Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID

Това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст
29 окт 2021 17:15, Ния Христова
50
Репродуктивното здраве на жените може да намалее след COVID
Снимка: Pixabay
"Репродуктивното здраве на жена, заразила се с тежък или средно тежък коронавирус, може да се влоши до пет пъти", заяви Наталия Долгушина, главен специалист по репродуктивното здраве на жените в руското Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕс. 
 
Тя отбеляза, че това се отнася особено за жените над 35-годишна възраст.
 
"Жените, страдащи от инфекция с COVID-19 в умерена или тежка форма, особено жените в късна репродуктивна възраст, над 35 години, имат петкратен шанс да намалят яйчниковия си резерв. Това е доста голяма вероятност функцията на яйчниците им да намалее", каза тя на пресконференцията "Майчино и детско здраве в условията на пандемия: как да се предпазим".
 
Долгушина отбеляза, че за момента не е установено отрицателно въздействие на ваксината срещу коронавирус върху репродуктивното здраве на жените и мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не кажат че ваксините направо спират възможнжста за забременяване. МЪЖЕТЕ СЪЩО ПОНАСЯТ УДАР. СПЕРМАТОЗОИДИТЕ СТАВАТ ЛЕНИВИ И НЕМОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ДО ЯЙЦЕКЛЕТКАТА ЗА ДА Я ОПЛОДЯТ. Умисълът на световното правителство е да се намали популацията и да се намали народа в световен мащаб. Ресурсите се изчерпиха и след 10 години храната няма да достига. Хората са в повече отколкото земята може да изхрани. Всички ядат по много. Нее като едно време един хляб за 4 човека. Сега хляба е с намален ГРАМАЖ
4
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то над 35 вече си е намаляло по естествен път, яйцеклетките са на привършване. Със или без ковид.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо четох прелюбопитна статистика, че от ковид+ваксини драстично е намалял фертилитетът при жените по света, с 3 изключения - Монголия, Сейшелите и... Израел.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ги мързи даже и да обяснят как точно им намалява способността. Направо през просото- голи твърдения и съчинения току виж се закачи някой балък.
1
3
 
52
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Абе за заразилите се не знам, ама за ваксинираните наистина има проблеми. Позната абортира няколко седмици след ваксинация. Така става като слушаш пропагандата по зомбивизора.