Ангел Кунчев: Каквото си надробим, това ще сърбаме

Двете оръжия срещу COVID-19 са ваксинацията и мерките
26 авг 2021 09:51, Ния Христова
151
Ангел Кунчев: Каквото си надробим, това ще сърбаме
Снимка: БГНЕС
"Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на мерките. Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да спазва собственото си здраве". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Той обясни още, че при достигане на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, а за бизнесите веднага ще трябва да бъдат отпуснати помощи.
Още по темата
 
"Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше причината днес да организираме Оперативен щаб в Търново, на който предполагам ще присъстват колегите от другите две области. От тях очаквам анализ на ситуацията и предложения за действия. Трябва да се спазват вече разпоредените мерки. Имаше предложение да се направят отстъпки в обслужването на междуградските автобусите, така че това да позволи намаляване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск дори да носиш маска", уточни Кунчев.
 
Според него обществото все още не може да приеме реалността. 
 
"Каквото си надробим, това ще сърбаме", смята Ангел Кунчев.
 
"Намесата на политиката е очевидна. Тя вреди. Работата на експертите е да казваме какво трябва да се направи, а дали то ще се е решение на политиците", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.
 
Той изтъкна, че едва около 20-30 % от учителите в България са ваксинирали. 
 
"Очевидно е, че това е недостатъчно. Има два проблема. Казваме, че трябва да се ваксинираме. И обществото започва да говори как сме медицински фашисти, ваксините са страшни и няма да се ваксинирани. Добре, тогава казваме на хората да спазват мерките. И те заявяват, че това е дискриминация. Съответно резултатът е ясен", каза още Кунчев.
 
Според главния държавен инспектор за някои определени групи трябва да има задължително ваксиниране и коментира каква е ефективността на ваксините.
 
"Първо, за да сме напълно наясно - няма в медицината 100% ефективен препарат, още по-малко при ваксините. Ваксината срещу грип е ефективна в някои години между 60-70%. При COVID ваксината ефективността стига до 92%. За изтеклата седмица 93.8 от всичките нови случай са неимунизирани", каза още доцентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
бай Шиле Кантара преди 2 години
дроби си кунчо, и си сърбай... кво ни занимаваш със себе си... ния пръжолите ги рупаме, не ги дробим
126
0
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
От тридесет години насам народът ни е подложен на чудовищен геноцид,близо 40% са под прага на бедността,без лекарства и медицинска помощ. На фона на цялата тази трагична картина едни продажни демагози денонощно ни убеждават,колко загрижени са за здравето и живота ни!Плащаме най-скъпите лекарства и лечение в Европа и на никой не му пука,а сега се хвърлят 500 мил.лв. за ваксини,които се опитват насила да ни пробутват!? Ясно е,че пъкленната цел е друга,а не запазването на здравето и живота ни!!!
125
0
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Правилно Кунчев, я виж в Израел как си ги набиха спринцовките и сега се чудят какво са надробили...
124
0
 
13
 
! Отговори
У преди 2 години
доценте престани да се грижиш за мен и децата ми
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички с бели мушами и ръкавици са ветеринари касапи.Биологичните единици сме ние.
122
1
 
9
 
! Отговори
до ПП преди 2 години
Телевизор нямам, нито ползвам. :) Информирам се от официални източници и от данните в научни списания, peer-reviewed, и си правя заключенията. И ако нещо ме тревожи, то е отнемането на правото ми на достъп до лечение, и въпросът докога изобщо ще я караме така.
121
0
 
0
 
! Отговори
127/8 преди 2 години
Точно така - една част от надвишението в общата смъртност са косвени жертви. Официалната бройка на ковидни е по-малка. Но за всички намалява достъпът до медицинско обслужване, когато болниците се натъпчат с хора - и за ковидни, и за другите. И не е случайно, че хората на запад взимат мерки навреме. Въпрос и на капацитет, но той няма как да се появи с откриване само на легла. А тук сме си по-зле по принцип от на запад. И сами си го правим да ни е оооооще по-зле.
120
0
 
3
 
! Отговори
да питам Кунчев преди 2 години
Отговори ми на първия въпрос !!!! За Израел - данните ги виж в world meter coronavirus в google
119
1
 
