Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата

Работата за София не било спринт, а бягане на дълго разстояние
Обновена: 3 сеп 2019 12:35 | 3 сеп 2019 12:34, Камелия Цветанова
167
Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова се кандидатира за четвърти мандат като кмет на София Йорданка. Този път обаче ще има доста сериозен опонент в лицето на омбудсмана Мая Манолова, която към момента се радва на доста висок рейтинг.

Въпреки това Фандъкова заяви пред bTV, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София.

Не се е учудила от това, че тя ще се кандидатира за кмет, защото отдавна се е знаело за това нейно намерение, както и за това, че БСП ще я подкрепят.

Още по темата

"Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София", призна Фандъкова.

Според нея е видно, че през последните години София се развива и променя и това не било в резултат на приказки, а на много работа.

"Основната ми мотивация е отговорността към града и хората", допълни тя.

По думите й работата за града е "бягане на дълго разстояние".

"Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати", заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението й е лично.

Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.
         
Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и скандалите, които станаха около него, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му.

"Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила", заяви тя.
 
"Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления", на мнение е Фандъкова.

Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.

Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде изграден зеленият ринг на София - изграждането на линеен парк по бившите жп линии. Вече има завършен идеен проект за над 3 км от това трасе. Продължават проучванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото протежение на този ринг.  

В края на месец октомври пък трябва да бъде завършено строителството на първия етап от третата линия на метрото. В средата на следващата година трябва да бъдат завършени 4-те км, които се строят в кв. "Овча купел" заедно с буферни паркинги и връзка с жп линията.

"И в следващите години проектът за метрото трябва да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв начин не трябва да се спира строителството. Не го допуснах за 10 г., което не беше лесно", заяви Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сега ще се купят гласове и работата е уредена а че софия тъне в мръсотиякаруци кучета наркомани няма значение
133
1
 
8
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Основната и мотивация била отговорността към града и хората. Безогледно лицемерие, ... Градът - зъл за живеене, изтезава слабите. Колите - плътно и изцяло на тротоарите, чупят съоръженията по тях, плочките .. Къде, "кмете"са чистите улици, умно разположените магазини, хуманният транспорт, където сега за маса хора е мъчение да се качат, няма места за сядане за почивка, няма ги чешмичките из града, мръсотия, счупени пластмаси и стъкла-а, плюнки и секрети по улиците, велосипеди без сигнал летят!
132
4
 
14
 
! Отговори
София 1914 преди 4 години
Как лекичко и мазничко отложиха пускането на метрото до Овча Купел 2 за средата на 2020? Беше за този месец!После разделиха проекта на етапи и стана за януари 2020. Преди няколко седмици четох за март 2020, сега средата на годината. Значи реално метро няма да видим още минимум година. Остават прахоляк, мръсотия и целият Овча Купел 1 си седи изтърбушен!В същото време скъсаха нервите на хората с този ненужен ремонт на Обиколна.А паркингът зад блок 29 е затрит, без да има нов!ВЪН ***!!!
131
0
 
13
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Че защо да се страхува от Мая - всички пътища водят за Самоков! И през Панчарево, и през Железница, и през Ихтиман, и през Дупница Особено през Дупница.
130
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам колко хубава улица е Графа, но при ремонта му бяха откраднати милиони левове и подарени на фирмите около фандъчката и боко
129
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад графинята стоят всички м..утренски фирми в София, пък вие си я подкрепяйте....
128
2
 
7
 
! Отговори
От жълтите павета преди 4 години
Ние, потомствените столичани, за провинциални гражданки от селски произход няма да гласуваме. Стига сте ни ги пробутвали! Има достатъчно по-умни и по-малко крадливи столичани, които ще се справят по-добре с кметските задължения.
127
2
 
9
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Блокирали сте ми айпито, ама аз пиша през друго, тъй че не се хабете. Десните трябва да обединят усилия с бсп за измитане на шайката, иначе милиционерът Гешев ще ви сготви един по един като Иванчева.
126
1
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Плакахте и за паметника пред НДК,и за ремонта на Графа,и за Витошка,и за Ларгото,и за Метрото,и за Борисовата градина и за всичко хубаво в този град!------------------Плаче се когато загубиш нещо значимо, важно, ценно за самия теб! Ти и Фънди неплачета щото сте пришълци в София!
125
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е значи какво? Вчера омбудсман,днеска кмет,а утре зарзаватчия! Там къде дават повече,а?
124
3
 
2
 
! Отговори
София преди 4 години
е пълна с бюрократи - ще гласуват за ръката, която ги храни.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плакахте и за паметника пред НДК,и за ремонта на Графа,и за Витошка,и за Ларгото,и за Метрото,и за Борисовата градина и за всичко хубаво в този град!
122
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали костембродската измамница ще се справи по-добре?
121
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюстендилската зъбла хвърли набързо оставка от уж любимата и работа! Кое е по престижно,да помагаш на хората от цяла България или да си при софийското корито!? Показа си изкуствените зъбки, няма що!
120
11
 
4
 
! Отговори
Синема Гугу преди 4 години
В София живеят достатъчно хора, които ще преизберат Фандъкова. Просто софиянци си харесват дупките по улиците и тротоарите, презастрояването, заличаването и на последните зелени площи. прекрасно изградените велоалеи и пр.
119
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Графа в момента е хубава,ремонтирана улица! Не заблуждавай хората бе гарван!
118
13
 
6
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
117
2
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Фандъкова ... битка ... Мая Манолова ---------------Женоря спрете се! Ставата смешни и жалки! Излагация за България! Сеир за мъжете! Това вече е ментално изкривяване на жениците / Йорданка и Мая/!
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова това, Фандъкова онова, Мая това, Мая онова.Хората искат не някви селянки, а адекватен човек. Като арх. Борислав Игнатов. Ар-хи-тект. Не учителка по руски
115
1
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
София е синя, но в гербаво синьо, че седесето си изпя песента отадвана. Само сега Борисов се опитва да спечели симпатии на бившия седесарски електорат,като взема под крилото си останките на СДС които с удоволствие му се предлагат ,че са изгладнели за власт...