Какво да очакваме от утрешния ден в "Бъдещето на почти всичко"

Патрик Диксън ни показва как светът се променя
11 яну 2021 13:46, Петя Славова
5
Какво да очакваме от утрешния ден в "Бъдещето на почти всичко"
Снимка: ИК"Сиела"


Бързина. Урбанизация. Универсалност. Социалност. Радикалност. Етика. Авторът Патрик Диксън ни представя утрешния ден в няколко различни и фундаментални плоскости. "Бъдещето на почти всичко" разкрива всички пикове и спадове, описва зрелищния възход на развиващите се пазари, небивалия напредък в медицината, но също и големите заплахи от вирусни епидемии, които са особено актуални.

Очаква ни едно бъдеще на политически сътресения и на мащабни конфликти; бъдеще, в което хората ще се опитват да бранят личното си пространство, а бизнесът ще промени отношението си към клиенти и персонал; бъдеще, в което автомобилите ще се движат без шофьори, а слънчевата енергия, генерирана в пустинята, ще захранва градове, отдалечени на хиляди километри разстояние…

"Бъдещето на почти всичко" ни показва чрез рационална прогноза, че сме се запътили към свят, който не е чак толкова загадъчен, неясен и песимистичен, колко сме свикнали да го възприемаме.

Легендарният Мартин Линдстрьом, брандов консултант и автор на световния бестселър "Биология на купуването" , дори стига дотам, че определя Диксън като „експресен влак към бъдещето. Тази книга ви въоръжава с куп прогнози, които не биха ви минали и през ум, но скоро ще определят ежедневието ни.“

Въпреки ужасната изминала 2020 г., можем да се спокойни за това, което предстои – бъдещето е светло и ние всички имаме място в него, стига да сме достатъчно разумни и предвидливи!

"Бъдещето на почти всичко" ще се появи в книжарниците на 19 януари
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво бъдеще алчноста ще погуби човечеството!
4
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Красиви прогнози, но в сметката трябва да се прибави и човешката алчност на 5% от човечеството, собственици на 95% от богатствата на света! Какво ще се направи, създаде и ползва от всички хора, зависи от тази шепа хора!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще си ядем шишарките и ще носим дрехи от листа. То е ясно, че някои неща изискват повече мозъчна дейност, но когато всеки стане вожд в "облака" кой ще го играе индианец на земята.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква урбанизация, нали с нета ще може да работиш от село и да харчиш градската заплата за много по-полезен и евтин живот?Все повече хора ще се отдръпнат от телевизията, но и от висенето в нета. Като работиш по 8 часа на компютър само ти е до екрани. Тези дето най-много висят по форуми и Фейсбук са хора, които НЕ работят с компютър в работата си.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четвъртият пол ?