Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет

Това може да се постигне само с ваксинация, смятат специалистите
17 юли 2021 14:10, Петя Славова
186
Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет
Снимка: Bloomberg.com

Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да бъде постигнат с ваксинирането на 94 % от населението.

Още по темата

31 060 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Испания. Средната честота за страната надхвърли максимума на втората вълна и вече е 537 случая на 100 000 жители. При младите в 13 автономни региони надвишава 1 000 случая, а в Каталуния и Кастилия и Леон - над 3 000. Епидемиолозите вече твърдят, че с увеличаването на случаите на варианта Делта груповият имунитет отстъпва.

В началото на ваксинационната кампания се считаше, че груповият имунитет ще бъде постигнат, когато поне 70% от населението е ваксинирано и испанското правителство изчисли, че тази цифра може да бъде достигната в средата на август.

Според председателя на Испанската асоциация на ваксинациите Амос Гарсия обаче, това е "цифрата, от която трябва да продължим да напредваме", докато не постигнем онази имунологична бариера, която прекъсва веригата от инфекции между хората, осигурявайки непряка защита за неваксинирани лица или лица с нарушен имунитет.

Това означава, че с увеличаване на инфекциите и вариантите, груповият имунитет ще се постигне вече при ваксинирането на около 94% от населението, предаде БТА.

Според Министерството на здравеопазването чак когато по-голямата част от населението е ваксинирано, няма да има нови мутации, а според математиците много трудно ще се стигне до 94% ваксинирани на този етап при положение, че за децата под 12-годишна възраст все още няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
33
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
94% е за първите 3 месеца. После учените ще изчислят че трябва още една доза, която ще ни върне нормалността. След това тези учени ще открият нов мутант, по-опасен, адски пъргав и агресивен, способен да се промуши под 3 ката парцали и 4 седмичен локдаун. За това на 4 месец учените ще направят ново откритие, че трябва да се ваксинираме с 2 нови дози едновременно - като двойно късо еспресо, за да ни светне по-бързо пред очите, разбирате ли... и така за 6 месеца ще имаме същите хора с над 150%..;)
136
4
 
30
 
! Отговори
До 123 друг лекар преди 2 години
И аз съм лекар и почти никой от моите колеги в университетска болница в София не са набодени с онова нещо, кръстено ваксина.Ваксани са,сещате се кои, нали?!?
135
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия правителството и децата им продаде за пари мъка. Да инжектираш млади с експериментални течности и вече лудост!
134
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде да идват пак ГРОБ на власт, че да сложат пак едни междуобластни КПП-та и глоба от 5000 лв. за разходка в парка!!! Народът ще е предоволен, избира си ги и си ги преизбира за 5-ти път. Пp0cТ народ - слаба държава!!!
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех, че има хора, които си мият ръцете само един път на ден. Че и се гордеят с това.
132
34
 
7
 
! Отговори
До 140 bond преди 2 години
Забелязваш ли, че против ваксинирането са най-неграмотните, които даже не знаят, че цифра и число са различни неща.
131
2
 
42
 
! Отговори
hahah преди 2 години
Смея се на висок глас! Нали искахме 70% за стаден имунитет? Или нонстоп ще променяме целите си според нуждите на Биг Фарма? Освен това какъв имунитет е това ако масово ваксинираните се заразяват от ковид? Някои леко, но някои и тежко. Ако не ви дойде акъла през зимата като видите, че числата са същите като миналата година, не знам дали изобщо има шанс за хората като вид :) Последна безсмислица, която прочетох бе, че трябва да се ваксинират всички, за да умират само напълно ваксинирани от ковид.
130
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е какво ще стане, ако някак си се ваксинират 94% от хората. Ще измислят нов вариант / друго оправдание и локдауните ще продължат. Но какво ще стане, ако 94% от хората не се ваксинират, по една или друга причина. Пак същото - локдауни докато свят светува, нали. Ваксарите да ми кажат така ли ги виждат нещата.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
137, има разлика между " не смее" и " не иска". Умни хора пишем.
128
2
 
40
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Кви са тия несериозни цифри? 94%...дрън-дрън. Трябват поне 250% набоцкани, за да се справим с Кашлицата, която съществува само в главите на властимащите и зомбираните короноиди.
127
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама защо точно с ваксини искат групов имунитет да постигат? А естествения явно трябва да иде по дяволите, за да ти продават лекарства! Идва геноцид!
126
1
 
32
 
! Отговори
120%sheep преди 2 години
Ало, стадото! Как сте със стадния имунитет?
125
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен статията за Пирогов много малко ме вълнува. По-ми е интересно да видя какви хора пишат по форумите, че са станали толкова влиятелни в България, та чак не смее народът да се ваксинира.
124
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с ваксини няма да стане, защото децата няма да бъдат ваксинирани, всички възрастни по ред причини също няма да бъдат ваксинирани, така че остават другите мерки. Или надеждата, че вирусът ще мутира в по-безобиден вариант. Това и да се случи, ще бъде след години. А дотогава икономиката ще е съсипана, и много хора ще умрат поради липса на ресурси в болниците.
123
7
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
До СветозарСъгласен съм, по едно време навсякъде искаха да си мием ръцете, това е само, за да напълним гушите на софийска вода. Аз, от Ковид не се боя и ще си мия ръцете само веднъж на ден!!!
122
1
 
12
 
! Отговори
Росен ПлевАналиев преди 2 години
Мен ме ваксинират всяка вечер,,хубаво е!
121
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лекар/германец/бау/от Швеция е никой. Тук му се дава думата и пише, за да "блесне". Лекарите в момента се потят под статията за Пирогов.
120
2
 
37
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ваксинирането се превърна в държавна политика на ЕС. Спомняте ли си как всички от ЩАБ-а ни проглушиха ушите, че само ваксината ще ни спаси. Сега след като ги уволниха почнаха изкзвания , че придобития имунитет бил по-добър от Инжектирания. Очевидно е желанието на масоно-юдеите да ни ваксинират.
119
17
 
10
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Когато се ваксинира Бойко живия Бог,тогава ще повярвам и ще се ваксинирам на др ден!!!
118
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и гуповият имунитет не оправя нещата, то изходът е само груповия секс.Тук нежелаещи няма да има. Само височайшо одобрение е нужно.