Вреди след ваксинация: Носят ли медиците съдебна отговорност?

В Германия лекари са обект на атаки от страна на различни хора
12 ное 2021 14:51, Петя Славова
125
Вреди след ваксинация: Носят ли медиците съдебна отговорност?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекари в Германия започнаха да получават писмени "Уведомления за съдебна отговорност". В тях се твърди, че медиците могат да отговарят по съдебен ред за нанесени вреди от ваксините. Какво се крие зад тази акция?

От няколко месеца вече лекари, които ваксинират срещу COVID-19, са обект на атаки от страна на различни хора, отричащи пандемията, както и от антиваксъри. Освен заплахи, хули и доноси вече се използва и друг похват: на лекарите се разпращат "експертни оценки", в които се съобщава, че медиците носели съдебна отговорност за евентуално нанесени вреди от ваксината.

Организацията "Медици и учени за здраве, свобода и демокрация" (MWGFD) също е изготвила писмо, което разпраща на лекари и ръководители на здравни служби, училища и общини в Германия. Документът, който не е подписан лично, е озаглавен "Уведомление за лична съдебна отговорност", пише "Дойче Веле".

Дори самото заглавие звучи абсурдно, защото само определени държавни служби и здравни каси имат право да издават подобни уведомления, при това само за дължими данъчни или социални плащания. Във въпросния памфлет четем по-нататък и следното: "С настоящето писмо Ви напомняме, че носите лична отговорност за вреди, ако поставяте на Вашите пациенти някоя от генно базираните ваксини срещу COVID-19".

Източник на информацията не е посочен, което не изненадва, като се има предвид това, че съдебната отговорност е строго регламентирана законодателно: във втората поправка на Закона за защитата от инфекции се казва ясно, че при всички здравословни вреди, причинени от ваксиниране срещу коронавируса, може да се предявява иск за обезщетение. Мярката е общовалидна за цяла Германия. В такъв случай държавата е длъжна да плати лечението на засегнатия, а също така и пенсия, ако това се окаже необходимо.

Това обаче не означава, че лекарите не носят никаква отговорност: ако например сгрешат дозата от ваксината, объркат я с друга, или не преценят правилно рисковете, свързани с предходни заболявания, те носят отговорност за това – както впрочем и при всяко друго лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
4
 
! Отговори
Вие сериозно ли? преди 2 години
Не. Не и ако си подписал декларация за информирано съгласие. В нея ти се подписваш, че се съгласяваш да те набодат с експерименталната ваксина, тъй като си бил информиран за всички известни до момента странични ефекти на ваксината, и затова на своя отговорност си се съгласил да бъдеш ваксиниран!Ето тука е ключа от бараката!Ако махнат декларацията няма страшно.Другата декларация - за тестовете има съвсем различна цел.С нея се съгласяваш, че от РЗИ може да те карантинират ако си позитивен.
103
2
 
8
 
! Отговори
До БРЦК преди 2 години
"Кунчев е мъртав . И на живо го няма. След изборите ще го видите но с букет" ---- Само че тогава ще обявят, че е починал примерно при ПТП.
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите не носят. За жалост такава не носят и самите субекти, които следва да отговарят за вредите от инжекиите, а те не са вече малко и малки - производителите им. До 2023 - 2024 /за Модерна/ никой не носи отговорност. Затова е важно да ви набодат сега, за да участвате всички в експеримента и кой оцелее - оцелее. Останалото - фира.
101
0
 
0
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
*Плати
100
0
 
4
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
Медиците работят с подадени елементи. Подават им васксини и информация за тях. Пациентът подава желание да се ваксинира. Те просто извършват манипулацията. Имат отговорност само ако агитират по начин, който не предоставя цялата истина на пациента или го подвежда. За съжаление, случаите за това са доста. НО ПО-ВАЖНОТО Е: КОЙ АДЕЖЕБА ОФИЦИАЛНО НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА? Кой ще пати евентуалното последващо лечение на сериозните ситуации? Това е важното!!!
99
1
 
8
 
! Отговори
Ю преди 2 години
Никой не носи отговорност, освен подписалите декларацията.
98
2
 
4
 
! Отговори
Носят , носят... преди 2 години
Вина имат и отговорност носят и тоя дето е поръчал убийството и тоя дето е дръпнал спусака.
97
2
 
13
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Анонимен 108 Вярно е че ваксините са ефикасни но ваксини създадени .тествани години наред . а не като тия създадени ден до пладне от алчност за сметка на здравето ни.
96
2
 
5
 
! Отговори
Румен Николов преди 2 години
Медиците не носят отговорност. Никаква.
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В afera bg е статиятаИЗГЛЕДАЙТЕ ТОВА! ТЕЗИ, КОИТО ТВЪРДЯХА, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА МНОГО ЕФИКАСНИ И СПАСЯВАЛИ ЖИВОТИ СА ГРЕШИЛИ! /ВИДЕО!/
94
2
 
0
 
! Отговори
Акатаро преди 2 години
До РНКАми какво ще кажеш да се пообразоваш малко....
93
0
 
15
 
! Отговори
Не носят. преди 2 години
Изяснете въпрса с антикоагуланти и антиагреганти преди и след ваксинране. Антихистамини задължително. Гафове има, но производителите на ваксини защо спят ??
92
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ковид-вируса е обикновен вирус, на който изкуствено са прикачени щипчести протеини. Организмът на заразените се справя с вируса, но някой хора се АЛЕРГИЗИРАТ и за съжаление умират от АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ към протеина в шиповете, прикачени към вируса. Така, че, ключето за оздравяване е - да няма стрес и да се сведе хистамина до минимум, чрез антихистаминови препарати (алергозан; урбазон и др.), витамин Ц, магнезиев цитрат и вместо вода - чай от агримония. А в болниците ги лекуват от пневмония...
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И МЕДИИТЕ НОСЯТ ! РЕКЛАМЕН ХОНОРАР СА ВЗЕЛИ !
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност и в Австралия се оказа, че лекарите носят съдебна отговорност за слагането на био продукт въпреки информираното съгласие. Та памфлета накрая ще се окаже верен.
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината не е наука, а експерименти с живи хора от живи хора. Тези който си позволяват да садистират с обикновения човек подлежат на съд.
88
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъде там в сенките дебне наследника на ФЮРЕРА и чака своят миг.
87
3
 
26
 
! Отговори
123 преди 2 години
Не спазвайте законите на Антихриста. Правителства и медии са под контрола на Антихриста.
86
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днешните лекари ще бъдат преследвани както сега преследват охранителите и работниците от т.нар. концентрационни лагери. бъдете силни и не се подавайте на манипулациите и не се ваксинирайте.
85
39
 
5
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Споко,антиваксърите намаляват.