Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стъпвам там, та ако ще даром да всичко. Публиката ме отблъсва.
31
4
 
34
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Незнам що си правят сметка без кръчмар, Коронавируса грам не е намалял, като гледам се вихри, юли месец така може да ни тресне, че от вкъщи няма да излезеш, камо ли на морето, гаранция в момента няма никаква за нищо
30
2
 
31
 
! Отговори
морски преди 4 години
При Балкантурист(соца) имахме платежоспособни туристи, които доволни повтаряха, потретваха и т.н.След 1989-та мутрите изгониха платежоспособните туристи и качествения си персонал.Да направят Очите министър на Туризма и да се приключват мъките !
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, ха, га ядоха кифтетата ни риваха.
28
1
 
39
 
! Отговори
До В. Магриотов преди 4 години
Ще ядеш папалягата мутра и не заради вируса ами хората, предпочитат да получават качество, а не скъпотия и измама. Нямаш представа какво е туризъм и обслужване Селендур!!!! Сам си стой на шезлогите не само тая година ами и за напред
27
0
 
23
 
! Отговори
За това нищо за тях преди 4 години
За това нищо за тах !!!! Само глад и мизерия за тях !!!
26
0
 
18
 
! Отговори
За това нищо за тях преди 4 години
За това нищо за тах !!!! Само глад и мизерия за тях !!!
25
37
 
0
 
! Отговори
В. Магриотов преди 4 години
До До 19Аз печеля предимно от клиенти от ЮК ! Абе Ганец как така те не ревът и са доволни от услугите ми а само Ганеца пищи да е за без пари ?!?
24
2
 
31
 
! Отговори
български турист преди 4 години
И аз не приемам идеята за концесионери на плажове и след като имаме непреодолими различия във възгледите ще си почивам за поредна година в Гърция. Нататък думите са излишни точка.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще не безплатни шезлонги и чадъри, ами и безплатни бентлита да ни раздават, пак няма да стъпя на българското мутроморе. Завинаги съм приключил с него...а съм бургазлия.
22
8
 
14
 
! Отговори
Не на нас тия преди 4 години
До АНТИМизерията и бетонните мастодонти също останаха от Бай Тошово време. Даже дадоха живота на мутренското застрояване, защото терени и "бивши" станции се раздаваха на комунистическите издънки. Много хубаво се сработиха. Балкантурист живее и до ден днешен във всеки мазен сервитьор на морето и на "блок масите". Затова никога няма да станем като Гръция, Турция или дори Албания: защото цялата ни представа за това как се прави туризъм е от "хубавото" комунистическо време.
21
0
 
18
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Ей *** аз плащам където получвам. Ще видиш от тук нататък какво ще изкараш. Селянин
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както вижда ме,футболни отбори,кафеджии и консиционери,искат пачки ,то и аз искам но няма,ей тарикати като не можите даде къпите не се събличайте
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се радват някой да им отиде в хотела.
18
28
 
3
 
! Отговори
В. Магриотов преди 4 години
До МиналатаНаучи се да си плащаш Ганец , соца умре ! После имай претенции !
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да си ги правят и по 200 лева за чадър то само *** могат да отидат в хотела на великия бизнесмен мутра и без това
16
0
 
15
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Много скоро ще разбереш от какво ще разбереш от какво ще печелиш
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Концесионерите да правят това,което се правят горещи напитки.
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия вече са се настървили да лапат ваучери. Да, ама - не. Народа е против.Все ще им намерим цаката - я ще ги кешираме на 50%, я ще ги събираме по 10 на куп и ще теглим чоп кой да да иде сам, я дело в международен съд ще заведем...
13
18
 
0
 
! Отговори
В. Магриотов преди 4 години
До Анонимен 10Ще ти предложа един кожен колан по гърбината !