Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?

Д-р Брънзалов: Проблемите ни с имунизацията срещу вируса са огромни
173

Засега личните лекари няма да поставят ваксини, които са предназначени за деца.

"Личните лекари нормално поставят по 1,2 млн. ваксини преди да има Ковид-19. Те познават тези деца от самото им раждане и би било редно те да ги поставят. Обаче тук има едно голямо неудобство - че ваксината не е еднодозова. В едно флаконче има 10. Не може личният лекар да отвори един флакон и да изхвърли дози", посочи заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов  в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ситуацията би била съвсем друга, ако сме разполагали с еднодозови ваксини. Детските ваксини ще бъдат поставяни на три места в София - "Софиямед", "Пирогов" и Окръжна болница.

"Детските ваксини ще бъдат поставени, където ще има екип и вероятността да се съберат 10 деца и да им бъдат поставени препаратите, е голяма", уточни медикът.

Д-р Брънзалов отбеляза, че сме на последно място в Европа по ваксинация, както и че проблемите ни с имунизацията са огромни.

"В момента има основно търсене на бустерни дози. Тези, които си поставиха ваксините, активно ни търсят. Не знам дали неимунизираните ще приемат факта, че така или иначе сега това е единственото оръжие за борба с пандемията в целия свят", изтъкна събеседникът.

Заместник-председателят на БЛС коментира и дали трябва да изчакаме с имунизацията, ако титърът на антителата ни е висок.

"Титърът на антителата няма особено значение, освен ако не е много висок. Няма да се получи никаква бурна реакция след поставянето на ваксината, просто тя ще бъде безполезна. Титърът на антителата не е на 100% показателен дали пациентът е с активен имунитет спрямо заболяването", обясни д-р Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът посъветва всички, които имат много висок титър, да изчакат малко и да се срещнат с лекар, за да обсъдят ситуацията.

За страничните реакции след ваксинацията при децата той каза, че не се различават от тези при възрастните. По думите му в България в момента липсват мерки срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: БЛСНиколай Брънзалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
9
 
1
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Целия свят се ваксинира, само бай-*** всичко му е ясно и от всичко разбира, да ви тръшне дано скапания вирус, и живи и здрави да излезете от него дано!!!
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото оръжие ли са ни бустерите?!?!?!?!?!? Да се радваме, че вируса се изтощи и мутира към по-слаб вариант! Че с такова оръжие само - щеше да сме за мустака!
158
1
 
16
 
! Отговори
Предположение преди 2 години
Може би, защото някои от тях са хора и биха изпръскали течността в мивката?
157
1
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Абе докторе,кажи по колко ще се плаща за поставянето на една ваксина и ще разберем защо само избрани ще ваксинират. 10 ваксини във флаконче - като се разреди 20. Всеки ден пред кабинета на нашия човек по 20 деца строени и готови за ваксина. Цирка няма край.
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дават ли зелен сертификат на родителите които си ваксинират децата.
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ттрола върви и слага - на мига. Добре бе...
154
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова хората не им вярват че всичко с ковид ваксините е честно и почтено. Да кажем че народа вярва на личните лекари. Те не им вярват. Напротив косвено са ги обвинили един вид в нелоялност. От друга страна екипите които поставят ваксини по принцип са анонимни. Никой нищо не знае нито за тях нито за тези което вземат проби и правят тестове. От самото начало питам от къде се вземат толкова лаборанти за новооткритите лаборатории и какво са работили преди. Същото важи и за екипите. Няма отговор
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това част от новата информационна кампания с лекари и фармацевти ли е?
152
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 120. По твоята логика, кой се "кръщава" Мангъров? И кой вярва на човек с такова име?
151
1
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Какви специалисти са общопрактикуващте лекари.Те не стават от бюрата си, не вдигат телефона си, а претенциите им са големи. Да, преди години поликлиничните лекари и сестри ходеха по къщите и следяха за децата и болните.Сега това е почти невъзможно в големите градове, където е пренаселено.Защо се дава непрекъснато форум на неспециалисти, а не на истински работещи в специализирани отделения.Явно такава е цялата постановка на световното лоби.
150
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте кои хора се кълнат в Мангъров - смехотворно неграмотните. Например коментар 107.
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ти да видиш "Премия има" Още един, който е чел недочел. Хващам се на бас, че си нямаш идея какви са условията за получаването на "премията". П.С. Не е това, което си мислиш.
148
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо личните лекари няма да поставят ваксини на деца?" За да не ги убиват хората след това. По удобно е извършителят да е полу-неизвестен.
147
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не си скопяват децата по традиционния начин,а ще го правят модерно,на групи от по десет.
146
26
 
3
 
! Отговори
ЗАЩОТО преди 2 години
Има АНТИ-ваксъри и разни Сектанти дори и сред личните лекари.
145
2
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
"Ами, ти достъп до сериозна лаборатория (където можеш да видиш изолирания вирус"=/=/Кой и кога точно го изолира вируса и защо не е получил предвидената за това премия от 240 хиляди евро. Премия има, седи си и чак аоткривателя на вируса, а него все го няма и няма.
144
1
 
30
 
! Отговори
Шаби преди 2 години
Аз мога ли да ти е..а майката. Моето дете да не е опитно зайче. Първо ваксинирайте свойте деца и внуци. Тогава да видим как ще го въртите
143
1
 
30
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Трябва добре да запомним имената и физиономиите на тези,които агитират за ваксинация.Ще потрябват.
142
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Докторе намали бюреците баниците тутмъниците кифлите кекса баклавата пататниците сланината кълките кебапчетата шишовете мусаката сармите кюфтетата надениците които тъпчеш и ще си по защитен от ковит отколкото с 19 бустерни дози
141
1
 
31
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
И защо няма единични флакони както е НОРМАЛНО? Само по това може да познаете, че целта е на всяка цена да се набучкат всички, а да не може това да става по нормален начин , поеденично, а на групи под строй и контрол. Но накрая по индивидуален начин на няколко Ковид Светила като им завра флаконите в гърлата ще стане интересно, а ако ядаосани интелигентни хора го решат това ще стане интересно, трудно.ще бъдат спряни