Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера

Страната планира да предложи трета доза на всички възрастни
7 дек 2021 20:30, Ния Христова
82
Норвегия съкращава интервала между втората ваксина и бустера
Снимка: БГНЕС
Норвегия съкращава интервала между втората и третата доза ваксина срещу коронавирус. Това решение беше публикувано от правителството на страната в понеделник вечерта, съобщи БГНЕС.
 
"Правителството променя интервала между втората и третата доза от шест месеца на пет месеца за всички на възраст над 45 години, възрастни със сериозни основни заболявания и работници в сферата на здравеопазването и социалните услуги", се казва в съобщението.
 
Преди това интервалът беше съкратен и за възрастовата група над 65 години. Норвегия също така планира да предложи поставяне на трета доза ваксина на всички възрастни в страната преди Великден (който ще се празнува в Норвегия на 17 април).
 
От 25 септември страната отмени повечето вътрешни ограничения. Един месец по-късно обаче властите решиха да не отменят ограничителните мерки и обявиха допълнителни мерки на национално равнище, които включват чести тестове на хората, живеещи под един покрив със заразените, и използване на Ковид-паспорти. 
 
От 27 ноември всички трябва да се регистрират на специален уебсайт, за да влязат в Норвегия. Всички са задължени да покажат на полицията необходимите документи, включително сертификата, когато бъдат помолени за това. От 3 декември всички новопристигнали трябва да преминат тест при влизане.
 
На 2 декември норвежкото правителство реши да наложи нови ограничения в столицата и няколко други региона на страната във връзка с разпространението на Oмикрон. Досега две дози от ваксината срещу коронавирус са били дадени на 70% от жителите над 12-годишна възраст. Въпреки това броят на инфекциите в страната продължава да нараства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Майката на Путин: преди 1 година
Сине, сине защо не те абортирах!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този вирус беше нещо по-различно от грип, Индия вече щеше да си е заминала. Никой не се ваксинира, никаква хигиена, какво остава за маски и мерки. Не случайно вече не се споменава в новините, просто няма какво да кажат.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още миналата година се запитах (риторично) за какво се купиха 4 пъти повече ваксини отколкото е населението на ЕС....
62
0
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Най-добре,на всеки месец да се реди да се дупчи.
61
1
 
22
 
! Отговори
72 до 73 преди 2 години
Ако е истина, че в България има само 20% истински "ваксинирани" и това се задържи, обзалагам се, че България ще влезе в световната История, като доказателство и свидетелство при Международния Съд срещу фарма мафията и филантропите и. Ще дадем по-добър пример дори и от Швеция. Прекрасен но наивен и доверчив народ, никога живял при комунизъм.Но при тия сладки ковид фондове и продажни политици, лекари и медии ...се съмнявам, че борбата срещу народа у нас и децата ни, е приключила.
60
1
 
17
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Да, не е само Швеция, примерно в САЩ има някои щати, които живот си живеят, без никакви мерки - няма маски, няма дистанция, няма лудост. Живеем в интересни времена - всеки трябва да заеме ясна позиция на чия страна е - междинно положение няма. Или си на страната на истината, или си против нея. Вече е ясно - колкото повече ваксинирани,толкова повече зараза, болести и смърт. Вижте колко спортисти измряха от 2020 досега заради ваксинация.
59
1
 
14
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
"Норвегия са отличниците в управлението на пандемията. Имат само 1090 починали от ковид за 2 години." - У ред ли си? Отличниците са Швеция - за сега! Никога не са имали маски, локдауни, задължителни ваксини, затваряне на училища- НИКОГА! И нямат никакви проблеми с ковид. И не защото са се се ваксинирали за да могат да пътуват а защото имат вече истински колективен имунитет. А Норвегия и другите го учат това сега.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54 да. Има го и това с различните мутации. Но вакс маниаците направо сравняват брой умрели от 3.3021 насам в различни страни все едно тогава в Германия са били 70% ваксинирани, а у нас 20%, и това е доказателство, че "ваксината" действала. Даже забравиха от кога има ваксина и кога почнаха да я бият по добитъка. Абе, промити мозъци без грам мисъл. И по-ниската смъртност сега, и повечето заразени могат да са от мутацията, а не от ваксината. Все пак е видно, че тя едва действа.
57
1
 
8
 
! Отговори
КовидФашизъм преди 2 години
Хора настъпва нещо страшно, време е да го спрем. Хитлер и Сталин са като лелки от детска градина във сравнение с новата фашистка ***.
56
2
 
5
 
! Отговори
Бърже че свърши преди 2 години
Последния щам се оказва че е жива ваксина и обезсмисля зарибявката на фарма - картелите. Обаче еднаж налапали шницела напреки - няма да ни оставят повече! очаквам други по-опасни 'вируси' да се опявят.
55
1
 
5
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Нямаше място за да добавя че в Хиндуистката литература кастата на разбойниците и кастата на лекарите са поставени една до друга тоест лекарите са изравнени с разбойниците. И напълно основателно защото те лекарите са си пълни разбойници.
54
1
 
18
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Всеки наркоман ще ти каже че първите три дози са безплатни, после си плащаш. Така ще бъде и с ваксините. Ваксината ще унищожи нашата естествена имунна система и ще я замени с изкуствена. Така ставаме зависими за цял живот от фармацевтичната мафия, която ще направи ваксините платени. И като нямаш естествена имунна защита за да не умреш ще си принуден купуваш до края на окаяния си живот изкуствен имунитет от фарма-мафиотите. Сега разбирам защо Талмуда казва че всички лекари ще горят в Ада, ха дано
53
1
 
8
 
! Отговори
Кожухарова преди 2 години
Солунският евреин Алберт каза на 3 месеца, значи на 3. Щом можем да ядем по три пъти на ден, значи и ще се бодем по три пъти. Само не знам до кога яденето ще е безплатно за простолюдието.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще да се бодат през ден, но да ни оставят нас на мира.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко бодене с вече стара вакса! Що така?
50
0
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Щеше да е важно, ако вариантът на коронавируса е един и същ, а той не е. Делта вариантът е много по-заразен от предишните варианти и няма как да се сравнява.
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат и най-малко случаи в Европа . Локдаун тестване, проследяване ваксинация. То като стигнеш до болница , вече не може много да се направи.
48
1
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Преди пандемията Норвегия си беше с една от най-високите средна продължителност на живот в света и най-ниска смъртност. Ти какво очакваш? Как ще умрат много точно там при тези обстоятелства?
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норвегия са отличниците в управлението на пандемията. Имат само 1090 починали от ковид за 2 години.
46
2
 
9
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Най-добре е, който се е ваксинирал, да се боде всяка седмица.... Няма какво да губи... Няма път за връщане...