20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята най-голяма награда е за Герб да няма награда.
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй веднага, или оставка!
181
2
 
1
 
! Отговори
Подсказка: преди 3 години
Със Серапис по може да се "разберете" като просто отстъпите от завоюваните територии от светската държава. Хадес не е много разговорлив тия дни ... Ама как с цялата си наглост искате някой да върже кучето ... Ама вие си го просите от 30 години ....
180
1
 
3
 
! Отговори
до едноклетъчните преди 3 години
1 мозъчна клетка стига, за да се сетиш ...всичко е планувано в дългосрочни параметри.Сега изглежда така, а след време ще се окаже много пагубно!
179
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете училищата веднага!
178
3
 
24
 
! Отговори
сс преди 3 години
Тези 20% Мангъров ли ги измисли. Децата не само не се тестват, а и не им личи ако носят. Скоро и учителите ще започнат масово да напускат.
177
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20%=150 000 wtf тия са луди.7
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА ти да не си пеленаче бе!Аааа, безсмъртен си....
175
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образование и пари се възстановяват, човешкият живот - никога!!!
174
3
 
2
 
! Отговори
Ми не ... преди 3 години
Що си мислиш, че само сатанистите са наопаки с палестинско-израелското чу.че.ло. Ми то има "езичници" всякакви. Предречено от Пагане е метафора - pagan - "езическите" богове! Само да ви светна Цербер служи на два господаря -. Серапис -светската държава и Хадес -бога на мъртвите -доброто и лошото ченге. Не знам кой от двамата е на смяна в момента, май е лошото ченге, но който и да е от двамата, яко сте го втасали ... Той много не обича нито Гарм, нито Фенрир, нито Джинкс та да си знаете ...
173
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 177А кой ти каза, че има вирус?
172
4
 
4
 
! Отговори
фен на мангъра преди 3 години
обичам ви Докторе, дори повече от Джо Байдън!
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ ви каза,че този вирус е безопасен и без дългосрочни последствия?ЮНе само, че е тунингован, ами е бъкан с усилватели!!!
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Б ъ л г а р о у б и е ц а!
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 172Кво им е на сатанистите?
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задава се едно абсолютно безпросветно бъдеще.
167
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човечеството си отива ...Само сата-нистите ще останат...Как ще живеете с тях?
166
3
 
34
 
! Отговори
Пич преди 3 години
Аз лично ще подкрепя учителите ако утре се вдигнат и бойкотират присъственото обучение. Това е безобразие. Дългогодишни учители умират за по-малко от седмица! Цели класове са осакатени психологически. Тия изобщо мислят ли в това правителство!? Какъв е огромния проблем с дистанционното обучение, че няма кой да ви гледа първокласниците? Училището забавачка ли е? Я си налагайте парцалите и спрете да мрънкате, тук става въпрос за човешки живот.
165
2
 
26
 
! Отговори
До t преди 3 години
Вирусът започва точно с хрема за два дни и драскащо гърло, до 4-5 дни най-късно става двустранна пневмония, ако не си се усетил навреме да си направиш тест и да взимаш нужните лекарства. И виновните за това разпространение са точно учениците, които го разнасят навсякъде. Жалко , че горе няма мислещи, да затворят всички учебни заведения. Колко деца трябва да останат без родители и роднини, за да се усетят. А такива мърльовци , като тебе, дето си пускат болни децата на училище, са главните виновни
164
1
 
2
 
! Отговори
На снимката преди 3 години
Двама напушеняци обсъждат кой да се заразява с есенни вируси.