Манолова атакува София, зад нея Вапцаров, Криско, Назарян...

Инициативен комитет издигна кандидатурата й за кмет
Обновена: 4 сеп 2019 14:21 | 4 сеп 2019 11:04, Александър Попов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова вече официално не е омбудсман, след като вчера депозира оставката си, а днес тя бе приета от Народното събрания. Заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще встъпи в длъжността омбудсман до избирането на нов.

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола стола на Фандъкова "защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва". И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

Още по темата
В същия момент Инициативен комитет издигна официално кандидатурата й за кмет на София.

"Това рамо, което ми дават от инициативния комитет е безценно. Преди повече от 4 години НС ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последния пристан на надежда за българския гражданин. За тези 4 години с моя екип работихме заедно и не отстъпихме от нито едно свое обещание. Колкото повече работехме, толкова повече се повишаваше доверието. Разбира се, не беше лесно. Изискваше пълно отдаване", каза Манолова.

Тя посочи, че законопроектите отлежават в деловодството на парламента. Властта издигнала стена на равнодушие и така възможностите ѝ да помага на хората били изчерпани. Няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, категорична е Манолова.

"В София само акулите се чувстват добре, затова виждаме перките им в центъра", допълни още тя, цитирана от БНТ.

Според Мая Манолова в основата на това е политическа партия ГЕРБ. В София има формална власт, заяви Манолова. В София няма кмет, а изпълнителен директор.

Аз се кандидатирам, защото заедно можем да се преборим затова. Заяви, че не я е страх. Скоро ще представи и програмата си.

Представя си София - светла, почтена, прозрачна, електронна община. Иска столичани да участват в управлението чрез обществени съвети. Смята, че трябва да се осветлят обществените поръчки, ще отвори заседанията на общинския съвет за столичани. Представя си София - зелена, Витоша достъпна за всеки столичанин.

Тя нападна управляващите, че са обслужвали всички други интереси, но не и на гражданите. А високото доверие към институцията омбудсман е било пречка за реализирането на много проекти и каузи.

Сред членовете на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова, личат доста интересни имена. Сред тях са фолкпевицата Анелия, рапърът Криско, Вера Иванова, която нашумя покрай протестите "Системата ни убива", олимпийският шампион по борба Армен Назарян.

Комитетът зад Манолова пък се оглавява от Никола Вапцаров, който за кратко бе зам.-кмет на Десислава Иванчева в "Младост" и после атакува строежа на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец".

В комитета ще влязат и много хора, с които Манолова е работила като омбудсман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сбогом бсп.
202
1
 
3
 
! Отговори
Знае се преди 4 години
Змията хапе най-силно,когато си отива..Бай,бай,чао до не скиф!
201
6
 
2
 
! Отговори
От Пекин с прическа преди 4 години
Искам да работя по гербаджийски-тлъста заплатка,фондове,премии,концесии,подкупи..щото не се виждат да работят,освен да маата *** с ръце в джобовете и червени конци на китката и да плещят глупости.
200
3
 
2
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
До Байфидан от пост 190 Записал си следното:До Бисер червеното. Глу.пак, що мислиш, че ако други бяха на власт, кашкавалът нямаше да е пак 23 лв. (а може би и повече). Чувал ли су нещо за пазарна икономика и частен бизнес. Ти май живееш още с тезисите на Ленин.Имаш 4 изпечения с 14 грешни думи. Евала ти правим брато!Само да те попитам ,на колко ракии написа по-горе визираното? Така де , утре като изтезнееш да те почерпя с една шкембе чорба!
199
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов за речта на президента: Маса глупости.
198
5
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Русофилската шайка в атака срещу България
197
3
 
2
 
! Отговори
APP преди 4 години
До Бисерчо,.Най добре вместо да жалиш за ниски доходи за да си купуваш евтин кашкавал, по добре работи повече като Иван и ти ще получаваш високи доходи и няма да ти прави впечатление колко струва кашкавала. Всеки чака на готово както през "социализъма", да му дават повече без да го интересува от къде идват парите.
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТенчоТова е другата версия на опорната точка " и едните и другите са маскари", нали?? За неориентираните, демек.
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво начало, колко пъти... българите ще се превърнат в най-бавно загряващите хора в света.
194
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С мафията ще е неравна битка. Повече са силни са.В тях са и парите и властта.
193
4
 
1
 
! Отговори
Тенчо преди 4 години
До Винету със сигурност не бих се унижил да гласувам за БСП или за ГЕРБ. Като излезнат всички кандидати ще видя. Надявам се да има някой по-нормален, за да го подкрепя.
192
2
 
2
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Ох, в първия момент помислих, че шеф на инициативния комитет е Къци Вапцаров.
191
8
 
6
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
НАСТАНА ВРЕМЕ ДА НЕ СЕ ДЕЛИМ НА ЛЕВИ И ДЕСНИ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА ИЗРИТАМЕ МАФИЯТА ГЕРБ! В ИМЕТО НА ЕДНО НОВО НАЧАЛО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ПОДКРЕПИМ МАЯ МАНОЛОВА!
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако кашкавала ставаше за ядене. Всички да сме станали червени партизани и да ядем кашкавала на мандрите.
189
5
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До Бисер. Ами явно в друга България живееш - онази на Позитано 20. И като са толкова лоши ГЕРБ защо хората постоянно ги слагат първи на изборите? Защо бе, *** червен? Само не ми излизай с изтърканата плоча, че си купуват и манипулират изборите, защото не е вярно и не е интересно (ГЕРБ спечелиха и когато не бяха на власт). И не с тези ялови закани какво щели да покажат хората на местните избори (същите ялови закани ги правеше и за евроизборите, нали?). ГЕРБ пак ще ви смачка, червени ***.
188
3
 
4
 
! Отговори
Тенчо преди 4 години
Като чета коментарите голям смях. Много ниско ниво са троловете в коментарите. Като гледам БСП троловете изостават спрямо тези на ГЕРБ с 2:4. Първите трябва да увеличат щата. Като интелектуално ниво и БСП и ГЕРБ са трагедия. Явно не само на пазара на труда са дефицитни качествените кадри, но и в тролския бизнес! Много сте зле. Вземете малко да четете книги и да се образовате, че нивото и на двете партии е много ниско! Аман от продажници в тая България!
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бисер до АнонименНе бре, в същата България живееш. Ама с дребни парички от тролене/щото друго не можеш/ е тегаво.......:))
186
1
 
1
 
! Отговори
Синя идея преди 4 години
Сега има имитации. Който му е скъпо.
185
1
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Бисер червеното. Глу.пак, що мислиш, че ако други бяха на власт, кашкавалът нямаше да е пак 23 лв. (а може би и повече). Чувал ли су нещо за пазарна икономика и частен бизнес. Ти май живееш още с тезисите на Ленин.
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има опашки за Гърция,защото морето излиза много по -евтино от нашето.Сега през септември има обяве почти за без пари.Не сме виновни ,че наще чорбаджии останаха с пръст в уста.То само с нахалство не става ,трябва и усет за нещата.