Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата

Работата за София не било спринт, а бягане на дълго разстояние
Обновена: 3 сеп 2019 12:35 | 3 сеп 2019 12:34, Камелия Цветанова
167
Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова се кандидатира за четвърти мандат като кмет на София Йорданка. Този път обаче ще има доста сериозен опонент в лицето на омбудсмана Мая Манолова, която към момента се радва на доста висок рейтинг.

Въпреки това Фандъкова заяви пред bTV, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София.

Не се е учудила от това, че тя ще се кандидатира за кмет, защото отдавна се е знаело за това нейно намерение, както и за това, че БСП ще я подкрепят.

Още по темата

"Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София", призна Фандъкова.

Според нея е видно, че през последните години София се развива и променя и това не било в резултат на приказки, а на много работа.

"Основната ми мотивация е отговорността към града и хората", допълни тя.

По думите й работата за града е "бягане на дълго разстояние".

"Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати", заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението й е лично.

Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.
         
Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и скандалите, които станаха около него, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му.

"Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила", заяви тя.
 
"Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления", на мнение е Фандъкова.

Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.

Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде изграден зеленият ринг на София - изграждането на линеен парк по бившите жп линии. Вече има завършен идеен проект за над 3 км от това трасе. Продължават проучванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото протежение на този ринг.  

В края на месец октомври пък трябва да бъде завършено строителството на първия етап от третата линия на метрото. В средата на следващата година трябва да бъдат завършени 4-те км, които се строят в кв. "Овча купел" заедно с буферни паркинги и връзка с жп линията.

"И в следващите години проектът за метрото трябва да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв начин не трябва да се спира строителството. Не го допуснах за 10 г., което не беше лесно", заяви Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
8
 
! Отговори
адвокат Манолова преди 4 години
За един мандат само ще издействам оправдателни присъди а братя Галеви!
93
3
 
2
 
! Отговори
русофил преди 4 години
"Следващите парламентарни избори през 2009 г. са убедително спечелени от новата партия ГЕРБ с близо 40%.".
92
5
 
9
 
! Отговори
Голем Смех пада преди 4 години
Фастъкова я видяхме. Кражби, далавери и накадърие. В София се изляха милиарди евро, а става все по-мръсен и грозен град. Който не е запознат с творчеството на Фастъкова да отиде на Графа и да гледа. Там дейността на Шайката не оставя никакво съмнение, че става въпрос за кражби, некадърност и тотална анархия. Лично аз ще гласувам за Мая Манолова, просто за да падне Фастъкова.
91
2
 
5
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Не е спринт драги избиратели, пригответе ми още 5 мандата и може да довърша графа!
90
4
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
А като изберем Мая Манолова общината ще и назначи ли шофьор да я вози всеки ден в 10:00 часа на шофьор, или на фризьор ще я кара личната и шофьорка?
89
3
 
6
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
88
3
 
6
 
! Отговори
Живял-видял преди 4 години
Успешни кметове на София са били героят от Дойран ген. Владимир Вазов и инж. Иван Иванов.Фандъкова дори не може да се мери с кметовете от комунистическото време като Г. Стоилов, Ив. Панев и П. Междуречки. Тя не е нищо друго от една слугиня на Ипонеца, обслужваща крадливия му икономически кръг!
87
3
 
1
 
! Отговори
Ляво-центрист преди 4 години
Мерси от бивши и настоящи комунисти. Ще гласувам за един истински ляво-цетнристки кандидат с десен уклон! Само ляво-центрист с десен уклон може да оправи бъркотията която ГЕРБ и Фабдъкова сътвориха в София!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така Данче. Нас не догонят, нас не догонят..!!!
85
2
 
2
 
! Отговори
русофил преди 4 години
"2001 Царят прати бодигарда си в МВР". "Бойко Борисов, шеф на охранителната фирма "Ипон", споменаван като нов главен секретар на МВР". "Списък на народните представители в 40-то Народно събрание-Бойко Методиев Борисов". "Този парламент остава в историята със създаването на т.нар. Тройна коалиция и Правителството на Сергей Станишев и въвеждането на плосък данък от 10%."
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхме я за 10 години какви ги натвори, айде у лево...
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прехвърляш вината върху екипа си някак си не върви дори да е истина. Но май няма друг ход освен да се надява хората да си кажат че други са я прецакали, иначе тя се справя добре.
82
2
 
1
 
! Отговори
русофил преди 4 години
"2008Бойко Борисов: Нека да не се занимаваме с ДПС, защото те сега правят всичко възможно да отклонят общественото внимание от корупционните схеми, от да го наречем убийство или самоубийство няма значение, това, което се случи в Сараите на Доган, в проблемите, които си имат там, така че да не им обръщаме внимание. Водещ: Четохте ли интервюто на Ахмед Доган във вестник Труд отново?Бойко Борисов: Не, не чета. "
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъка иска да добута до пенсия като кмет с един проект за метро
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква успешна кметица е Фандъкова,бе.То и магаре да вържеш пред кметството,и то ще кметува в София,като всичките пари на държавата се изливат там.Я да я турите за кметица примерно на Лом,пък тогава я вижте колко успешна ще бъде.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДНАКВО ПРОТИВНИ СА МИ И ДВЕТЕ. УЧИТЕЛКАТА ПО РУСКИ Е КМЕТИЦА ОТ ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ-СТИГА ТОЛКОВА!
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова, нали излъга, че ще спре строежа на Златен век на Артекс!
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички кметове на БСП 2 правят всичко, което е в правомощията им, а в много случаи умишлено бездействат, за да накарат хората да приоритизират личния транспорт пред обществения. От което печели единствено Лукойл, които продължават да изнасят 10 милиарда на година от джобовете ни, директно в Просия. Имат тънки номерца с които го постигат, не е само градския транспорт, но повечето хора не ги забелязват. След това се оплакват от мръсен въздух, не осъзнавайки, че са косвени жертви на глупостта си.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две провинциални комунистки една срещу друга- НЕ, БЛАГОДАРЯ!!!
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има наивници да вярват, че Фандъкова е построила метрото?Фандъкова дето похарчи 64 млн за да съсипе един от символите на София - 910 метра улица.