Витанов прогнозира: Висока заболеваемост в София през следващите седмици

Много области тръгнали към червената зона по заболели
131
Витанов прогнозира: Висока заболеваемост в София през следващите седмици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Активните случаи на заболели отиват към 50 хил., а много области - към червената зона по заболели, посочва в анализ на епидемичната обстановка математикът на биншия НОЩ проф. Николай Витанов.

„Развитието е според очакванията. А какви са ни очакванията - да припомним. Очакванията са: оформяне на вторичен пик на вълната. За смъртността, както знаете, очакванията ми са такива, че не смея да пиша нищо за нея през октомври.
Просто числа за информация:
починали в края на септември - 20882
починали до днес - 21411
починали октомври 2020 (за целия месец) - 441
починали за октомври 2021 - 529 (за 6 дни)
Никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито иска да си ги прави“, посочва проф. Витанов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Най-напред картата съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Габрово и Перник са ясни. Монтана и Сливен са кандидати за ниво 4. До края на седмицата и още области ще се кандидатират. Вчера писах, че се очаква да се кандидатира една област, дето никак не ми се ще да е на ниво 4. Виждате ли я добре - София град. Това вече не е на добре.

Теорийката, дето сме го били преболедували ковида и сме имали колективен имунитет, отива в тоалетната. Нали не сте забравили, каквото ви писах - като мине вълната, тая теорийка ще я извадят от тоалетната, ще я увият в целофан и ще ви я пробутват за шоколад, щото цветът бил кафяв. ВЕрвайте им“, коментира той.

„Кърджали отиде в жълтата зона. Това развитие не е изненада при надигаща се вълна. Но, както съм им обещал, до края на седмицата там обстановката ще е относително спокойна. Картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост потвърждава горните изводи. Заформя се много тъмно червена област в западна България. Кърджали се очаква да поизлезе от оранжевата зона, но това е разбираемо - все пак вълната се надига. Който е в тъмно червените области да внимава (ако желае, ако не желае, да прави каквото намери за добре)“, обяснява математикът.

„На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Обаче нагазиха в зоната на дифузно разпространение на заразата. Тоест, очаква се височка заболеваемост в тези 2 области в следващите 2 седмици. Затова, софиянци и пловдивчани, пазете си здравето (ако желаете, ако не желаете, правете каквото искате и ви пожелавам да не изтегляте късата клечка).Базовото репродуктивно число днес е 1.144. Почти колкото вчера. Ядва се, обхватът на заразата се разширява, но бавно. Добре, че имаше първичен пик, та броят на излекуваните, оздравелите или кой както ги нарича, е голям, та здравната система се натоварва постепенно“, обяснява Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
24
 
11
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Витанов е прав за всичко тя математиката не лъже човека бие барабана ама в България тия сзалепените уши са много и дървените философи са много и 5 минути преди да ритнат камбаната се промъква мисълта че може и да има тъкъв вирус но оная с косата вече е замах нала. Казват ви от цял свят че 95 процента от загиналите не са ваксини рани но в България са се оклещили към онези 5 процента който са ваксини рани ето затова най много умрели има при нас *** са много.
50
9
 
21
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя дрът пръч, щял да оди в кравария при менторите си... Да заминава и се не враща тоя идеот... Ега цопне в голямата вода...))
49
3
 
8
 
! Отговори
DD преди 2 години
След като изкарах два пъти чумата на 21 век. Без майтап - доказано.Оня ден се изследвах и фък пак съм на границата с антителата.Сега пак ли ще се заразявам?Или най-добре да си мушна и ваксинаНякой експерт да каже, щот щом Витанов казва сигурно пак ще го караме.
48
3
 
16
 
! Отговори
До така е преди 2 години
Също така едни други 100 000 души умряха миналата година, по причини различни от ковид19.Каква казваш е разликата?
47
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витаноф дано се задавиш с тези кюфтеда дето ядеш за наша сметка и да пуукнеш данодето плашиш хората и ги стресирашмиззерник такъв
46
5
 
24
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Оня ден на 5ти вторник от 17.30 по FOX (който може да си я върне по ТВ) дадоха една серия на The Simpsons от 2014та, в която световния елит реши да направи световна пандемия (не ковид ами котешки грип) и всичко беше 1:1 маски, костюми, безплатни ваксини, да припомня, че тя бяха предсказали и 9/11, избирането на бай Тръмпи и т.н. После ми говорете, че няма заговор и не е планувано.Измишльотини на глобалните фашисти.
45
4
 
25
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Хороскопите на Алена са в пъти по-точни от "математическите модели" на Маг Витанов.
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогнозирам, че Радев ще спечели
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, па нормално е... идва сезона на гриповете, сега всеки който кихне и вдигне температура шъ го пишат Коронован!!! -)))))
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми таман като вдигнат цените още веднъж и налагат карантина заради вируса и затварят София да не, стачкуват
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз прогнозирам, че до януари ше завали сняг, август не стана :(
40
6
 
28
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Витанов пак врачува мор. Содом и Гомор. Няма спор. Тоя пор да го напсуваме в хор!
39
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ни от тази изпрекала врачка. Няма ли кой да го прибере и лекува ,погледа му и маниера на говорене показват,че човека определно има нужда от помощ. Издевателствате над него като го пускате по медиите на нас ни е през това.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
схемата е намаляване на населението набучканите ще развият сърдечни проблеми, томбози и ще си отидат и ще ни оставят разумните да дишаме спокойно имайте търпение
37
6
 
17
 
! Отговори
диагноза на витанов преди 2 години
Ефектът на Дънинг-Крюгер е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.
36
5
 
25
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Не само излъчването и поведението му са дразнещи, а и начинът му на изразяване. Коментира, анализира и прогнозира с една надменна, ехидна нотка в гласа- когато го слушаш и гледаш е много противно, обаче същата нотка прозира и когато пише. Вчера каза, че апокалипсис нямало да има, разбирайте тези глупости от август, септември и до средата на октомври, с които ни плашеше от юли месец, се отлагали, но както става ясно днес - всъщност не било така????!?!?!?
35
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е пълен психар! Трябва да бъде съден!
34
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите проглушиха форумите лятото, че при нас всички са го изкарали "лекото грипче" и при нас 4 вълна няма да има. Да ама не! По 100 умрели дневно! Не вълна, ами цунами връхлетя!
33
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че малко хора го слушат, а още по-малко му вярват на тоя впиянчен некадърник.
32
11
 
19
 
! Отговори
Ко?Вид:19 преди 2 години
Пазете се от смъртоносния вирус "ВИТАНОВ" разработен от самия Витанов в коридорите и ТВ студия.