БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?

Да си кмет на София без удобен общински съвет е невъзможно, каза Първан Симеонов
Обновена: 3 сеп 2019 09:07 | 3 сеп 2019 09:05,
134
БСП опитват да превземат София с формулата "Радев". Ще липсва ли Цветанов?
Снимка: архив "Булфото"

Политиката е игра с много голям залог и ако Мая Манолова разгърне този тип кампания, който е бил анонсиран снощи – базирана на граждански движения, каузи и подкрепа от различни части от спектъра – евентуална подкрепа на БСП за нея ще бъде разказана като „още една от подкрепите“. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.

Още по темата

Фандъкова начело на София вече 10 г. – от нови тролеи до криви плочки...

„От другата страна – при евентуален балотаж, ще има опит дори непримирими привърженици да застанат зад една кандидатура срещу тази на ГЕРБ – както някой го определи „синьо-червен Отечествен фронт“, каза политологът. Но не се ангажира дали заставането на БСП зад независим кандидат – подобно на последните президентски избори, е гаранция за успех.

„На този етап можем да видим само основната структура на нагласите. По-важният въпрос е политологичен – за позиционирането. Пред Манолова има две основни задачи, даже три. Едната е да се опита да замести Фандъкова като кмет на София. Втората е да напомни на софиянци, че г-жа Фандъкова – това е ГЕРБ. Защото много софиянци не свързват образа ѝ с този на ГЕРБ. Фандъкова като че ли успява да се опази от част от репутационните негативи, които ГЕРБ носи и това е здравословна дистанция. Третата задача пред Манолова, ако тя спечели изборите, е какъв ще бъде общинският съвет…Защото е трудно да се кмет без сравнително удобен общински съвет“, подчерта Първан Симеонов.

По повод липсата на Цветан Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ Симеонов посочи, че това ще се отрази на резултатите, но „Борисов показа вече кой е силният“.

„И повечето играчи в ГЕРБ са се ориентирали към кой полюс на магнита да сочат…А понякога имиджът е по-важен от структурите, от прагматизма, от занаятчийството. Може да се окаже, че Борисов в джипа носи повече от обиколките на Цветанов“, допълни той.

„Що се отнася до БСП - опитват се да повторят формулата „Радев“, защото са разбрали грешката си от евроизборите…Хората се ядосват на ремонтите в София, но не виждам да са разлюбили докрай г-жа Фандъкова. Миналия път БСП загуби толкова мощно, че вече няма накъде да ходи“, каза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 116: Ако Мая Манолова стане кмет на София това ще бъде удар по модела ГЕРБ. Застрояването на кварталните градинки и корупционните обществени поръчки няма да минават толкова лесно. А и тези, които минат, ще бъдат показани на светло. Така че Бойко не само няма да спечели, но това, след загубата на президентските избори, ще бъде следващата стъпка към края на властта на корумпираната гербаджийска дружинка.
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИванчева кмет на София
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова се кандидатира от позицията на омбудсман като е търсила решения и на софийските проблеми такса мощност и тн, а троловете на шайката твърдят че нямала опит. А Фандъкова като даскалицааа само с какъв опит стана кмет АРЕ БЕГАЙТЕ ГЕРБЕРИ ПРОСТИ
109
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоКАКВО Е ИЗЛЪГАЛА ЗА КОСТИНБРОД БЕ ГЕРБЕР НАГЪЛ ДЕТО СИ СЕДНАЛ ДА ТРОЛИШ НЕ СЕ ЛИ НАМЕРИХА ПОЛОВИН МИЛИОН БЮЛЕТИНИ НАПЕЧАТАНИ И НАДПИСАНИ ИЗВЪН ТИРАЖА. ПЕЧАТНИЦАТА НА НАЙ-ДОВЕРЕН ГЕРБЕР ВИЕ ВОДИТЕ ЧЕРЕН ПИАР И СЪСИПВАТЕ ВСЕКИ ОПОЗИЦИОНЕН КАНДИДАТ. ВАШЕТО Е НАГЛА ДИКТАТУРА В МЕДИИТЕ
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чочокаква е фандъкова се видя прекрасно по грозната и радост след скалъпа над Иванчева. кой мислещ човек ще гласува за фандъчкова
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко опита да е кмет и не успя,затова направи ГЕРБ.Без мнозинство в общинския съвет няма как да управляваш.Без партия зад теб,независим кандидат няма как да си и да управляваш.Това са фактите.Ако БСП не подкрепят Мая печели Бойко.Ако я подкрепят пак печели Бойко.Която и от двете да стане кмет печели Бойко.Така излизат сметките защото той обяви,че я е подкрепял като омбудсман.Каза,че с гласовете на ГЕРБ е сложена на този пост.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да отнемат жителството на цветанов?
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А президента Радев има два пъти по-голямо одобрение от бат'ти Бойко.---------Кой твърди това?
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова е проста, но тая стара чанта Манолова е направо тьпа селска путкка. На тия години без никакъв опит и умения да се кандидатираш за кмет на столицата, е абсурдно. На всичко отгоре така и не стана ясно - защо се отказва от омбудсманията? Смята, че като кмет ще е по-полезна ли? На какво основание?
103
0
 
