БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?

Да си кмет на София без удобен общински съвет е невъзможно, каза Първан Симеонов
Обновена: 3 сеп 2019 09:07 | 3 сеп 2019 09:05,
134
БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?
Снимка: архив "Булфото"

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Фандъкова начело на София вече 10 г. – от нови тролеи до криви плочки...

„От другата страна – при евентуален балотаж, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт“, каза политологът. Но не се ангажира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

„На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, подчерта Първан Симеонов.

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

„И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов“, допълни той.

„Що се отнася до БСП - опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи“, каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Когато се кандидатират две жени за такъв висок държавен пост , се гласува за по хубавата. И двете не стават. Няма ли мъже в София ?Същото се питах за Цачева и видяхме какво стана.
91
3
 
3
 
! Отговори
Дир преди 4 години
Власт, една власт, жр. Властта, Адам Колумбия
90
13
 
13
 
! Отговори
Справедливост преди 4 години
Кога ще изметем ГЕРБ от власт ?Долу ГЕРБ ? Затвора за ГЕРБ ?
89
5
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Цецо защо Фандъкова се гаври с теб никой не те иска а си бил ценен крадец кога ще махнат и жената на Цецо от власта
88
12
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
М.Манолова е много амбициозна, упорита и преследваща целта си докрая жена. Сигурно е, че няма да бъде човек на БСП. Освен открай време червенофобската позиция на столицата, има още една голяма пречка при евентуално победилата М.М.: общинските съветници ще бъдат предимно представители на СДС, ДСБ и на новите три радикални партии. Като добавим и тези от ГЕРБ, Манолова ще има насреща си една непробивема недружелюбна стена. Нея дори Фандъкова за 3 мандата не успя да я пробие.
87
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в София,не съм чул хората да се възмущават от ремонти, а и от кмета на София! Това,което се пише в момента е боза!
86
12
 
20
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
народа е наясно че независим комунист няма,и няма да повтори грешката радев.
85
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък не виждам хората да са толкова ядосани че да не използват Графа,градинките,центъра и метрото! Не виждам и демонстрации по повод лоши проекти и ремонти! Нито един архитект не се е изказал против плановете и ремонтите!
84
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия граждански движения ше се спонсорират и организират от бсп! на някой да не му е ясно това? шанса на пчеличката мая да стане кмет на София, е точно НУЛА, колкото и да се напъва другарката импексова!
83
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не БСП иска София! А всички хора които Не са към ГЕРБ групировката искат София!Тия номера че щом каже нещо БСП е само лошо Не минават вече!-:)
82
19
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Манолова ще спечели изборите и така трябва да бъде.Фандъкова ни омръзна предостатъчно грешки направи иповечето хора смятат,че е послушница на мафиотите с тези некачествени и скъпи ремонти.но явно не и се иска пак да стане даскалица тя дали друго може да работи.Крайно време е и Борисов да се ит тегли защото ни омръзна от празно думието му нека ни остави да прценим да ли следващите ще са по добри.И крайно време е да изберемнови и по млади хора да бъдат управници.
81
4
 
7
 
! Отговори
akud преди 4 години
бебесикян PR на манолова ще си изплати в кяш остатъка от сумата за новия джип. без значение кой ще спечели. Хайде на бас!!!!!
80
1
 
10
 
! Отговори
az преди 4 години
До 77Страх ли ви е - ще ви спрат паричките да тролите по цял ден !
79
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма формула "Радев". Другарите не са спечелили президентските избори - над половината подкрепа за Радев и извън БСП. Няма печеливша стратегия на другарите, а груба грешка на ГЕРБ с Цачева. Прострелване в крака си. Жена - юрист, за главнокомандващ на армията?! Тя и армията може да майтап в момента, но чак пък толкова?! А след скадала с апартаментите, радвам се че Цачева не е президент. Щеше да е още по-конфузно. Няма формула "Радев", а има грешка "Цачева", която ГЕРБ няма да повторят.
78
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82. Ооооо, чакай да дойде Манолова и тогава ще видиш простотии.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пъванчо мхого познава , хваща магарето за масура и познава че е мъжко .
76
2
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Първан е грантаджия,затова не му се сърдете.За Цветанов ще кажа,че по скоро ще помага на Манолова за каже после,че без него ГЕРБ е нула.Видях в Жеравна как се гледаха с Винкела,така,че си мисля че има нова "завера".А за "удобния общински съвет,защо Първан си мисли че болшинството ще е от ГЕРБ?
75
9
 
14
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Подробностите са че колата на сестра Галева прави забранен завой на дясно и удря друга.Да застрашиш живот на друг и да си правиш от това пиар е повече от арогантно
74
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бесепе да Си приготвят вазелина.
73
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първане,писна на от простотиите на Фъндъкова,затова ще гласуваме за Манолова,не търси формули.