Джипи: Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани

Българинът посреща и четвъртата вълна с маска, купена за първата
23 авг 2021 08:22, Елка Василева
183
Джипи: Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани
Кадър: БНТ

Все повече са положителните резултати, за мен това е много притеснително. Мерките не се спазват. Слагането на маски е пожелателно. Имаме шега, че българинът ще посрещне четвъртата COVID вълна с маска, която е купил за първата. Това заяви пред БНТ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Д-р Николова отправи призив към учителите да се ваксинират. Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани, каза тя.

Още по темата

Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира Николова.

Тя каза, че се прави се опит да се въведе система с определен брой изследвания, но това е трябвало да се случи активно през лятото, когато нямаше толкова много новозаразени.

„От 1 юли не получаваме 1000 лв., а 250 лв., така се реши с методиката, която се внесе. Ние настояваме за ред и правила, които да се спазват. Яснота - какво и как ще се прави с лечението на хора, поставени под домашно наблюдение“, каза д-р Николова по повод средствата, които медицинските лица на първа линия получават като бонус за борбата с коронавируса.

Д-р Николова коментира, че няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с COVID. По думите ѝ няма необходимите условия това да стане факт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яхваме вълната! Къде е?
104
9
 
1
 
! Отговори
До 113 преди 2 години
И от къде го знаеш това ?Защо лъжеш така нагло бе ,фантазьор ?Какво целиш ?
103
2
 
18
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Стара, комунистическа лелко, моля стига сте хвърляли дебилни обвинения в пространството. Наистина прекалявате, ще има СЕЧ!!
102
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия от 19 юли досега са приети в болница с Делта варианта 2500 души. От тях 1100 са ваксинирани. Много ефективни тези ваксини, бе!!!!
101
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто Служебното правителство е на власт случаите рязко намаляха.При некадърниците от ГЕРБ бяхме втори по смъртност в света.
100
2
 
16
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Отново пропаганда в стил ДС. И тази ли е била агент като Богдан Петрунов ? Или сега ще кажете,че това е "фашизъм". Уау и какъв лаф за маските малеей.
99
1
 
33
 
! Отговори
малееее преди 2 години
Писна ми да гледам тая докторица всяка заран по телевизиите.Тая гони само келепира.Като е пенсионерка да си седи вкъщи!!!
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде се скри математика на ГЕРБ - о я с козята брадичка.Защото прогнозите муза пореден път се провалиха. Обаче тлъстата му заплата си върви.
97
24
 
7
 
! Отговори
Радев е гл.уп.ак преди 2 години
Пълен провал на радевото правителство.Напразно хасковския *** ги защитава с глупави аргументи. Ами гл.уп.ак с гл.уп.ави аргументи. Това ни чака, ако Радев получи втори мандат. Жалко за родината ни.
96
5
 
14
 
! Отговори
Не съм виждал толко преди 2 години
Не бях виждал до сега толкова *** и тъмнокожа докторка ? Това е обезпокоително и силно смущаващо.
95
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са социално изнемощели хора.
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не ви залее вълна от ваксини рани, че тогава кво ще правите?
93
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е права, но глупаците у нас са прекалено много, които насаждат само антиваксърски настроения сред хората. Държавата сбърка, че не ги подведе под отговорност тези хора, които само бълват змии и гущери против ваксините. Но, слаба държавност. Много меко се отнася с такива, което си е за сметка на обществото.
92
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грубата реклама води до обратен ефект. А в България лекарите-депутати от ГЕРБ използваха случая да правят политика. Вождът им управляваше пандемията и ни докара до втори по смъртност в света.Това е и причината голяма част от българите да не искат да се ваксинират. Асоциират вируса с лъжите на ГЕРБ.Иначе е ясно че вирус има, както обаче е и ясно, че не е толкова смъртоносен, колкото го изкарват. От грип умират много повече хора. Само че за това не се повтаря всеки ден.
91
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остана ли още някоя злобна бабка , дето не се юрнала да плаши !И тая са я захлебили и затова бърза да изрази загрижеността си към нас (всъщност към кинтите) ! Очаквайте скоро в хора на плашещите да се включат и мед.сестри ,санитари ,анестезиолози ,масажисти, рехабилитатори и чистачки на болници !
90
2
 
28
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тази женичка я разкарват като панаирджийска мечка по всички телевизии от месеци. Говори едни и същи глупости, като грамофонна плоча. Ето заради такива народът не вярва ни на ковид, ни на ваксини.
89
1
 
18
 
! Отговори
някой преди 2 години
Така ли било ***, джипитко? Зорът ти е че от 1000 лева допълнителните ти доходи са намалели на 250, нали? Аз пък наскоро гледах по телевизията репортаж с лекарка в КОВИД отделение в болница "Св. Анна" в София. Тя обяви сто и няколко души настанени за лечение с КОВИД, като от тях четирима напълно ваксинирани!!!Аз не съм математик, но съм инженер, тъй че поназнайвам математиката.Имайки предвид малкия процент ваксинирани в България, как ще ми докажеш, че само неваксинирани се разболявали???!!!
88
2
 
33
 
! Отговори
Омръзна ни! преди 2 години
Да каните една и съща лекарка, всеки ден, по всички телевизии. Тя сигурно припечелва повече от ТВ отколкото от лекарството. Сменете малко образите! Тая противна бабка ни омръзна.
87
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя абсурд изгря покрай коронавируса, иначе балалайка. Същ *** моме недоклатено.
86
2
 
25
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Абе хора, ваксинирайте се, че иначе заразявате ваксинираните и те умират!! Не разбирате ли? Опа!! Каква глупост казах!!!!