Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID

Това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст
29 окт 2021 17:15, Ния Христова
50
Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID
Снимка: Pixabay
"Репродуктивното здраве на жена, заразила се с тежък или средно тежък коронавирус, може да се влоши до пет пъти", заяви Наталия Долгушина, главен специалист по репродуктивното здраве на жените в руското Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕс. 
 
Тя отбеляза, че това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст.
 
"Жените, страдащи от инфекция с COVID-19 в умерена или тежка форма, особено жените в късна репродуктивна възраст, над 35 години, имат петкратен шанс да намалят яйчниковия си резерв. Това е доста голяма вероятност функцията на яйчниците им да намалее", каза тя на пресконференцията "Майчино и детско здраве в условията на пандемия: как да се предпазим".
 
Долгушина отбеляза, че за момента не е установено отрицателно въздействие на ваксината срещу коронавирус върху репродуктивното здраве на жените и мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ваксините срещу ковид несъмнено.
24
1
 
14
 
! Отговори
та така преди 2 години
ами били гейтса нали това иска , населението на земята да намалее . ковида да не е случаен .
23
2
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
На вдещият на екипа ан Астрата в интервю още в края на Август 2020 му се изплъзна да каже, че "не очаквал повече от 60-70% от набодените да бъдат стерилизирани". На интервюиращият щеше да му се откачи ченето, но му прошушнаха веднага да смени темата.Тук за тВа интервю ви писах преди година. Бодете се още, не с ретници...
22
3
 
21
 
! Отговори
Мика преди 2 години
То не бяха манипулирани резултати, то не беше чудо в тоя сайт. Сестра ми работи в болница където е пълно с болни от ковид само месец-два след ваксинацията. Уж нямали втора доза, били алергични и какво ли какво още не се пише като описание за заболяването. Даже и слепите видяха че най-ваксинирани континент в света, е с най-много болни на глава на населението, цяла Европа гори в момента, това е резултата от Ковид-кампаниите. Не се влияйте от пишман медии които се движат само с модното течение.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъв своеобразен онлайн форум се завихря тук-специалисти по репродуктивно здраве се изказват, компютърни специалисти потвърждават казаното, генни инжинери се доказват - всички те до един срещу цитираната специалистка в статията - ба..маааму много умен и начетен този народ. Онзи ден един тук пишеше даже, че във ваксините слагали клетки от извънземно, родено от земна майка на планетата Земя.
20
2
 
18
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До ДртПрчДа, има такова нещо. Колежка има братовчедка - гинеколог в Швейцария. Предупреди я, че масово преглежда момичета 20+с липсващ цикъл, б0цнaти с познайте-какво.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, това природата не го е измислила.Такава последица сал от отрови отрова ще да е. И едва ли ги отбира по години...
18
4
 
26
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Забележете всички последното изречение, бях сигурен че ще го има. Значи да ти вкарат болеста веднъж в теб чрез спринцовка, няма шанс да те повреди, но ако тялото ти само пребори болестта става лошо за теб и може да нямаш деца. Огромна логика, браво на целия ви екип от умни глави в днесбг. Малко прекалявате не мислите ли?
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врътнали са всички сценарии на суперкомпютрите, знаят как може да се развият нещата, как ще реагират хората, и как ще ни ограбят и т.н. във глобален технологичен затвор сме....!!!!!
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14. Казват ти точно това, което очакваш да чуеш.
14
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14. И аз така. Главите антиваксърски са чугунени, мисъл не влиза в тях, а отвътре да кухи.
13
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо си помислих, че това трябва да го прочетат онези, които тврърдят, че ковид е "грипче", а ваксините били за да не се размножават хората. После прочетох коментарите и пак видях, че всичко е загубено.
12
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАТАЛИЯ ДОЛНАНАГУШЕНА: БЪРЗО СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ, БЪРЗО БЪРЗО БЪРЗО!
11
10
 
15
 
! Отговори
Професионанист преди 2 години
Познавам 2 плющялки на по 36г., все още моми. Гледат кучета, котки и качват снимки от фитнеса и дискотеката. Самочувствието до небето. Ужас.
10
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТ АКО НЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ, НЯМА ДА Е СЕБЕ СИ! ТАМ СЕ ИЗПОЛЗВА ВСЯКАКВА ПРОПАГАНДА ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРА НАСЕЛЕНИЕТО! ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ПОСЛЕ, ЧЕ НЕ ОТ КОВИД А ОТ ВАКСИНАТА СЕ Е СКАПАЛО РЕПРОДУКТИВНОТО ЗДРАВЕ!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продавам бройлери, шарена сланина, кисело зеле
8
0
 
12
 
! Отговори
Здравко Чикийката преди 2 години
Аве тоя ковид всички ни наеа и мъже и жени...
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сперматозоидите на мъжете в последните 30-40 години доста е намалял, Огледайте се наоколо в селата, има ли хора? Как върви растежа на нацията?Е, знае се какъв е резултата, всичко друго е само говорене.....а и глобалистите се смеят яко
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то налии това е една от целите на пандемуята.Първо стреса от нея и после,като последица от стреса,отслабване на организма и ако до две седмици не се вземе човек в ръце и не се излекува,следва фатален край.Не толкова заразата от колкото стреса от нея,убива.Щом се почувствате неразположени не се плашете а вземете своевременно мерки да се лекувате.Ако може извън лечебно заведение.Не забравяйте,топло до изпотяване,няколко пъти през ноща и витамини,двойни дози.Силна храна и отвара от10ореха,горещо