Още рестрикции за пътуващите в Европа, ето как може да пътуваме

Заради скока на новозаразени, има рискови зони
21 авг 2021 13:10, Петя Славова
24
Още рестрикции за пътуващите в Европа, ето как може да пътуваме
Снимка: БГНЕС

Европейски страни налагат отново стриктни ограничения върху пътуванията в момент, в който броят на новозаразените с коронавируса в Европа нараства, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Считано от понеделник Германия става за Испания рискова страна във връзка с коронавирусната пандемия. Прекатегоризирането ще е в сила първоначално за седем дни. Това означава, че всички на и над 12 години, които влизат в Испания от Германия, трябва да представят доказателство за ваксинация, или документ за прекаран COVID-19, или отрицателен тест за коронавируса. Правилото ще е в сила до полунощ на 29 август засега.

В списъка на Испания за рискови зони влизат и няколко австрийски провинции - Долна Австрия, Щирия, Каринтия и Горна Австрия.

Още по темата

Посетителите от страни и зони, които не са смятани за рискови, могат да влизат в Испания без някакви специални условия, но трябва все пак да попълнят онлайн формуляр.

От понеделник Чехия категоризира Германия като оранжева зона, което означава, че тя е страна със среден риск на предаване на коронавируса. На практика това не означава, че нещата ще се променят много. Както и преди, всеки, който иска да влезе в Чехия от Германия, ще трябва да представи отрицателен тест за коронавируса или да има пълен ваксинационен цикъл. В допълнение трябва да се попълни и онлайн регистрационен формуляр.

Швейцария и България обаче са категоризирани от Чехия като страни от червена зона и правилата за влизане оттам стават по-строги. Хората, идващи в Чехия от тези две държави, трябва да представят отрицателен тест за коронавируса и трябва да са под карантина. Тя може да приключи на петия ден най-рано при представяне на нов отрицателен тест за коронавируса. Напълно ваксинираните са освободени от това изискване. Подобни строги правила ще започнат да се прилагат в бъдеще и за идващите от САЩ и Израел.

Пътниците, идващи в Германия от високорисковите райони на Испания, като Мадрид и Балеарските острови, пък трябва да се карантинират за 10 дни, освен ако са напълно ваксинирани или са се възстановили от Ковид-19. Карантината може да приключи след петия ден най-рано при представяне на отрицателен тест за коронавируса.
Германия вчера прекатегоризира гръцкия остров Крит и други популярни гръцки островни дестинации, като Кос, Миконос и Родос като високорискови зони.

От утре Канарските острови и Каталуния ще бъдат пък извадени от списъка с високорисковите зони на Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Константинос преди 2 години
В България няма как да стане това...Никой не се ваксинира, ако ограничат пътувания и заведенията само за ваксинирани, всички тези, а и от други сектори ще фалират!В Европа нямаме зор да пътуваме, до 2019 беше прекрасно, в момента няма абсолютно никакъв смисъл да пътуваш в Гърция или Франция например, като си ограничен на всяка крачка и на практика без ваксина не можеш да направиш нищо!Ненормалници!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказа се ,че ваксаните се заразяват и са носители на ковида,затова маска на суратя и пср в носа ! ДА НЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА ПО- СПЕЦИАЛНИ !
13
0
 
10
 
! Отговори
До Иван преди 2 години
Ти си *** баце, ама не знаеш колко.
12
38
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Браво, само така. Тъпите антиваксъри ни доведоха дотук отново, никъде не ги пускайте. Да умират от глад. Ако хората се бяха ваксинирали, сега нямаше да е така.
11
3
 
3
 
! Отговори
Aнонимен учен преди 2 години
Колкото и да не ви се ще, това е. Няма статистически значими данни. Следователно не можем да кажем със сигурност дали е така, или не е така. Като извадите научната статия, в която статистически значимо е твърдението, че ваксинираните заразяват другите с делта, пратете линк към списанието с публикацията.
10
31
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Стига вече с това твърдение, че ваксинираните заразявали другите. Няма до момента еднозначни и потвърждаващи научни данни дали заразяват или не. Поради простата причина, че е много трудно подобно изследване да се направи със статистическа значимост, засега. Някой ден може и да стане ясно. Едно е сигурно, неваксиниран болен има толкова много вирусни частици, че е далеч по-вероятно той да зарази някой друг.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"документ за прекаран ковид". А документ за клетъчен имунитет защо не се признава.??????????????
8
1
 
14
 
! Отговори
Ще видите преди 2 години
Като дойде зимния туристически сезон пак ще отпуснат мерките за да се нахрани тоя бизнес и да обере спестените пари от хората.
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колабирайте, ваксъри!
6
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за бежанците няма рестрикции, рестрикции има само за тyземците в райха.
5
12
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Някои от водачите им хвърлиха топа от ковид и останалите подпръцнаха.
4
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме да дойде време , когато охраната бие хора и не ги допуска в магазините , за да си купят , каквото им е необходимо . И това във Франция . Не били с ваксина , нямали тест .А що рев беше от ЕС , когато миналата година в Ухан въведоха пълна карантина и никой не беше виждал подобно нещо . Скачаха правозащитните организации от Европата . Къде са сега тези организации - оглушаха , онемяха , не виждат нищо . При условие ,че се оказва, че ваксинираните хора също могат да разпространяват вируса
3
5
 
7
 
! Отговори
До Бонго преди 2 години
Няма нужда от pcr ако имаш ваксина. Така може да се въртиш в кръг много дълго време
2
19
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ваксинация+ пср тест, това е.Другото е бръщолевици и заблудени овце.
1
34
 
7
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Избрах Jahnsen Jonson&Jonson, защото е еднодозова. Пътувам навсякъде само с телефон и дигитално копие на сертификата