Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!

Обвиняват британския премиер за изпуснатата реплика пред депутати
24 мар 2021 07:03, Елка Василева
93
Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!
Снимка: архив, БГНЕС

„Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото ваксиниране във Великобритания“. Това са думи на премиера Борис Джонсън, изречени по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под претекст, че се е пошегувал.

Няколко от депутатите, които са от влиятелния Комитет 1922, потвърдиха казаното от Джонсън във вторник вечерта, два дни преди разпускането на парламента за великденска ваканция, предаде БНР. Премиерът е бил горд от факта, че повече от 28 милиона британци са получили първа доза ваксина, като е допълнил: „Причината за успеха с ваксината е заради капитализма и заради алчността, приятели мои“.

Още по темата

Веднага след това той се е опитал да се отрече от думите си, като се е пошегувал как винаги при срещи с Комитет 1922 изтича информация в медиите.

От "Даунинг стрийт" не отрекоха думите на Джонсън, но отказаха коментар.

Депутати от опозицията осъдиха казаното от премиера в деня, в който бе отбелязана една година от първия локдаун. Анджела Ийгъл от Лейбъристката партия коментира, че „добрите дела, а не алчността ще изведат страната от кризата“.

Някои от участвалите във видеосрещата депутати се опитаха да защитят Джонсън с пояснение за контекста на думите, като посочиха, че като цяло той е искал да каже, че големите фармацевтични компании са успели безопасно да създадат ваксини рекордно бързо и че това няма отношение към сегашния спор с ЕС.

Политически наблюдатели обаче смятат, че думите на Джонсън може да ескалират напрежението с Брюксел, въпреки че досега той избягваше да се ангажира във „война на думи“ по повод на заплахата за забрана на износа на ваксини от ЕС към Острова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истина е: Какво лошо има да си кажем истината. Фармацевтичните компании са индустрия за милиарди и от пандемията печелят още. Това е капитализма. А говорейки за алчност, да не забравяме кои се ваксинираха първи - евреите и англосаксонците.--------------Важното е, кои създадоха ваксина първи и бяха подозрително бързо готови!Производителите са тези, които и печелят големите пари! Държавите плащат на тях!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
планДЕМИЯТА е зарад същото.Дали? Че руският спутник бе обявен още в края на миналата пролет, а август съобщиха, че е готов.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че желанието за печалба води до прогрес, но от друга страна "Няма престъпление, на което да не е готов капиталистът, за 300% печалба", В.И. Ленин.********И през м.август 2020 се появи спутника, скоро след това и другите две руски ваксини.
38
1
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Амчи прав е, що го корите, истината ви е казал, ама ви е срам, затова отричате!!!То си е казано, добре, че е майтапа, че да си кажем истината :):):)
37
1
 
24
 
! Отговори
Мене преди 3 години
То това и от космоса се вижда и всички знаем за тяхната прословута алчност и надменност,че те ингилизите са винаги над хората.Нищо ново не е казал и благодарение на тъпите караставичари в Брюксел ЕМА я води техен човек която ни кара с наши пари да плащаме ваксината на ингилиза.И после Джонсън бил лош.Не не е лош де да имахме такива лоши политици които да мислят и да действат как народа им да е на сигурно.А те ги знаем от САЩ което се каже се изпълнява,а сега и от Лондон
36
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Запад вече е скандално да кажеш добра дума за капитализма. А ние се отказахме доброволно от социализма, мислейки, че капитализма е по-добър. Това да го прочетат костовистчетата, които ни проглушиха ушите колко е добра приватизацията.
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джонсън: Успехът на ваксината е заради капитализма и заради алчността!"И ковид вируса е техен продукт.
34
6
 
35
 
! Отговори
до 26 много си прост преди 3 години
НЯМА ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ПЛАНДЕМИЯ НИТО С ВАКСИНИ НИТО С ЛОКДАУНИ, ЗАЩОТО ЦЕЛТА НА ВСИЧКО Е ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД НАСЕЛЕНИЕТО НА МАСОНО-ЙЕЗУИТИТИЕ ИНАК КАЗАНО САТАНИСТИ. ИЗЛИЗАНЕТО РЕАЛНО ЩЕ СТАНЕ НАРОДИТЕ ПО СВЕТА МАСОВО ДА СЕ ДИГНАТ И ДА ИЗМЕТАТ ТАЯ ***
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се е бил най малко 3 Астри )
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pунтавия ваксър в затвора!!
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че са имали толкова много колонии не като да не са алчни.
30
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните по природа са си алчни.
29
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да е имал предвид,дали се е майтапил или е бил лаконичен относно търговска или политическа война,думите му са ясни !Ваксинацията е нужна и никой не я поставя под съмнение !Дори повече ! В такъв уж секретен разговор не се е и споменало за някакви конспирации,манипулации или политически лъжи.Това би трябвало да увери обществото,че само ваксинирането би победило К19 !Ясно е,че всичко в 21 век е бизнес и алчност !Кой сегмент не е ?!Няма нищо по-нормално от войната с конкуренцията !
28
5
 
25
 
! Отговори
Хората преди 3 години
Се ваксинират най вече за да могат да работят и пътуват - тоест заради капитализма и алчността. Иначе щяха да си лежат в къщи на помощи.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Проследи го по майчина линия и няма да останеш разочарован.
26
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шегата си е много на място. Заради алчността на фармацевтичните компании виждаме всякакви грозни атаки срещу ваксината на АстраЗенека и нищо не се пише за Пфайзер и Модерна. Англия и Израел бързат да ваксинират населението, за да излязат бързо от пандемията и да възстановят икономическия живот. Най-бързия печели, а не най-големия.
25
7
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахаха ама джони, в капиталистическите кочини пукате като пуканки ве ! Вземете пример от комунистически Китай, социалистическа Нова Зеландия, Дания,Норвегия. От Южна Корея. Хахаха ***
24
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че да не е лъжа, най-много са ваксинираните в САЩ, Великобритания и Израел - най-алчните капиталисти
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквах самопризнанието да бъде направено от някого с малко по-еврейско име, но в днешно време знае ли човек.
22
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пожелаем на Джонсън успех! Все повече да разкрива "красивата" си същност/