Проф. Чорбанов: Ваксината не гарантира по-леко протичане на Ковид

Според него поставянето на втора бустерна доза е "част от абсурда"
11 авг 2022 21:17, Красимир Ангелов
52

В разгара на лятото отново се борим с поредната вълна на Ковид 19. Добър ли е подходът всяка седмица да се мисли за това дали да има мерки, дали да отпадне част от тях, или да има нови такива?

"Подходът е изключително импровизационен дотолкова, доколкото не е базиран на много реални факти. Цялото противоречие започна от това как се разчита правилникът за приложение на Закона за здравето. Той предполагаше повече свобода на локалните органи във връзка с противоепидемичните мерки, обаче единственото нещо, което явно се разбра от всичко това, е да бъдат сложени маски. А би трябвало да се гледа по съвсем друг аспект на всичко това, най-вече да се подготвят здравните заведения, когато има фаза 2 и 3. Основният проблем - тези зони, които бяха нарисувани, би трябвало да бъдат на база на заболеваемост, те бяха на база позитивни случаи с Ковид-19", заяви проф. Андрей Чорбанов от ИТН в студиото на "Денят ON AIR".

Според него е трябвало да бъде подготвена максимално здравната система. По думите му огромният брой позитивни случаи са много леки, много от хората дори не разбират, че са били заразени. В Западна Европа нямало мерки, защото нямало реална полза от такъв тип ограничения.

"Разпространението на вируса изобщо не зависи от това дали сте ваксинирани. Вместо да бъдат насочени мерките към хората, които биват най-рискови, те бяха насочени към всички", уточни професорът пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че болниците са реалното отражение на това колко тежко се прекарва вирусът.

"Повечето тестове ще дадат възможност да бъде тествана по-широка част от населението. Ще се разбере, че позитивните са много повече, а болните са много по-малко като процент, защото в момента огромната част от хората, които биват тествани, са хора, които имат проблеми и са отишли на лекар", смята Чорбанов.

Специалистът подчерта, че не във всички случаи ваксинирането срещу Ковид-19 означава по-леко преболедуване.

Той определи поставянето на четвърта доза като "част от абсурда". Обясни, че когато имунната система бъде провокирана твърде често, тя спира да реагира, защото приема, че това дразнене е прекалено сериозно и често и може да увреди организма.

Какво още каза проф. Чорбанов вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обясни, че когато имунната система бъде провокирана твърде често, тя спира да реагира, защото приема, че това дразнене е прекалено сериозно и често и може да увреди организма.-каза Чорбанов.Обаче си спомням какво казва Айнщайн-Аз не варвам,че Господ си играе на зарове!Да вярва кой на когото иска,аз вярвам на Айнщайн!
42
0
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖЕВАКСИНАТА преди 1 година
ГАРАНТИРА ЗАРАЗЯВАНЕ НА ОКОЛНИТЕ И БЪРЗО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА СЪЗДАДЕНИЯ ВЪВ ВОЕННИ ЛАБОРАТОРИИ ВИРУС
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Чорбанов бил специалист в друга област,не може ли да чуем мнението на някой специалист вирусолог и/или имунолог?Все едно слушам футболист да коментира автомобилно рали!Не може ли всеки да говори САМО това което със сигурност познава.Не съм чул например Теодоси Теодосиев да коментира художествената гимнастика.
39
0
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Е,то и Луй Пастьор е бил химик.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега. Заболеваемостта от ковид е признак на елитарност. Цивилизованите държавии имат висока заболевамост. Изостаналите африкански държави, които не се ваксинират, имат много ниска заболевамост и смъртност. Понеже са *** и прости.
37
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Професора е специалист по генно и глетъчно инженерство при прокариоти и еукариоти. Проблемът COVID като вирусна инфекция засягаща хора е от компетенциите на вирусолози, инфекционисти и най-общо медици. Но в България често най-много се чуват не толкова компетентните по дадена тема
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво не разбирате? Човекът се опита да направи ваксина, която работи и не успя. Това с какво променя факта, че сегашните ваксини не работят?
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До въпрос Защото тетанус се предизвиква от бактерии, а ковидът е вирус. Цялата технология на ваксинирането е различна. За теб сигурно ябълки и круши са едно и също нещо. Връщай се на село да си пасеш овцете.
34
1
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Обясни, че когато имунната система бъде провокирана твърде често, тя спира да реагира, защото приема, че това дразнене е прекалено сериозно и често и може да увреди организма-така е казал Чорбанов по горе.Нека тогава обясни защо се налага много пъти да се ваксинираме срещу тетанус и защо аконякой не се е ваксинирал навреме заболява и умира от тетанус.Нека каже ако знае дали аконякой е оцелял от тетанус трябва да се ваксинира.Съмнявам се че знае верният отговор!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена ми бе болна,а аз не.Ваксинирах се,а тя имаше повече антитела и смяташе да се ваксинира по късно. Живеем в един апартамент.Това,че ваксините не помагат го разправяйте на шапката ми!Колкото до Чорбанов-сещам се кой и как по времето на соца ставаше професор!
32
0
 
0
 
! Отговори
размисъл преди 1 година
От това,че има повече болни печелят единствено фармафирмите.Те и само те имат интерес да няма много ваксинирани.Другите твърдения са аниаритметични.
31
0
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Никой добър специалист не си изоставя работата за да стане депутат.И Чорбанов е такъв.Имам познат програмист.Нито един от колегите му не би искал да стане депутат.Като програмисти тези хора получават дори по добри заплати!А да си професор и да се кандидатираш да депутат,значи си мразиш професията!
30
5
 
0
 
! Отговори
Чорбанов преди 1 година
На Чорбанов ваксината му се провали - гроздето е кисело. Щеше да бъде неповторим успех! Чорбанов изкара вируса тежко и едвам го спасиха, но не беше ваксиниран. Пак гроздето е кисело. Как ще признае, че е слаб специалист и нищо не разбира от вируси.
29
0
 
11
 
! Отговори
Казано накратко, преди 1 година
играем играта на ШиЗиО-то и Биг ФармаФията! За едни евраци става дума, изпълзяха като *** ковидарите ВитаноФ, КукунчеФ, баба радка, ТомоФ, пухи ИлиеФ, кломп и компания! Рекламата тече 24/7!Откакто се пуснаха ковиТ, вече никой не умира от друго! За съжаление обаче доста наивници вярват сляпо, каквото им се заповяда,без да мислят!
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиво ваксинираните боледуват и умират. Истинско ваксинираните си живеят живота с или без вируса.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантира ли печалба за някоя частна фирмичка и сзо?
26
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това въобще не устройва ковид зомбитата, които трепереха от страст за поредния бустер!
25
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече го видях нагледно при починалите ми с ковид лични познати - ваксинирани. Насилственото инжектиране си остава тежко престъпление против човечеството. Очакваме справедлив съд и наказания за виновните преснъпници.
24
6
 
17
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Видеата са монтаж и това се доказа в хода на разследването ,което доведе до лишаване от лиценз на тези не адекватни и не компетентни " доктори" . Чети истински научни издания и истински информационни сайтове, а не фейк конспиративни сайтчета.