0
 
! Отговори
ne se vkarvaite v преди 4 години
mejdupartiini igrichki !!! Koito I da specheli ..polza nikakva !!! Ne go li razbrahte !!! Triabva promiana na sistemata a ne na upravliavashtata partia !!! partiite se psuvat v Parlamenta ..a na kuponite posle piat zaedno I se pregrashtat !!! Ne go li razbrahte nai-posle !!! Enite v opozicia a drugite na vlast ...promiana nikava !!! Ne vi li omrazna be ?!??!!
102
5
 
16
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Няма по-скромна,деликатна откровена жена от Фандъкова .Друг е въпроса, че покрай такива хора винаги ще се наместват интересчии, използвачи, корумпирани на които на челата им не е изписано ,че са такива и в един момент задниците им лъсват-уволняват ги а негативите обира Фандъкова. А съгласете се , че с толкова проблеми в София тя не е възможно да огрее навсякъде.А срещу нея -Манолова .Спомнете си за умишлената лъжа от нея и Станишев за аферата Костинброд .Гнусна история .Селския манталитет.
101
8
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 109: По точно ти злобееш, както се полага на гербаджийски ***. А президента Радев има два пъти по-голямо одобрение от бат'ти Бойко.А за Мая Манолова - решават софиянци. Няма вечни кметове.
100
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сега има избори колко ще спечели Гадев??Нищо не са превзели БКП с Гадев,той затова злобее като селска клюкарка недо....на!!!!Дрогарката Галева само да зине да каже БСП и до балотаж няма да стигне.Аз смятам че това е краят на политическата кариера на Галева Костинбродска-Пеевска!!!!
99
10
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Мая води по интелект, но дали това е предимство?
98
0
 
5
 
! Отговори
metro преди 4 години
В тази среда,чудеса не се случват добре си говори Първан но го видяхме как се кълчи в прогнозите на последните избори така ще е и на тези.Все повече хора непонасят Фандъкова, но времето е неин съюзник и трудно ще бъде победена, шанса е в голяма дясна вълна за която не се знае, ще стигне ли вятъра!
97
7
 
13
 
! Отговори
Жалко за Манолова преди 4 години
Майчето ще бъде употребена от БСП в предстоящите местни избори и след загубата им захвърлена в забрава като по този начин *** ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП ...
96
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Ами предложи промяна на Избирателния кодекс. Предложи кмета на София да бъде пожизнена длъжност. Чак след смърта на човека да се избира нов. ДАЙТЕ ПЪТ НА ПО МЛАДИТЕ И УМНИ ХОРА А НЕ НА КАЛИНКИ ПОСОЧЕНИ ОТ ГЕРБ. ТА НИЕ ОТ ПРОВИНЦИЯТА НАМРАЗИХМЕ ИМЕТО ФАНДЪКОВА. ДАЛИ НЯМА ДРУГИ КАДЪРНИ КАДРИ ТА ВСЕ НЕЯ ПРЕДЛАГАТ????????????
95
13
 
14
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
94
3
 
6
 
! Отговори
чекист преди 4 години
Първане, няма ли палатки, бре?...
93
1
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Справедливост 99 Когато БСП вземе властта. Ха, ха..!