Гърция се отказа да тества ваксинирани по заведенията

Здравните власти препоръчват на всички да си направят тест
21 дек 2021 22:15, Ния Христова
27
Гърция се отказа да тества ваксинирани по заведенията
Снимка: БГНЕС
Гърция се отказа да въвежда задължително тестване за ваксинирани при посещение на заведения по празниците. Правителството обаче подчерта, че трябва да бъдат спазвани всички наложени до момента ограничения, съобщи БНР.
 
"Без задължителен антигенен тест ще работят заведенията за клиенти със сертификат за ваксиниране", обяви премиерът Мицотакис на днешното заседание на Министерския съвет.
 
Експертите от Съвета за контрол на пандемията настояваха за извънредни мерки и за ваксинираните местни жители и туристи. В сила остава изискването за отрицателен тест за влизане в страната.
 
Неваксинтирани туристи, влезли с отрицателен тест в страната, ще трябва да се тестват отново след изтичане на срока на документа, за да посетят заведения. Изисква се официален негативен резултат, издаден от лаборатория или аптека. Цената е между 8 и 10 евро.
 
Здравните власти в страната препоръчват на всички да си направят самостоятелно тест преди и след посещение на заведение по време на празниците.
 
За гръцките граждани и постоянно пребиваващите чужденци два антигенни теста са безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луди хора сами се ограничават. Никоя държава не може да контролира всеки, но балъците са се психясали и сами се прецакват.
4
3
 
48
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
През три месеца боцане и тест преди и след като отидеш в заведение! Абе докато изпълнявате, само ще става по-добре! Все по-добре и по-добре! Нали усещате колко е добре вече? Може и още!
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си страня от ваксинирани и без друго. Така се пазя. Ако искат да ги тестват. Не ме интересува.
2
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютен хаос, така се оплетоха в лъжите... Сега се усетиха, че така отблъскват евентуални фармаклиенти и хоп, нова заповед. Тц тц тц. Ама те поне печелят, а *** вакси са просто стока!
1
48
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл да се тестват ваксинирани . Изключение е някой да се разболее.