по акъла - на ***.
11
0
 
6
 
! Отговори
Дедо Пройчо преди 4 години
До Опарин, Милър и ЮриНе лъжи хората. НЯМА НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ ОТ МЪРТВА МАТЕРИЯ - СКАЛИ, МИНЕРАЛИ, МЕТАЛИ, ГАЗОВЕ, ФЛУИДИ И Т.Н. ДА Е БИЛА СЪЗДАДЕНА ЖИВА КЛЕТКА. ИМАЛО Е МНОГО ИЗМАМИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, АМА ТАКОВА ЧУДО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО. Дарвин е вярвал, че клетката е проста, а пък то се оказа, че всяка една отделна клетка е цяла сложна вселена, в която протичат повече процеси, отколкото може да изчисли дори най-мощният супер компютър.
10
5
 
6
 
! Отговори
Маймуняк преди 4 години
Така наречените учени вече век и половина търсят липсващото звено между маймуняка и човека. Все още търсят. Постоянно откриват разни сечива от по-ново време в разни седименти, които по метода С-14 би трябвало да са на милиони години. Ако човек може да вярва на еволюционната теория, значи може да повярва на всяка идиотщина, която му предлагат промивачите на мозъци.
9
6
 
3
 
! Отговори
Антирелигия преди 4 години
Еволюционната теория е подкрепена с данни събирани по цял свят. Само *** ограничени религиозни *** вярват че нещо наречено "бог" е създало света и всичко живо за 6 дена а след това легнал да си почине. Дарвин никога не се отказвал от теорията си. Просто не искал да влиза в конфликт със силно религиозната си жена. Едва когато негов близък приятел (Алфред Уолъс) го пита за съвет дали да публикува своята теория (която по съвпадение е точно същата...)той се решава да публикува...
8
6
 
0
 
! Отговори
Опарин, Милър и Юри преди 4 години
До Дедо ПройчоТова дето го искаш е доказано още преди 50-60 години.Първи са били Милър и Юри, а след това и Опарин. А експериментите им са успешно повтаряни от независими групи многократно.Така че ходи копай чипса и пуканките и не се мешай там където не вдяваш
7
5
 
9
 
! Отговори
Дедо Пройчо преди 4 години
Останаха ли още хора, които вярват на еволюционната хипотеза? Човек трябва наистина да е много лековерен, за да повярва, че когато една *** удря по клавишите на клавиатурата, след няколко милиона години ще успее да напише съвсем случайно Макбет на Шекспир. Още по-идиотско е да се вярва, че от нежива материя може да се създаде живот. Ако някой все още го твърди, поискайте да ви го покаже с лабораторен опит.
6
0
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Браво!
5
5
 
9
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Браво на жената. Само дето самия Дарвин се отказва в последствие от теорията си, защото е осъзнал колко е абсурдна!
4
0
 
9
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Супер са илюстрациите на жената, браво! Иначе се сещам за един свещеник, в някакво предаване го бяха питали какво мисли за Чарлз Дарвин, а той отговори: Вярвам му, че е произлязъл от май муна хаха
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Страхотна идея и успешно осъществена.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** мънки, абезяна, мАймун и т.н.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой още вярва, че е братовчед на ***? Има ли такива невежи?