Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години

Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипи
Обновена: 22 яну 2021 14:56 | 22 яну 2021 14:54, Александър Попов
494
Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години
Корица: Веселка Велинова

Нова детска книга, която ще даде началото на цяла поредица, със сигурност ще предизвика полемика.

"Мравин и планетата Гора" е предназначена за деца от 3 до 6 години, чиято цел е в 36 страници да разбива стереотипи. Тя проследява историята на една мравка, покрай която малчуганите ще се запознаят с еднополово семейство – Мис Бръмба и Госпожица Бътърфлай.

Накратко историята, която е анонсирана от издателите от "Колибри":
 
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. "Мравин и планетата Гора" отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

Авторът на книжката е под псевдоним Великан Василева.

Сред героите има два мъжки черни лебеда, които живеят заедно, защото се обичат. Площад "Славейков" вадят и цитат от детското четиво:

- Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин.
- Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза Флай, погледна Бръмба и изпърха с крила.
- И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно?
- Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило.

Царицата мравка пък се отнасяла зле с поданиците си, но накрая намира любов, дом и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмба.

Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста подмолно и нечестно към децата.Малките деца в тази възраст се сближават,създават приятелства по детски,не точно от любов и подобни,а по общи интереси,игри между момчета,по момчешки или между момиченца с кукли и др.Може да имат симпатии,да си допадат,което няма нищо общо с контекста който влагат в книжлето" живеем заедно защото се обичаме", после какво следва.Само ако се обичат ли могат да живеят заедно от един пол?Напр.студентки или студенти на квартира живеят заедно защото се " обичат ли"
311
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За деца от 3 до 6 г.Нещо като учебниците и книгите за деца в Република СМ в които внушават омраза към българите още от детската градина.Това книжле " невинно" е точно по тоталитарните прийоми /под формата на мека тренировка/за промиване мозъци на невръстни които още нямат изградена психика и мироглед.И много добре платена с ясни насоки.Подчинение на мнозинството от малцинството с цел обезличаване на индивида.
310
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си организираме един протест пред издателството? Имам малко развалени яйца за мятане.
309
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога ще търпим тези извращения и промиване на мозъци? Нали това е целта им- да не остане един нормален човек, а всички да са изродени, с болни мозъци , без ценностна система, без морал и вяра.От нас зависи! Досега веднъж не чух да има протест срещу налагането на евроатл." ценности ".Ама нали няма кой да плаща за това...Срам!
308
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Господ ще ви накаже!"Или ще ги накаже, или може пък Господ да чака ние да ги накажем. И да си мисли: "Тия хора щом нищо не предприемат срещу това, значи сигурно им харесва и са съгласни.. Тогава по-добре да ги оставя и да не наказвам виновните, а като нещата стигнат до дъното направо ще накажа всички"....
307
2
 
42
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Защо лебедите са черни, а не афроамеркански?Думата черен нали е табу?
306
5
 
54
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Пълни *** Аз съм ядрен физик Но това не ми пречи да вярвам в Бог...много Велики учени като Нютон Айнщайн и други са били християни.. Господ създал мъжа и жената и никъде не пиша за среден пол. По тази причина е унищожил дом и Гомор аз също и Помпей където съм бил...защото мъж с мъж.. съживя ли и особено римляните които са обичали и по малки момченца и цялата тази *** трябва да бъде изгорена с огън и жупел... Като е същото между мъж и жена защо не си родят деца тези ***
305
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата да я прочете на малките тиквеници
304
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва малко саморазправа, да се съберат едри камъни и да се понахвърлят по щаб квартирата им.
303
4
 
50
 
! Отговори
Grisho преди 3 години
Абе, вие в ред ли сте? До авторката и издателите - Вие сте ***! Господ ще ви накаже!
302
5
 
44
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Богъ ще разруши създателите и разпространителите на тази пошла, извратена, сатанинска пропаганда. Анатема! Анатема! Анатема!
301
0
 
27
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Госпожица Бътърфлай не можеше ли да е Госпожица Пеперудка, или Пеперудкова?
300
27
 
5
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Толерантност му е майката! Толерантност до дупка!
299
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо ти се живее в общество, което се кланяше на мумия на убиец и сифилистик, и живееше от доноси и кражби?-------- Първо, никой не е казал, че ми се живее в комунизъм. Второ, никой никога не е пропагандирал, че мумията е убиец и сифилистик, докато при гейовете точно грозната им страна се натрапва. Трето, от доноси и кражби са живели такива като Борисов - членове на БКП.
298
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително е това - два мъжки лебеда се плющят ! Лебедите, като всички птици, са доста дри сливи.
297
1
 
28
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да не забравяме, че гражданите за европейско развитие харесват тази книжка.
296
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква любов обяснявате на твзи малки деца бе нахалитети! Още от майчин дом започвайте да ги подковавате. *** долни!
295
3
 
60
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
След като открито пускат на пазара такава перверзия, представете си колко скрита хомопропаганда и намеци има в останалите издания но КОЛИБРИ особено в тези за деца?От Колибри повече дори и тоалетна хартия няма да си купя!
294
6
 
17
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Искам да изкажа личната си благодарност към автора като му поднеса един голяяям........с вкус на сладолед.
293
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 332"Как се нарича състояние на обществото, в което болното и ненормалното се пропагандира и се възпитава в децата? Висша форма на перверзия и обратна дискриминация! Пфу, не ми се живее в такова общество.."А защо ти се живее в общество, което се кланяше на мумия на убиец и сифилистик, и живееше от доноси и кражби?