Никола Петров представи третата си стихосбирка "Не са чудовища"

Паметта и спомена са основните теми
17 авг 2021 14:40, Ния Христова
6
Поетът Никола Петров представи третата си стихосбирка - "Не са чудовища". За неговата поезия преводачът Нева Мичева казва, че е направена от диалози наум. 
 
"Заглавието "Не са чудовища" е част от стих, който е включен в книгата. Тази фраза препраща към злото, което не винаги е очевидно и осъзнато. Понякога е прикрито и от самите нас. И изниква въпросът, ако злото не е осъзнато, осъзнаваме ли ние самите на какво сме способни", заяви поетът Никола Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
36 стихотворения са включени в третата стихосбирка на поета, а паметта и спомена са основните теми. 
 
"Никой не знае в кой момент ще го връхлети вдъхновението. А един автор дали избира темите си е като въпросът за яйцето и кокошката, защото може да се окаже, че темите избират автора, а не той тях", обясни Никола Петров. 
 
Той споделя, че пише стихове от втори, трети клас. 
 
"Това е естествен импулс, както едно дете хваща молив и започва да рисува, така е при поетите - идва им отвътре и започват да пишат", сподели поетът.
 
И разказа как поезията му е помогнала да преодолее сценичната треска.
 
"Аз имах силна сценична треска и това да си запомня стихотворението и да го кажа ми помогна да я преодолея. Рецитирането изисква контрол на дишането и концентрация. Когато си пред публика, без белия лист, имаш визуален контакт с публиката, което е много хубаво. В момента се чувствам удобно на сцена", добави Никола Петров. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой всъщност е автора?Фамилията нещо ми говори,но...Ако чудовищата не са чудовища,какво са тогава?Синоним за чудовище.Въпрос към автора.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая стихосбирка "Не са чудовища" като че ли е писана за Румбата и бандата му от службни престъпници, които тормозят БГ от м.Май
1
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Млад поет ерген на 35 .... мечтата на русата Златка :))))