Отново с Джани Родари и неговата "Торта в небето"

Изданието е с илюстрациите на италианската художничка Киара Балиони
30 авг 2021 13:08, Петя Славова
1
Отново с Джани Родари и неговата "Торта в небето"
Снимка: ИК "Сиела"

По книжарниците вече можете да откриете илюстрованото издание "Торта в небето" – обичания роман от италианския майстор на приказките Джани Родари ("Аталанта", "Приказки на пишеща машина", "Джелсомино в Страната на лъжците", "Граматика на фантазията", "Приказки колкото усмивка", "Любими коледни истории от Джани Родари", "Фантастичната гондола").

Всеизвестна истина е, че всички пътища водят към Рим... дори тези на извънземните! В една най-обикновена пролетна утрин, в най-обикновен краен квартал на Рим, над главите на най-обикновени хора се появява неидентифициран летящ обект. Той е голям и кръгъл и съвсем очевидно летяща чиния! Нещото прилича на голяма черна дупка в небето, а около него свети небесносин ореол.

"Марсианците, марсианците!" – чуват се уплашени слухове. "Не, това е краят на света!" – твърдят други. Възрастните направо ще се побъркат. Улиците се пълнят със стълпотворение от хора – двама мъдри професори, които знаят всичко на света, пристигат, за да разрешат загадката на извънземните. Цял взвод войници, полицаи и пожарникари са готови да се намесят, ако нещата излязат извън контрол. Истински генерал също пристига на място, за да командва военната операция.

Но както в повечето случаи, възрастните са безсилни пред лицето на подобни предизвикателства! Само двете деца Паоло и Рита могат да стигнат до дъното на летящата мистерия... която се оказва нещо далеч по-неочаквано (и сладко!), отколкото някой си е представял.

С чудесните илюстрации на италианската художничка Киара Балиони "Торта в небето" е специално издание на този знаков роман. Необятната фантазия на Родари за пореден път ни разкрива пъстрия неочакван свят, който живее в главата на всяко дете... стига само да повярва в силата на собственото си въображение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Джани Родари е предвидил модерната армия в книгата "Приключенията на Лукчо" - принц Лимон и армията от генерали.