Манолова атакува София, зад нея Вапцаров, Криско, Назарян...

Инициативен комитет издигна кандидатурата й за кмет
Обновена: 4 сеп 2019 14:21 | 4 сеп 2019 11:04, Александър Попов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова вече официално не е омбудсман, след като вчера депозира оставката си, а днес тя бе приета от Народното събрания. Заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще встъпи в длъжността омбудсман до избирането на нов.

Преди два дни Манолова обяви, че ще се бори за стола стола на Фандъкова "защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва". И заяви, че не дели софиянци на леви и десни. Тя бе категорична, че ще приема подкрепата на всички граждани на София, независимо от техния цвят и техните убеждения.

Още по темата
В същия момент Инициативен комитет издигна официално кандидатурата й за кмет на София.

"Това рамо, което ми дават от инициативния комитет е безценно. Преди повече от 4 години НС ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не бъда затворена в кабинета си, а да бъда сред хората. Давам си сметка, че омбудсманът е последния пристан на надежда за българския гражданин. За тези 4 години с моя екип работихме заедно и не отстъпихме от нито едно свое обещание. Колкото повече работехме, толкова повече се повишаваше доверието. Разбира се, не беше лесно. Изискваше пълно отдаване", каза Манолова.

Тя посочи, че законопроектите отлежават в деловодството на парламента. Властта издигнала стена на равнодушие и така възможностите ѝ да помага на хората били изчерпани. Няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, категорична е Манолова.

"В София само акулите се чувстват добре, затова виждаме перките им в центъра", допълни още тя, цитирана от БНТ.

Според Мая Манолова в основата на това е политическа партия ГЕРБ. В София има формална власт, заяви Манолова. В София няма кмет, а изпълнителен директор.

Аз се кандидатирам, защото заедно можем да се преборим затова. Заяви, че не я е страх. Скоро ще представи и програмата си.

Представя си София - светла, почтена, прозрачна, електронна община. Иска столичани да участват в управлението чрез обществени съвети. Смята, че трябва да се осветлят обществените поръчки, ще отвори заседанията на общинския съвет за столичани. Представя си София - зелена, Витоша достъпна за всеки столичанин.

Тя нападна управляващите, че са обслужвали всички други интереси, но не и на гражданите. А високото доверие към институцията омбудсман е било пречка за реализирането на много проекти и каузи.

Сред членовете на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова, личат доста интересни имена. Сред тях са фолкпевицата Анелия, рапърът Криско, Вера Иванова, която нашумя покрай протестите "Системата ни убива", олимпийският шампион по борба Армен Назарян.

Комитетът зад Манолова пък се оглавява от Никола Вапцаров, който за кратко бе зам.-кмет на Десислава Иванчева в "Младост" и после атакува строежа на "Артекс" в столичния квартал "Лозенец".

В комитета ще влязат и много хора, с които Манолова е работила като омбудсман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СРАМОТА БЕ,ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХМЕ,ТА" СЕСТРА ГАЛЕВА" Е НАЙ-НЕЧИСТОПЛЪТНИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ! ИЗДИГАНЕТО И Е ПОДИГРАВКА СЪС СОФИЯНЦИ ! НЕ ЗНАМ КАКЪВ Е ТОЗИ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ-МОЖЕ БИ В НЕГО СА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ,БРАТЯ ГАЛЕВИ,БАРЕКОВ....И МОЖЕ БИ СИ ПОДХВЪРЛЯТ ОТ "КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ",НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ?
222
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майче, Маркс ли те излъга да нападаш София?
221
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много примитивно, бе!
220
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия кандидатури - верна е поговорката "Напънала се планината и родила мишка".Това плямпало от Кюстендил ще ни поломоти известно време да ни поангажира вниманието докато мафийката си разделя баницата. Единственанта жена на която се надява българският народ е румънката Кьовеши. То от нашите никоя не стига и една десета от популярността й. Само едно ще ви кажа - дано стане чудо и изведнъж народа да им го натресе гласувайки масово за някой готин човек. Такива ще има сред кандидатите, но непопуляр
219
4
 
3
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Няма ли на хоризонта един интелегент, коеняк софиянец ? Сега избор няма. И двете кандидатки( към момента) са издънки на БКП/БСП !
218
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много странно, тоя Вапцаров. А Иванчевата какво ще прави. С този ход с маноловата, мафийката герб+бсп слага в пълен шах населението. Просто няма за кого да се гласува. Дори наказателен вот няма за кого да се даде. С тая разхлопана щайга за централно 'анти'. Това ако не е заговор за да остане детската учителка -те па на. Егати мъртвата хватка - само стари муцуни и то все ***. Отврат.
217
16
 
11
 
! Отговори
Spoko преди 4 години
Гербарите няма да спят спкойно и стоят по сайтове, ще пишат комеснтари и реплики навсякъде по цели дни и нощи, но искам да им кажа спкойно държавната мафия ще фалшифицира и тези избори, спете спкойно!
216
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се гласува за личности, а не за партии
215
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободните ще гласуват за Мая
214
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Послушните роби ще гласуват" за герб и бсп
213
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Послушните роби ще гласуват ГЕРБ, малко им беше досега та искат още
212
9
 
7
 
! Отговори
Болсонаро преди 4 години
Глаувайте за Фандъкова, за ГЕРБ! Стратегията на ГЕРБ решава проблема на Европа с ***, като ви произвежда ток с него. А БСП горят само въглищата за производство на ток, ограничават развитието на икономиката, не използват ресурсите рационално, ще вкарат икономиката в репресия. За да отваряте интернет, да готвите, да карате ел. тротинетки, през зимата да се топлите, искате ток, нали така. Послушайте разума, гласувайте само за ГЕРБ и за по-високи производствени мощности!
211
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покланям се на Мая Манолова
210
17
 
16
 
! Отговори
Само така преди 4 години
Мая ще отвее герберската послушница Фандъкова.
209
4
 
11
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
*** са доста подмолни. На тези избори може би ще издигнат двама-трима кандидати, пък който и да спечели все ще са на далавера. Ама тази им е централния нападател.
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що така бре Миме
207
2
 
0
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До 207. БСП имаш предвид, нали?
206
9
 
11
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Жалки червени тролчета, всичката ви пара ще се изпари на 28 октомври. Също както при евроизборите. Помните ли?
205
1
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Бай Вълчо. Имам само една неволна техническа грешка (су вместо си), байновото. И има една приказка, първо си виж собствения панталон отзад и после се смей на другите. Та си виж твоите грешки и после ела да поучаваш другите.
204
5
 
6
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Много съм разучарован от десните партии/без ГЕРБ - е изкуствено дясна/ всички падат на Борисов без бой , л-т му за-ка! вижте нашия народ живее в мизерия от както Борисов е на власт / 12 години/ , всички псуваме по Станишев но той е единствения примиер оставил държавата с 8 милиарда резер и дой Бой и го спука , но въпреки това той се хвали постоянно и медиите го хвалят и десните също. Сред богатите българиима и журналисти и политици, затова те виждат че всичко розово в страната, нали?