Първите стъпки в четенето с "Ема. Един прекрасен ден"

Малка книга, с която да направим голямата крачка към света на книгите
Обновена: 10 сеп 2020 15:44 | 10 сеп 2020 15:32, Петя Славова
0
Първите стъпки в четенето с "Ема. Един прекрасен ден"
Снимка: Издателство "Пурко"

Колко лесно може да бъде четенето за най-малките, разкрива "Ема. Един прекрасен ден". Книгата проследява всекидневието на едно малко момиче с помощта на пиктограми и семпли илюстрации, като несъзнателно увлича децата да четат и разказват напълно самостоятелно.

Тя е предназначена за мъниците в предучилищна възраст или онези, чийто майчин език не е българския, както и за деца в училищна възраст със затруднения в четенето.

Книгата е с твърди страници, лесни за разгръщане. Илюстрациите са изпълнени с колоритни цветни картинки, които стимулират вниманието на читателите.

"Ема. един прекрасен ден" вдъхновява децата да не се страхуват от четенето и да усетят колко лесно и забавно може да е то. Книгата подпомага най-малките неусетно да направят голямата крачка в света на книгите.
 
Със създателката на книгата Десислава Йорданова може да се срещнем на 11-и септември от 11.00 часа в литературния кът на "Алея на книгата". Там ще разберем и с какво "Ема. Един прекрасен ден" е по-различна от останалите книги с пиктограми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари