Ваксината на "Джонсън и Джонсън" защитава от COVID до 6 месеца

Изследването е проведено преди появата на Омикрон
7 яну 2022 09:36, Елка Василева
48
Ваксината на "Джонсън и Джонсън" защитава от COVID до 6 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Американската фармацевтична компания "Джонсън и Джонсън" съобщи, че според изследване, проведено при рутинна клинична практика, еднодозовата й ваксина срещу COVID-19 предпазва от ново заразяване и хоспитализация в рамките на шест месеца, предаде Ройтерс.

Изследването, финансирано от компанията, разработила ваксината, е извършено между 1 януари и 7 септември 2021 г., преди появата на варианта Омикрон. Предстои то да бъде проверено от други специалисти, работещи в същата област.

Фирма "Джонсън и Джонсън" каза, че защитата от заразяване при нейната еднодозова ваксина започва да отслабва едва от четвъртия месец след поставянето й, докато при двудозовите препарати на конкурентите й "Пфайзер"/ "Бионтех" и "Модерна" това става от втория месец след поставянето.

И при трите ваксини не се наблюдава отслабване на защитата от постъпване в интензивно отделение, отбелязва компанията.

Тя уточнява, че изследването е направено чрез събиране на подадена информация и лабораторни данни, обхващащи 168 милиона души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
16
 
! Отговори
men преди 2 години
Абе точно 6 месеца след като се ваксинирах с Янсен ... се разболях от корона. С две думи - само съм отложил неизбежното.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Светослав e славянско. Истинските български имена са Кубрат, Аспарух, Тервел. Еенергетиката и звученето име е съвсем друго.
21
0
 
17
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Абе какво стана с делото срещу тази "велика" фирма, дето ги съдеха за наличието на азбест в бебешката им пудра?! Нещо не се чува! А какво има в т.н. им ваксини, направо не ми се мисли
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече такива статии, толкова повече народ на 12.01. Браво!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1890% от мъжките имена в България са привнесени от гръцкия език. Най-смешни са ми Стефан и Венцислав, което значи едно и също. Едно от малкото истински български имена е Светослав.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойн, скоро ще кажат "Абе я всеки месец!"
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес е Ивановден и вечерта ще се леят яко бустери за най-българското име" Иван идва от Йоан и няма нищо българско в него. Оправи си понятията. Сляпо следваш някакви традиции нямащи нищо общо нито с българите, нито с Христос.
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва са си много *** за да вярваш че някоя от тия псевдоваксини мога те предпазят от нещо.
15
2
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Добре де, на всеки 6 месеца ли трябва да се бодем? Ако това е новата реалност - не, мерси.
14
1
 
26
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
И под тая статия друга - астра занека и джонсьн не предпазват от омикрон
13
1
 
25
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
В този вестник никой не помни какво е писал вчера, камо ли преди няколко седмици...
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже, че сапунът на Джонсън и Джонсън пази повече от ваксината им
11
1
 
15
 
! Отговори
ДАВАЙ НАРОДЕ преди 2 години
ЯНУАРИ И ЮНИ БОЦЦЦИЛИ АКО ПРЕДПОЧИТАТЕ ЮНИ И ДЕКЕМВРИ:)))
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се кефя когато използват тези търговски трикове. ДО 95% намаление, намалението на всички стоки е 1%, но има една карфица, която е намалена с 95% от 20ст. на 1ст. и можем да кажем, че намаленията са ДО 95%. И ваксината така предпазва ДО 6 месеца. За 99% от хората е около 2, от останалия 1% 0.9% е 3-4 месеца и 0.1% 5-6 месеца. И като кажем защитава от КОВИД имаме предвид ти пак ще го лепнеш ама може да е по-лек евентуално, и като казваме КОВИД нямаме предвид Делта или Омикрон!
9
2
 
30
 
! Отговори
Малтус преди 2 години
Беше ми приятно да гледам сутринта, при паникьора Виктор Николаев, как се смути и сгърчи някакъв доцент на въпроса дали се води статистика за брой починали с 3 дози. Още не били систематизирани данните, ама те тройно ваксинираните били много възрастни и затова умирали... абе, ясна е работата!
8
1
 
28
 
! Отговори
възрожденец преди 2 години
Според последното изследване от Онтарио, ваксинираните с 2 игли имат точно 0% имунитет срешу Омикрона. Тези с бустер само след 7 дни след поставянето му били с 32% защита, ами след още седмица?
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Изследването е проведено преди появата на Омикрон" ........... Язък за изследването. Вече има само историческа стойност.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАЧКАТОР - че има ли други на този пропаднал сайт? Всъщност има - спуснатите от Министерството на Истината многостранични манипулативни съчинения.
5
2
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
От какво ще ме защитават тия 'ваксини'? Тези вируси мутират и от самото начало беше ясно, че разработването на ваксина не може да 'догони' мутациите.. За това и не работят тия препарати, а междувременно много съществени учени предупреждават, че са вредни..
4
2
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Това платена публикация ли е?