20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никаккаф вирос ниама.ас детсата ги праштам на очилиште заштото трябва да станат като мен сас образование и сас добра професиа на запат.камион карам и сам доста заможен и интелигентен човек и ви казвам че вирос ниама.един преател ми го каза които познава един сас една S-klasa скап афтомобил които му казал всичко за третата световна и виросат.всичко е измислица.попитаите всеки богат сас sklasa знае!!11111111111111
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Бойко и Мангъра като толкова се харесват що не се вземат и не оставят народа на мира! То тяхното голямо ухажване, ще ни подлуди вече!
221
9
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
С изказването си за дистанционно обучение при 20 % заразени ученици, министърът призна тезата на доц. Мангъров- то и при обикновен грип също се искат 20%...Хайде сега злобата да се отприщи-слагайте минуси!
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде...избраха удобния доктор....
219
0
 
9
 
! Отговори
ИМА ШАНС преди 3 години
ВИРУСЪТ ЩЕ УМРЕ ОТ СМЯХ!
218
2
 
3
 
! Отговори
стига ма! преди 3 години
До Една българкаАко е такъв защо не каже в прав текст - вирусът е лъжа?Ами бля-бля грипче било
217
16
 
8
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Добре че е Мангъров да отваря очите на слепите. Защото с тези гербо *** и малодушници които утре ще се чипират сме за никъде
216
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции.-"Това беше един тежък изпит на психика, физика, оцеляване, социална адаптация и преосмисляне на всичко, което се е натрупало за 58 години живот. Този вирус няма нищо общо с грип и грипоподобни заболявания. Предизвиква дълбока инвазия във всичко човешко. Ако грипът минава и заминава, COVID-19 е съвсем друго. При мен протече изключително агресивно и най-вероятно ще остави последствия", разказа д-р Чолаков в
215
6
 
11
 
! Отговори
daweda преди 3 години
Мангъров до два месеца е заминал от ковид...
214
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за троловете строго препоръчвам психиатрите!
213
12
 
5
 
! Отговори
Една българка преди 3 години
Мангъров е пич
212
11
 
5
 
! Отговори
Силвия преди 3 години
Няма нормален адекватен българин който да вярва на измисления грип . Всички е измама с цел да ки ограбват. И го правят много добре и съсредоточено
211
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско, има психиатри в системата бе!
210
12
 
4
 
! Отговори
Анти гроб преди 3 години
Браво на Мангъров ... истински българин, за разлика от болшевишките продажни хербо ***. Утре и чипове ще си сложат да е,,Б,,а и малодушниците смотани
209
1
 
15
 
! Отговори
До 214 преди 3 години
А кой има интерес децата на България да са нагли егоисти, които не вярват в доброто на обществото, а в това, че родителите им не ги искат вкъщи и ги пращат на училище въпреки всичко и всички?
208
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 213И кой има интерес пред децата ни да застават такива уплашени хора?
207
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите са много стресирани.
206
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско ми е първи братовчед и всички в родата си знаем, че не е много редовен...
205
1
 
19
 
! Отговори
маверик преди 3 години
Учениците добре,а за Учителите мислите ли?Или тях кучета ги яли.
204
2
 
4
 
! Отговори
ЧАКАЙ ДА ВИДИШ преди 3 години
АМА САМО ПОСЛЕ ДА МИ ПЕЕШ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНА,ЩЕ ТЕ СРИНА СЪС ЗЕМЯТА!!!