20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров: Премиерът ми каза: "Ако бях жена, щях да ти пусна"
202
3
 
4
 
! Отговори
ха-ха-хааааааааааааа преди 3 години
Та кой подшушна на герб, че обичаме Мангъра и така ще ни впечатли като го изтласква напред...
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яж.пий и си носи новите дрехи.
200
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато се заразят 20% от учениците (което няма и да разберем, защото нямат симптоми), ще се гътнат 80% от даскалитено трябва да се признае колко е Гениален - с един удар два заека и пенсионерите и даскалитепосле ни пенции ке плаща, ни за училища и даскале
199
1
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 3 години
Така е. Не могат. Затова пий чайчето на Мангърката за 200лв. После пост, молитва и яко сръбска музика
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако аз не нося маска ще ме направят ли и мен шеф на ковид отделение? И аз разбирам от чайчета! Даже знам някои по-добри чайчета от Мангъровите! Мога да съм му шеф и на него.
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕКАРИ - НЕ МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ,АМА АКЪЛ РАЗДАВАТ НА ПОРАЗИЯ!
196
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАНО АПТЕКИТЕ НЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В МОЛИТВЕНИ ХРАМОВЕ!
195
1
 
1
 
! Отговори
мръън преди 3 години
Наскооо, кой ти даде думата?
194
0
 
10
 
! Отговори
май - май ... преди 3 години
Умори учител - получи премия!!!
193
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без Мангъра епидемията няма да свърши! Той ви каза отдавна какво ще се случи. Даже Меркел му се е пуснала. Вчера каннцлерката каза - Епидемията ще свърши когато 60 -70% развият имунитет към коронавируса!
192
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите жертви на системата ...
191
0
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
И кой ще го учи онлайн? при 20% заразен ученици говорим за 100% заразени учителих. Да се запишат в Уча.се и да се оправят сами.
190
0
 
6
 
! Отговори
Мангъров-шеф на отде преди 3 години
Ей сега ще видите кон боб яде ли!
189
3
 
0
 
! Отговори
18+ преди 3 години
Аз не знам на кой много му се носи славата на не добре с главата и кой крадне ножове, защото е тежко промит и кой ходи на ц'рква при Серпентина всеки ден що некой тежко го е промил. Нещо ми изписка ухото дали пък Серапис не е пратил кучето да накаже тия дето се пробват да вържат дъщеря му Темида и да и запушат устата с превръзката за очите и' да не гледа тоя дето съди -считам менталното ти малоумие за как да кажа да звъннем на приятелите ти момче с каишка и ку.ч.ка на нея!
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен отврат!
187
2
 
15
 
! Отговори
хм преди 3 години
Мене Мангъра ме плаши почти колкото вируса!
186
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам всички политици да ходят да се лекуват при Мангъров! После може и паметник да му вдигнем ако свърши добре работата!
185
2
 
2
 
! Отговори
18+ преди 3 години
Нали аз да сложа червената точка за мъже дето мразят жени, нали Лизбет Саландер ще ти счупи главата със стила за голф за к'во да се разправям аз. Онова триглавото и да отрежеш една глава ще поникне нова, а другите две ще те ръфат докато си труден за рисуване!
184
5
 
0
 
! Отговори
Кой какъв е ... преди 3 години
Не решаваш ти или то или тя ... Решава го държавата въпреки всичките ви опити да я няма. Как рече Митьо Очите: Държавата е сабя и да е ръждясала като те погалят с нея много боли! И бих ти казал да не даваш квалификации за неща дето нито разбираш нито си бил там като министър Гайдарски дето се удави в собствените си фекалии!