БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?

Да си кмет на София без удобен общински съвет е невъзможно, каза Първан Симеонов
Обновена: 3 сеп 2019 09:07 | 3 сеп 2019 09:05,
134
БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?
Снимка: архив "Булфото"

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Фандъкова начело на София вече 10 г. – от нови тролеи до криви плочки...

„От другата страна – при евентуален балотаж, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт“, каза политологът. Но не се ангажира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

„На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, подчерта Първан Симеонов.

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

„И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов“, допълни той.

„Що се отнася до БСП - опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи“, каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
2
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 4 години
НИЕ ДИЛЕМИ С КМЕТОВЕТЕ НЯМАМЕ, НАШИЯТ НЕ Е НИТО ОТ ЕДИНИЯ, НИТО ОТ ДРУГИЯ КЛОНИНГ НА БКП, ЩОТО СМЕ ГОТИНИ!
71
8
 
19
 
! Отговори
ПРИПОМНЯМ преди 4 години
ВЧЕРАШНИЯ ИНЦИДЕНТ НА МАЯ С 1 ПОСТРАДАЛ, НИКАКВИ ПОДРОБНОСТИ НЕ ДАДОХА, НО СТАНА ЯСНО, Ч Е ОТИВАЛА НА ФРИЗЬОР. ТОВА БЕШЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ - ПРЕДИ 4 ЧАСА! ЕТО КАК МИЛЕЕ ЗА НАРОДА!
70
4
 
2
 
! Отговори
от време оно преди 4 години
По какво си личеше пришълецът от вписалия се в средата софиянец? Софиянецът не перфорира билет.
69
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите масово ще гласуват за Мая и БСП 1, тя няма друг вот. БСП 2 вече трябва да са платили на вождовете и печелят ромския вот. Пенсионерите са на ръба на оцеляването и искат връщане на режима, който ги докара до тук, което е лудост, защото политиката с която Просия управлява България вече е съвсем различна. Затова когато все по-често видя пенсионер да рови по кофите много се радвам, защото тези мишки подвиха коляно пред шепа партизани и предадоха държавата, това са предатели.
68
19
 
4
 
! Отговори
БСП ПАБЕДА! преди 4 години
Аз ще гласувам за Мая Манолова, защото тя ще ми вдигне заплатата!
67
4
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Кмета но столицата трябва да бъде поне 5то поколение софиянец!"През 1887 година София е била 10 хиляди души население, сега един милион хора твърдят, че са кореняци а другите са селяни. Истината, е че преди 100 години селяните в България са били над 75%, мисля, че този спор е абсолютно безсмислен. Освен за елитистите граждани, дето обикновено са най-големите преструвки с най-големите претенции. Твърдят, че са демократи, но са фашисти които искат да изгонят плебеите от прекрасния си град.
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77А ти сигурна ли си, че БСП са болшевишка партия, защото там са само олигарси?Бъди здрава.
65
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали е добър християнин?
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Мая стане кмет кой ще я кара сутрин на фризьор, ще и назначат шофьор от общината или тя ще си наеме частна шофьорка?
62
12
 
18
 
! Отговори
77 преди 4 години
С една подробност че вече няма как да излъжат хората с" независими " червени кандидати.Ще загубят катастрофално Шума около тях и жалките им кандидати ,че са сериозна алтернатива е медийна пропаганда В деня на изборите балона се пука, пропагандата спира и червените се покриват като мишки. Като започват да кроят планове за конспирации срешу властта ,за следващи избори.Бсп е нищо друго освен една изостанала в развитието си болшевишка партия. Спокоен ден
61
8
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Мая ще спре ремонтите и със спестените пари ще ни прави добрини!
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това ли ви беше демокрацията и свободата на личността??? Свободно да гласувате за управляващата партия. Свободно да сте в синхрон с моментните настроения на вожда?Къде ви е достойнството на уж по-образовани и по-напредничави?
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ направиха основна грешка, че издигнаха Фандъкова за нов мандат. Явно не са си извадили изводите от президентските избори. Щяха да имат шанс ако бяха издигнали ново лице, но явно не разполагат с такова. Фандъкова обясняваше врели-некипели, че щяла да прави нов екип, което на всички ни е ясно, че няма да стане. ГЕРБ ги чака тежка загуба в София, а всички знаем, че загубят ли София, след това пътят е начертан...
58
12
 
2
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Фалпръцова ще спечели, гарантирано. ЦИК вече е изцяло назначен от Вожда. БСП 1 нямат никакъв шанс. Дано спрат еврофондовете, тогава като няма саниране 600лв на квадрат, къщи за гости и други глупости, Вожда ще вдигне данъците с 50% мислейки си, че е божество. Ще е интересно да се види реакцията на тези от БСП 2, как ще го оправдават тогава. 25 милиона на ден изчезват от хазната, а съответно 200 метра магистрала или перки се появяват на тяхно място. Зле сте с математиката, всеки ще ви ***.
57
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова няма никакъв шанс, както и който да е червен кандидат. София винаги е била антикомуниситческа и след 1990г. кмет на БСП не е имало, няма и да има.
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в Сф нямат избор. От трън та на глог. Таа явно ще е навсякде с малки изключения.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв е тоя мишок...
54
10
 
13
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Ако БСП си мислят, че Радев е спечелил заради формулата на подкрепа от движения - много силно се лъжат и ще се сгромолясат с гръм и трясък. Паралела с Радев е напълно неуместен. Първо Радев беше професионалист, а не политик и второ срещу него беше представена една напълно неприемлива кандидатура от ГЕРБ.Тук виждаме един бивш депутат (Манолова), който допреди 2-3 години ковеше *** закони и като капак насреща си има една солидна кандидатура с прилични постижения (Фандъкова).
53
8
 
24
 
! Отговори
гласоподавател преди 4 години
Без да съм фен на която и да било от двете, мисля че 3 мандата на г-жа настоящата кметица са повече от предостатъчни! Все пак трябва да има някаква мярка във всичко! Не може да е несменяема от тук, та до края на света! Направи достатъчно за София, нагледахме се на всякакви чудеса, време е вече да освободи пространството от себе си и клиентелата си! Нека дойдат нови хора, може да е и за добро!