Дивото зове в "Деволюция" на Макс Брукс

Авторът на "Z-та световна война" търси границата между хората и зверовете
7 окт 2020 17:52, Петя Славова
5
Дивото зове в "Деволюция" на Макс Брукс
Снимка: ИК "Сиела"

Макс Брукс, световноизвестният автор на литературния хит "Z-та световна война", се обръща към северноамериканската легенда за Саскуоч, за да разкаже история, която заличава границите между хората и зверовете… и отговаря на въпроса на какво сме способни, когато се сблъскаме с невъобразимото.

След като пепелта и хаосът от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне стихват, архивите за клането в Грийнлуп вече могат да бъдат разкрити – благодарение на дневника на местната жителка Кейт Холанд, открит сред окървавените развалини на селището, и нейното страховито и незабравимо послание. На страниците на възхитителния и наелектризиращ роман "Деволюция" писателят Макс Брукс хвърля светлина върху една изключителна и страховита хроника на оцеляването, като изгражда достоверно както образите в повествованието, така и враждебната среда, която те обитават.

Свидетелството на Кейт е съчетано с подробно и автентично звучащо проучване на легендарните създания, които са в основата на ужаса в "Деволюция". Чрез наратива си Брукс лансира силни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би невъзможен за предотвратяване фатален край. Ала "Деволюция" е и за нещо повече… защото ако онова, което е видяла Кейт със собствените си очи в онези дни, наистина съществува, се налага да приемем немислимото. Да приемем, че съществото с прозвището Голямата стъпка наистина живее сред нас – като див, свиреп и кръвожаден звяр.

Едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата, "Деволюция" е модерно пресъздаване на легендата за Голямата стъпка, което ще ви шокира и удиви. Не е случайно, че заглавието още c излизането си от печат привлече интереса на Холивуд и се очаква екранизацията да бъде продуцирана от Legendary Entertainment. Въпреки че новата творба на Брукс напомня на зловеща, но увлекателна комбинация между Стивън Кинг и Майкъл Крайтън, читателите трябва да се приготвят за среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

"Деволюция" е с превод на Богдан Русев и с корица на Живко Петров. Бестселърът ще се появи в българските книжарници на 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Gar Lick преди 3 години
Туршията тая година ще е по-лютива от обикновено. Не се стеснявайте, тъпчете здраво. Тъпчете здраво, юнаци, тъпчете здраво, рожби на съдбата!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е ли Ключевская собка?
2
2
 
0
 
! Отговори
Голямата пъпка преди 3 години
За Чупакабра нещо няма ли?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животните са по-човечни от хората.