Kонцесионери не приемат идеята за безплатни чадъри и шезлонги

Ваучерите за почивки са неприложими за големи комплекси, смятат хотелиери
5 май 2020 20:04, Анисия Иванова
191

С ваучери за ползване на туристически услуги ще бъде подпомогнат секторът през този сезон, а плажните принадлежности - чадъри, шезлонги и маси, ще са безплатни. Концесионерите на плажове коментират, че няма клауза в договора, която да ги задължи чадърите и шезлонгите това лято да бъдат безплатни.

"Разработвал съм различни варианти на различни цени на шезлонгите и чадърите, но напълно безплатни тук на този плаж няма как до го приложа, аз самият финансово няма как да издържа", споделя концесионерът Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Част от наемателите заплашват дори, че ако държавата ги принуди да пуснат безплатни чадъри, няма да отворят плажовете и те ще останат неохраняеми. В същото време хотелиери коментират, че ваучерите за почивки, които обсъжда правителството, ще подпомогнат малките хотели по морето, но са неприложими за големите комплекси като тези в Слънчев бряг например.

Още по темата

"Да, нека да има ваучери, нека обаче да бъде обаче онази сума от 210 лева, която коментира г-н Валери Симеонов, защото това е горе-долу една пазарна цена за един малък хотел – нощувка със закуска", коментира хотелиерът в Слънчев бряг Дияна Колчева.

Семейство Петкови приемат с леко недоверие новината за подарена почивка на българското море.  "Много хубаво, не знам дали е така, или се опитват с това да предразположат хората, дали не е трик, ама иначе много хубаво", смята Звездомира.

В заведение в Бургас вчера са подредили масите на разстояние два метра и половина, сложили са и стъклени прегради. Собственикът обаче е разколебан дали въобще има смисъл да отваря, независимо че масите могат да бъдат преместени и на по-малко разстояние - метър и половина.

"Дали обслужваш 20 човека, или двама ти трябва да пуснеш същите котлони, същите печки, да назначиш същите готвачи, да имаш същия персонал, което почва да ти влече съответните данъчни задължения. Нека да се мисли за ДДС-то на храните, обидно е - само в България имаме 20% ДДС върху хранителни продукти", обясни собственикът на ресторанта Димитър Найденов.

От бранша коментират, че мярката 60/40 е нужна на бизнеса сега, когато отваря, и трябва да работи поне шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
44
 
! Отговори
Миналата преди 4 години
година на Иракли чадър шезлонг 47лв. Нагли мутри-стояха празни, ако има някой тук занимаващ се с туризъм-научете се да предлагате качествена услуга и забравете веднъж за винаги тертипа-ден година храни. И накрая като заключение не заради COVID-19, няма да ви стъпват хората по хотелите и плажовете, а заради отвратителната услуга, която се предлага(няма да говоря за лошата храна, паяците с мутеи, които дебнат хората докато си свалят още багажа да се настанят и ги рекетират и прочие. Темата е дълг)
11
0
 
39
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Аз пък не приемам да плащам за шезлонг и чадър
10
51
 
1
 
! Отговори
В. Магриотов преди 4 години
Абе Ганчовци , няма безплатен обяд , научете се да си плащате ! Аз като пусна чадърите и шезлонгите безплатно от какво ще печеля бе ? А бе ?
9
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чуството че като дойде юни-юли концесионарите ше ни предлагат пари за да ходим на тяхното море.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тия 20 годишни концесии,бе Дяволкова,пардон-Ангелкова...
7
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз не приемам бетонното гето в което сте превърнали българското крайбрежие.
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нашето море само пияни англичани и руснаци,това им е таргета,курортите ни са известни като клоаката на Балканите!
5
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем не могат да предоставят качествена услуга на справедлива цена хем ту държавата, ту персоналът и ту туристите им криви на теи пишман бизнесмени.
4
1
 
27
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
Що не ги направят по 100 лева на ден? Така или иначе само глупците ще отидат на море това лято, а тях може и да излъжеш..
3
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
210 лева ваЛчар, 70 лева чадър - за три дена ТАМЪН!Да не се сърдят когато никой не отиде.
2
28
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Безплатното и евтиното остана при байтошовото време.Вие не го харесахте и скачахте за богат живот.Сега нямате нито едното, нито другото !
1
1
 
61
 
! Отговори
Турист преди 4 години
210 лв за нощувка + закуска ... Айде няма нужда ...