8
 
! Отговори
да питам Кунчев преди 2 години
защо в Израел броя заразени в сегашната трета вълна надмина тези от втората им вълна, е сега са 90 % имунизираи, а през втората вълна бяха 25-30 %? /по над 10 000 на ден, при население от около 9 млн./Кунчев, кажи колко и доколко ваксинацията помага да няма заразени или пак ще ни пробутваш идеята, че ваксинираните се заразяват, но карат по-леко.Или пак ще ни убеждаваш, за да не изхвърляме едни ваксини ?!?
118
1
 
10
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Има план да се намали броя на хората,правителство сключи сделка и продаде всички заради заем срещу мерки и ваксини, ще продължават с този медицински фашизм докато не постигнат плана, изобщо не го е грижа за хората в България ще жертват като едното нищо и ще продължат да убиват хора в болниците.
117
0
 
8
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Неслучайно ти посочих броя на починалите пенсионери през 2020г над 112 000.Колко от тях според теб са си отишли зарад короната и колко поради ограничения достъп до медицински услуги.С главата си можеш ли да мислиш или ползваш теливизора за тези цели?
116
0
 
8
 
! Отговори
до 127 преди 2 години
А дали ти минава през акъла, че голяма част от починалите си отидоха поради спрения планов прием в болниците миналата година и намаления достъп на нуждаещи се от болнична помощ във връзка с ковидистерията?
115
7
 
0
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Не гледаме обявените починали от ковид, гледаме общата статистика за смъртността в страната по принцип. И тя е доста по-висока в сравнение с предходните години. Надвишението съвпада с вълната от коронавирус. А починалите са починали. Затова на неверующите дали има или няма вирус: има, и то по-смъртоносен от грипа, както е ясно от бройките починали в страната в сравнение с времето преди ковид. Положителното е само леко по-ниската смъртност при децата.
114
1
 
7
 
! Отговори
ДО 124 преди 2 години
Щом вярваш че всички, починали обявени с ковид са починали от ковид, че даже и предполагаш за такива които са починалип от ковид но незаписани като такива, дискусията е безмислена.Но не можеш да избягаш от релацията лечение-смъртност.Щом смъртността у нас е по-висока, значи лекарите не се справят с лечението.Ако изхождаш само от мантрата за застаряващото население паралела с другите европейски страни с подобна възрастова характеристика хич не е в наша полза
113
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Германия да седнеш в заведение пишеш декларация с адреса.имената и телефона си за контактни лица ако излезе някой с Ковид .тука никой нико не прави само гледате сеир как ще умираме.Радев спиш ли или те е страх.
112
3
 
0
 
! Отговори
До до 120 преди 2 години
Смъртността у нас е висока по 2 потенциални основни причини : застаряващо население и по-нисък брой официални +, заради нетестване на населението. Примерно: средната смъртност за 2016, 2017, 2018, 2019 поотделно = а средно годишно. За 2020 а+15 (надвишението за годината спрямо среднините за предишните). За първите 6 месеца на 2020, ако е по-малка, и е а-1, в сравнение със същите 6 месеца за предни години, за вторите 6 месеца, с пика на вълната, ще а+16. Средната за 2020 е а+15.
111
1
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 2 години
проблемът е най-вече в коректността на данните, на база на които се извършва анализа.При некоректни данни изводите също са некоректни.Видно е умишленото преекспониране на заплахата.Вие самия с публикуването на числа значително надвищаващи дори тези обявени като официални сте част от този процес.А относно смъртността, тя е функция на лечението.Високата смъртност у нас говори по-скоро за недостиг на умения в тази посока, отколкото за "яростта" на вируса.В световен мащаб смъртността е ниска
110
0
 
3
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Има две реални други оръжия - здрава физически и психически нация и здрав разум при вземане на решения!
109
1
 
9
 
! Отговори
Уво 2021 преди 2 години
Няма ли да го уволнят и Кунчев най - после. Стига е плашил и стига е мътил водата.
108
0
 
0
 
! Отговори
Дп До 101 ило 119 преди 2 години
Сравнението може да е в различни отрязъци от време в зависимост от причините за сравняване. Отлично е, че сте намерил, че смъртността за първите 6 месеца на 2020 е даже по-малка. Тогава тук още нямаше толкова ковид. Еднозначно отговорихте на въпроса защо сме умирали повече през втората половина на 2020, когато ковид случаите се увеличиха. И дали има вирус, и дали е по-смъртоносен от грип. Тъкмо доказахте точно това.