Витанов прогнозира: Висока заболеваемост в София през следващите седмици

Много области тръгнали към червената зона по заболели
131
Витанов прогнозира: Висока заболеваемост в София през следващите седмици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Активните случаи на заболели отиват към 50 хил., а много области - към червената зона по заболели, посочва в анализ на епидемичната обстановка математикът на биншия НОЩ проф. Николай Витанов.

„Развитието е според очакванията. А какви са ни очакванията - да припомним. Очакванията са: оформяне на вторичен пик на вълната. За смъртността, както знаете, очакванията ми са такива, че не смея да пиша нищо за нея през октомври.
Просто числа за информация:
починали в края на септември - 20882
починали до днес - 21411
починали октомври 2020 (за целия месец) - 441
починали за октомври 2021 - 529 (за 6 дни)
Никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави“, посочва проф. Витанов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Най-напред картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Габрово и Перник са ясни. Монтана и Сливен са кандидати за ниво 4. До края на седмицата и още области ще се кандидатират. Вчера писах, че се очаква да се кандидатира една област, дето никак не ми се ще да е на ниво 4. Виждате ли я добре - София град. Това вече не е на добре.

Теорийката, дето сме го били преболедували ковида и сме имали колективен имунитет, отива в тоалетната. Нали не сте забравили, каквото ви писах - като мине вълната, тая теорийка ще я извадят от тоалетната, ще я увият в целофан и ще ви я пробутват за шоколад, щото цветът бил кафяв. ВЕрвайте им“, коментира той.

„Кърджали отиде в жълтата зона. Това развитие не е изненада при надигаща се вълна. Но, както съм им обещал, до края на седмицата там обстановката ще е относително спокойна. Картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост потвърждава горните изводи. Заформя се много тъмно червена област в западна България. Кърджали се очаква да поизлезе от оранжевата зона, но това е разбираемо - все пак вълната се надига. Който е в тъмно червените области да внимава (ако желае, ако не желае, да прави каквото намери за добре)“, обяснява математикът.

„На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Обаче нагазиха в зоната на дифузно разпространение на заразата. Тоест, очаква се височка заболеваемост в тези 2 области в следващите 2 седмици. Затова, софиянци и пловдивчани, пазете си здравето (ако желаете, ако не желаете, правете каквото искате и ви пожелавам да не изтегляте късата клечка).Базовото репродуктивно число днес е 1.144. Почти колкото вчера. Ядва се, обхватът на заразата се разширява, но бавно. Добре, че имаше първичен пик, та броят на излекуваните, оздравелите или кой както ги нарича, е голям, та здравната система се натоварва постепенно“, обяснява Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
4
 
! Отговори
Ицо хазарта преди 2 години
Витанов, кажи резултата от мача шефилд Уензи - Болтън довечера. 2.50 е коефициентът. Ще те почерпя братче ако хванем.
90
1
 
6
 
! Отговори
4 километър преди 2 години
витанчеотивай някъде на профилактика...карлуково4 километър.....никой не е длъжен да ти слуша болните изказвания
89
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен:Хайде да ги затварят вече тия развъдници на ковид училища и заведения.
88
2
 
7
 
! Отговори
Я па я...! преди 2 години
И според тяхната статистика за заболеваемостта след преброяването ще се окажем по-малко от заразените!
87
2
 
5
 
! Отговори
математика Витанов преди 2 години
Изчислих че всички които през 2058 година ще пият чай ще умрат през 2178 година.Базовото число е 3.14
86
4
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Витанов, по-малко пий бе човек! Мо-ля-те !!!
85
3
 
5
 
! Отговори
ТРОЛ преди 2 години
Мисля ,че след седмица ще започне увеличаване на броя на починалите и заболелите и от 01.януари ще са по 600 починали на ден и по 30000 заразени и ще продължи около 6 м до юни това показват нашите изчисления за БГ .
84
1
 
11
 
! Отговори
прав си Витанов преди 2 години
миналия октомври е бил много по-добре откъм смъртност. Във възрастовата група на починалите ваксинацията не е толкова малка и хич не е за пренебрегване. Е сигурно в това се изразява ползата от ваксинацията.
83
5
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...и с основание не вярваш..Например:..-Тук,където съм,според "Времето с Гугъл"от вчера,чак и през следващите ДЕСЕТ дни ,"требе" да има яки валежи..Според "Синоптик" обаче,валежи се очакват САМО в следващите три дни..А всъщност вчера не капна и една капка,а днес /преди час"/ се "отсрамиха" облаците и понаръсиха като за "Бог да прости"..Та нещо са повредени "кристалните им кълба"..А на психаряВитонов са повредени И ДВЕТЕ ПОЛУКЪЛБА..
82
4
 
14
 
! Отговори
-- преди 2 години
Това плашило с пиянската физиономия ,с бохчите под очите от ,,лимонада'' нали каза ,че не прави повече от седмична ,,прогноза'' какви ги плещи тоя пияница отново явно алкохола не прощава и на ,,умните и красиви мозъци''.Днес.бг и тоя пи.яни.ца 100% гушкат мъни за да плашат хората.Да *** дано....
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогнози може да дават само синоптиците. Всички други са използвачи, чакащи заплащане за лъжите си!!! А на синоптиците не вярвам.
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, все за ръст говория, масово заразяване, ама всичките тия дето обикалят телевизии и редакции за 2 години така и не се заразиха, явно са важни, трябва ни да са на линия за да плашат обществото с мега ги професионалната си експертиза.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въх, тия софиянци не минаха ли всички през вируса, те все едно от март 2020 не са излизали от вкъщи, вече пета вълна карат?
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие защо постоянно го питате тос Витанов след като никога нищо не познава? От две години дава някакви прогнози и нито ЕДНА не е познал. Знаете ли какво е определението на душевноблен? Когато правиш едно и също нещо отново и отново и отново и очакваш различен резултат. Та това е вашето точно определение. От 2 години го интервюирате, а той никога не познава и въпреки това вие продължавате да го интервюирате. Този грозен платен пенсьонер, който не знае колко е 0+0 а казвате, че е матеметик!
77
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов като новобранец в казармата беше голям топач. Лъскаше таолетните с четка за зъби и не можеше да стреля с автомат. Сега да си провери тараляшника си дали е по джанти.
76
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Витанов наистина е за лечение, много е разплискал легена човекът. Странна работа, няма ли близки да го забележат и да му съдействат да започне да работи с психолог, да успокои малко "страстите"...
75
15
 
11
 
! Отговори
Добре, че е Витанов преди 2 години
за да има ориентир в ситуацията. Ако не се беше обадил, сега щяхте да треперите и да чакате 10 000 случая на ден и пълен локдаун на 15 октомври. Вече почва да става ясно, че Витанов пак е прав - няма да има нито едното, нито другото. И вместо да сте му благодарни, че успокои ситуацията, вие ***.те като заклани пра.сета. Той наистина трябва де се вдигне и да иде в Щатите, а вас да ви остави тука в помията насред кочи.ната
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Витанов личния автомобил тръгнал към 4 кошчета за смет. Автомобила му кацнал върху кошчетата без гуми и джанти.
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак е пълно с експерти. Поискай им два лева, ще се обърнат на другата страна. Все едно някой им иска антиваксърската експертиза .
72
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направих си три ваксини, вече хващам всички ТВ канали без пари.