Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата

Работата за София не било спринт, а бягане на дълго разстояние
Обновена: 3 сеп 2019 12:35 | 3 сеп 2019 12:34, Камелия Цветанова
167
Фандъкова готова за битка, не се страхува от Мая Манолова и левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова се кандидатира за четвърти мандат като кмет на София Йорданка. Този път обаче ще има доста сериозен опонент в лицето на омбудсмана Мая Манолова, която към момента се радва на доста висок рейтинг.

Въпреки това Фандъкова заяви пред bTV, че не са страхува от това, че Мая Манолова влиза в битката за София.

Не се е учудила от това, че тя ще се кандидатира за кмет, защото отдавна се е знаело за това нейно намерение, както и за това, че БСП ще я подкрепят.

Още по темата

"Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София", призна Фандъкова.

Според нея е видно, че през последните години София се развива и променя и това не било в резултат на приказки, а на много работа.

"Основната ми мотивация е отговорността към града и хората", допълни тя.

По думите й работата за града е "бягане на дълго разстояние".

"Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати", заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението й е лично.

Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.
         
Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и скандалите, които станаха около него, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му.

"Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила", заяви тя.
 
"Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления", на мнение е Фандъкова.

Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.

Предвиждат се осем нови парка в кварталите, както и да бъде изграден зеленият ринг на София - изграждането на линеен парк по бившите жп линии. Вече има завършен идеен проект за над 3 км от това трасе. Продължават проучванията на останалите трасета. Предвиждат се велоалеи и пешеходни пространства по цялото протежение на този ринг.  

В края на месец октомври пък трябва да бъде завършено строителството на първия етап от третата линия на метрото. В средата на следващата година трябва да бъдат завършени 4-те км, които се строят в кв. "Овча купел" заедно с буферни паркинги и връзка с жп линията.

"И в следващите години проектът за метрото трябва да остане стратегическият и да продължи да се развива. По никакъв начин не трябва да се спира строителството. Не го допуснах за 10 г., което не беше лесно", заяви Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Като дойде някой друг, София ще цъфне, че чак ще върже.
73
0
 
7
 
! Отговори
русофил преди 4 години
В България няма русофоби, това е проблема, затова Фалпръцова печели много лесно. Това е част от модата на гербе-растите, *** и чалгари, част от хибридната война, която Просия тук одавна е спечелила. Те са прости до такава степен, че пред очите им фирмите на ДПС (на Просия) строят фалшиви пътища и сгради, и крадат, 100 метров небостъргач не могат да го видят. Дори убиха разследваща ги журналистка, за което писаха в цял свят, но гербавите орди на Пеевски бързо намериха и вкараха в затвора ром.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софийска идилийка - 20 годишен таралясник с изпърдяно гърне форсира след легналия полицай и активира свръх чувствителната аларма на друга 20 годишна бангия посред нощ. За такива в София - най-богатия град в бегето, милост не трябва има а глоби до дупка, ама кметовете са над тея неща - имат важни проблеми да решават - на коя фирма коя поръчка да дадат.
71
3
 
4
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Толкова много плюха по Фъндъчката, че вече мокър от вода не се бои!
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закри 6 -цата трамвай въпреки че излъга, че няма да го правираздели се със зам-кмета си и после обясни че проблема бил в екипа й, и че щяла да подбере нов екип. Докога?преди това смени главният архитект Диков. По-преди смени друг зам-кмет - Минко Герджиков. Още по-преди Шефът СОС Владимир Кисьов. докога някой друг ще е виновен?
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При строежа на втория метродиаметър зейнаха две дупки в които може да влезе колане минава ден без да има проблем с метрото -я ескалатори, а нещо другоНа градинката пред Кристал също се удължи с близо половин година ремонтаВ лозенец като правиха преди две години ремонт на 3 улици - 4 месеца ремонт. Половината от живущите там са инженери и архитекти и казааха че в Германия такъв ремонт се прави за 2 седмици.
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каво постигна Фъндоква през последния мандат -повиши цената на билетчето за метрото- навсякъде направи синя и зелена зона - още повече че за депутати и дипломати тя не се спазва-не спази изискване на ЮНЕСКО за ларгото - да сложи железа докъде е автентично-ремонтите на граф Игнатиев, Дондуков и Гарибалид станаха пословични с некадърност и корпуция и липса на сериозни глобиремонтирани плочки пред Витошка и НДК се напукаха точно седмица след ремонта
67
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитам Фандъкова пред Манолова. Гласувам за Фандъкова.
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аполитичен съм, но Манолова е един от малкото хора, които си вършиха съвестно държавната работа. Спомнете си преди нея кой беше - Константин Пенчев, бивш царист, не свърши полза за народа колкото едно яйце, докато беше омбудсман. Ако хората в Сф искат решителна и дейна жена, то със сигурност трябва да покажат червения картон на Фандъкова. Помните всички гафове и с ремонтите, и т.н.
65
1
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До Анонимен ... Не знам дали и двете са комунистки, щото на по късен етап само сестра Галева водеше червените бабички на Бузлуджа издокарана с червена тениска с надпис: СоциализЪмът е секси ... !!!
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоИ двете са комунистки всеки ще си гласува както иска на първи тур ,но по-вечето от нас десните така сме му набрали на Бойко дето излъга че е десен а партията му тъпкана с комунисти ,че този път ако има балотаж и не е нашият човек ще изберем Мая ! Герб заслужават да бъдат наказани ,тази тяхна наглост и лакомия ще бъде наказана !
63
4
 
9
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Майчето ще бъде употребена от БСП в предстоящите местни избори и след загубата им захвърлена в забрава като по този начин *** ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП ...
62
7
 
15
 
! Отговори
Буци преди 4 години
Само заради студенткси град - фандъкова трябва да е аут. Там с барокко сътвориха чудеса
61
9
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Фандъкова може да се легитимира с работата и реализираните си проекти за което гражданите я преизбираха в три последователни мандата ... омбусМая може да се похвали като режисьор и постановчик на Костинбродската афера и с делата си като адвокат на братя Галеви ... !!!
60
3
 
11
 
! Отговори
Буци преди 4 години
Данче, какво ще кажеш какво направихте в Студентски град? Там с вашата фирма Барокко разказахте играта на пейзажа
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уолмарт изхвърли всички американски стоки от рафтовете си, и сега във всяко кътче на САЩ се продават китайски стоки. Американската икономика не може да конкурира китайската по цени и качество, американците които преди произвеждаха стоките които сега са заменени с китайски са без работа. В САЩ има цели пустеещи градове пълни с бездомници и безработни защото няма работа.
58
1
 
11
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Комунистите от БСП срещу комунистите от ГЕРБ!? А *** се радва ли радва! Добрата новина е , че долара гони 1.80лв за цар долар!!!
57
2
 
6
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Предлагам да ни дойдат истински капиталисти наследници на истински капиталистически партии и да издигнат кандидатурите си, а ние да изберем един як капиталист за кмет на София да ни оправи да ни дава яки капиталистически заплати като на запад при капитализма и демокрацията.
56
2
 
10
 
! Отговори
в грешка си преди 4 години
До Анонимен 54Няма две леви партии,а една комунистическа-БКП!А за кой от БКП ще гласувате е ваш проблем!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кореняците софиянци никога не сме гласували за ГЕРБ или БСП (те са едно и също нещо). За тези партии гласуват провинциалистите, които надойдоха масово в София.