Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... За масово убийство...Защо не допускате мненията на експертите от "другата страна", за да могат хората да имат информираност.. Едното интервю на Люк Монтание с компетентното му мнение по въороса е достатъчен повод за завеждане на дело за потенциален "мед. геноцид" над населението...
148
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Веганист-мислиш ли, че има още калинки, вярващи във вашата стткмистика. Година+ мина, при която "стадото" се нагледа на маркетинговите, стЪкмистическите и какви ли още не приьоми, за да уплашите оФФците с респираторно заболяване с % смъртност... 0.025%...И тВа след "сгрешен" алгоритъм по МАСОВО интубиране, при което % смъртност на подложените на интубация варираше от 80 до 95%/ при по-старите клонеше към 100%/Защо не казвате, че роднините на починалите в Бергамо година назад съдят болниците за
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганистСтраничните ефекти на едно лекарство или ваксина могат да се проявят след години. Затова в учебниците на фармацевтите пише, че едно лекарство се тества 5-10 години. Същото трябва да е и с ваксините. Който иска ваксината да се тества върху него, да се ваксинира. Все пак затова подписва информирано съгласие, което не е нужно за нито една друга ваксина, с която сме били ваксинирани в миналото. Устното съгласие в случая не е достатъчно. Така пише и в Конституцията чл.29 т.2.
146
4
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
Койчо, няма. Или директно и съзнателно лъжеш или преповтаряш масовата истерия за да не се цепиш от колектива. може и да има два трупа след файзер, но единия е умрял от препиване а другия щото го е блъснал камион. И не е до статистика. Сигурно може да се намери списък с всички умрели от астра зенека - както казах по-малко от педесе. Умрял от файзер няма нито един! Иначе отиваш в уорлдометър и гледаш колко са умрелките от ковид, отделно от последствията от изкарването на ковид
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират" - Браво на Магъров! Един от малкото, които се осмеляват да казват истината публично такава, каквато е. За това се иска смелост! Всеки, който не е разбрал още каква е целта на сертификата, никога няма да разбере. Просто такива хора нямат капацитета да се сетят, че 2 + 2 = 4. Жалко... Хубавото поне е, че в Бг явно все още повечето хора не сме с промити мозъци. И преди бях горд, че съм българин, сега съм още по-горд!
144
0
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Онаниращ веганист... Само около мен има два трупа след Фазера... Та, заври си стъкмистиката...
143
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
150-не е подсъдно. Колегата иска да ви даде малко инфо от "другата страна", която цензурата в медиите НЕ позволява да стигне до вас. Не всеки знае езици да се информира от чужди източници. Така че,... "не убивай вестоносеца, носещ ТИ лоши новини.. Може в ТЯХ да е истината".... Или продължавай като щрауса...
142
2
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
"10000 умрели в Европа", "Масовото измиране на ваксинираните още предстои"... Направо милярди мильони са умрели от ваксина, останалите ще умрът ей ся. Баси_гладкия мозък е този който може да го напише тва. Умрелите от реакция срещу астра зенека са по-малко от педесе. Общия брой развили тромбози може би предизвикани от ваксина на астра зенека са по-малко от 150. При поставени много десетки милиони ваксини. Доказано умрели директно от файзер няма нито един! Ама просветения ЗНАЕ ФАКТ!ите...
141
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До КойчоТочно! Те и нашите го казват, ваксинирания пак може да си пренася вируса. Само дето не се разболява сериозно.
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "10000 умрели в Европа след инжектиране с този убииствен препарат прикрит като ваксина."Време е за подобна абсолютно не вярна информация да се лежи в затвор. Кой плашиш? Хората, които са се ваксинирали ли? Ако те е страх - не се ваксинирай! Ако си изкарал вируса - не се ваксинирай ако имаш антитела, но да плашиш хора, за които вируса би могъл да е смъртоносен или такива, които са решили да се ваксинират е подсъдно. Неграмотен павиан.
139
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
14 руски туристи /ваксани покемони/ пристигат в Куба на почивка. Та, отрицателен тест в Русия+вакса=почивка..?? Не,... Фидел им бодва тестче, което показва наличието на злият барановироЗЗ и... КАРАНТИН... За ТЯХНА сметка... РИА Новости:Компенсаций за сорванный отдых туристам из России с положительными тестами на коронавирус на Кубе не полагается, сообщила РИА Новости ассоциация туроператоров... Мм, боцкайте се и "пътувайте" ... ... :))
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10000 умрели в Европа след инжектиране с този убииствен препарат прикрит като ваксина. Сега същите ваксинирани ще мрът от делта защото системата им е компрометирана.
137
0
 
4
 
! Отговори
Vako преди 2 години
Да има мъдрост и логика в думите му.
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовото измиране на ваксинираните още предстои. Затягайте колани и купувайте пуканки.
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми трябват сертификатите ви. Бачкам си отвкъщи и даже бегла мисъл не ми е минала да се ваксинирам.
134
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
помните ли тоя как се хвалеше ,че работи в Ковид отделение без ръкавици.маска и спец.раб.облекло. как нямало нужда да се ваксинира. а ние да се лекуваме с чайчета и супички..президенти и милиони хора по света починаха от това бакт.оръжие..забранете му да се показва..като е гламав да го слуша само приятелката му.на моята лична лекарка почина зет и на 30г.и дъщеря и е лекар ,но сега е вдовица с 2 деца.заради такива като Мангъров още ще умрат.
133
17
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Това е *** плачеща за тухла на снимката.
132
13
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Безсмислено е да се убеждават хора които четат в нета фалшиви страници с фалшива информация. Ваксините ще ги продаде правителството, пари ще изкара и без тва трябват, пък кой..., на есен ще се оправят кат миналата година, кой оцелее и не влачи месеци проблеми след короната ще е късметлия
131
34
 
8
 
! Отговори
магаревъд преди 2 години
А за мрънкачите които са изкарали корона тайно (включително мангъров), за да не си развалят кефа, а сега не могат да получат сертификат и плащат по 200 лева за ПЦРи има много лесно решение - ваксинират се. Безплатно е, получават и сертификат и многогодишна защита. И не участват във вторичното разпространение на короните. И не плащат за ПЦРи.
130
39
 
5
 
! Отговори
магаревъд преди 2 години
Да ама не. Мангъров се опитва да се хареса на масовия български разбирач и да го убеди да се ваксинира. Ама не му се получава особено. Става ясно че изкаралите безсимптомно корона след 6-9 месеца вече не са защитени, могат да се зарзаят отново, да се разболеят тежко, и да разпространяват заразата вече ъпдейтната. Докато напълно ваксинирания е защитен за много години, ако не и до живот. И разпространява корона колкото тоалетна чиния - спин - само ако седне преди спиновъда да е станал.