UV лампа убива коронавируса за 30 секунди

Заключението е на учени от университета в Хирошима
23 сеп 2020 08:34, Ния Христова
33
UV лампа убива коронавируса за 30 секунди
Снимка: Pixabay

Излагане на ултравиолетова радиация за 30 секунди върху заразена повърхност убива коронавирусите. Това заключение е направено от учени от университета в Хирошима.

Резултатите от техните изследвания са публикувани от American Journal of Infection Control.
 
Учените са  установили, че в резултат на това се губят 99,7% от коронавирусните клетки. Дължината на вълната трябва да бъде 222 Nm и така ултравиолетовата светлина няма да проникне през кожата и да унищожи живите клетки. 
 
Учените вярват, че тяхното откритие ще позволи в болниците да се извършва нова по-ефективна дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Ултравиолетовата светлина стерилизира винаги, това е известен факт отдавна. Какво повече са открили тези учени? Демонстрации на ултравиолетови стерилизатори на стоматологични инструменти са се извършвали в мое присъствие още през деветдесетте години
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените в Хирошима сами излъчват UV.
29
1
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До До 24 - всъщност, дърт ***, накъдето и да се извъртиш червения ти е зад теб. Трябва да си много дебелоок за да твърдиш, че на *** и комсомолците не са раздавани куфарчета. Кои са "новоизлюпените демократи"? Тея с червените книжки, синовете им или т.н. "външнотърговски" деятели? Все долни комунисти. Това за "дъното на развитието" къде го чете? На Позитано? За българския златен лев е била вързана райхсмарката, но това удобно комунистическите *** премълчавате.
28
1
 
2
 
! Отговори
Трънчо каза, че преди 3 години
Най-сигурна е белината.
27
3
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Всъщност интелигенцията я избиха преди 9.9.1944 година, ама как да знаеш...
26
2
 
3
 
! Отговори
До Кром преди 3 години
Този мит за куфарчетата го разпространяват истинските крадци - новоизлюпените демократи след 1989 година за заблуда на наивници, а такива има много.
25
3
 
3
 
! Отговори
До 24 Кром преди 3 години
Какво икономическо чудо е била България през 1936 година?! Ти чуваш ли се? До преди Втората световна война България е на дъното по икономическо развитие в Европа. Тогава след България са само две държави в Европа - Румъния и Югославия.
24
3
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До хахахахаха - унищожиха всяка частна инициатива, България която през 1936 година беше "икономическо чудо" в Европа стана ТКЗС арско блато, вкараха ни в Съветския "ореол" който и до ден днешен ни съпровожда, избиха интелигенцията, създадоха поколения партийна олигархия която и до днес ни язди, поставиха основите на новия "капитализъм" като за целта същата партийна върхушка получи куфарчетата с парите и опоска това което народа бе градил хайде хахахаха ти си сега!
23
1
 
7
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Навремето УВ лампи имаше във всяко здравно и учебно заведение.Грипни епидемии-нямаше,туберкулоза също.Дрогерите,проститутките и бандитите,ако и МАЛКО на брой-на отчет и контрол.Кражби в големи размери-няма,щото има РКП и Стопанска милиция,съответно-като в Китай днес.Построиха се ВСИЧКИ висши учебни заведение,които са ДНЕС,както и училищата ,детските градини и яслите.ППрокара се ТОК и ВОДА.Айде троловете-наред сте вие.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KromЕ, много ясно... Ние винаги сме най - добрите и най - умните и все най.... Виж колко ни е мощна нацията...
21
1
 
12
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Четейки коментарите стигаме до два основни извода: японците които са най напредналата в света нация от която цял свят се възхищава са "бая ***" според *** Балкански. Втория основен извод - всеки клати.*** пишещ тук е най малко вирусолог и ерудиран учен. Драги български читатели, да ви ури.нирам на провинциалното самодоволство! Не случайно сме на задните части на света.
20
3
 
7
 
! Отговори
Нагъзаки преди 3 години
Добре отмерен удар с джапанка убива бягаща xлeбapка за една секунда.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Това го знаем от 100 години поне. Във всяка операционна и интензивно има УВ лампи.
18
1
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
затова и лятото беше много по-безопасноТази информация е общо известно, но до сега се премълчваше незнайно защо
17
3
 
6
 
! Отговори
Ламбо Ламбов Ламбев преди 3 години
Давай Народе купувай UV Лампи докато не са свършили. Бегом за ламби. Хи хи хи.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На облъчваните повърхности хубаво, ама на сянка вируса си живее. Светлината не завива.-------А, виждаш ли!А белината завива.Даже във сички посоки.
15
0
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Ми то аз имам вкъщи кварцова лампа, това за УВ-лъчите всеки го знае.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тези ла12341мпи убиват всички бактери ама извън тялото. Никой не се заразява от масата или стола. Става по въздушен капков път. Лампите са неприложими"Aко дробовете се напълнят с газ, който да излъчва или провежда УВ светлина, методът е приложим. То всъщност това отдавна е измислено, не е някаква новост. Даже и това с газ в дробовете вече е пробвано. Просто е трудно за изпълнение.
13
5
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Преди 1970 година ни вкарваха в стаи с такива лампи със специални очила по дребни *** и ни облъчваха за 10-15 минути! Караха ни и да се въртим и не знаех досега защо! Човек се учи докато е жив! Явно на японските учени от Хирошима им е подсказал някой забравен много стар доктор!
12
4
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
чудя се кой е по-безполезен. УчЕните опитващи седа оправдаят заплатите си с подобни "изобретения и открития" или джурналята разпространяващи ги. Еми наистина сте ***. П.П. УчЕните по кой точно начин ще прилагат отритието си. Тази лампа от началото или от края ще я вкарват ? Не, че имам намерние да пробвам, но ми се иска да видя. Ако ще е от края , на Умника който го е измислил това - лично аз ще се изкефя да му я завра тая лампа!аз