"Менса България" тества за интелигентност кандидат-кметове

Само четирима от явилите се - съгласни резултатите им да са публични
5 окт 2019 22:00, Анисия Иванова
24

Само четирима от кандидатите за местните избори на 27 октомври са разрешили резултатите им от теста за интелигентност да бъдат оповестени, съобщи Bulgaria ON AIR.

От Менса България в ефира на "България сутрин" още в понеделник (30 септември) поканиха кандидатите за кметове и общински съветници.

След попълване на декларация от кандидатите изпитът е безплатен, разрешава се и публикуването на данните от положения изпит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Това ,което е написал 17 е абсолютно вярно .Интелигентността е при различни ситуации да вземаш най-правилните решения , а за това са необходими много качества и широки познания .
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неи е лошо и членовете на МЕНСА България всяка година да си преповтарят тестовете .Че някои от тях вече са оглупели. Ха-ха-ха
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гошо, знаеш ли колко човека са със 150 резултат?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами тестове на ирландската пактирка и банкянския чобан кога
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интелигентността не се определя от интуитивни тестчеъа с картинки , а от сбор от качества и знания. Ако Менса определяше интелекта щеше да е основното на което учат децата Просто една заблуда с рекламна цел и печалба.
15
7
 
6
 
! Отговори
то IQ инженерът преди 4 години
Естествено, че МЕНСА не е перфектния вариант, но нима крошетата и "ножовете в гърба" са по-добро решение?До, До 12, може би искаш да добавиш и връзки, като корабни въжета и т.н.?МЕНСА е разбира се несъвършен, но ориентир за комплекс от качества/или липса на такива.Дипломация! "На човек му е нужно да прочете 10 книги в живота си, но Точните."Нека Сме Си Ние, но с ясна Заявка!!
14
4
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Език задължително, но Менса ..... Това, че си решил правилно някакъв въпросник, съвсем не значи, че ще се справяш добре в народното събрание. Там трябват съвсем други качества.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако МЕНСА теста стане задължителен за кандидат политиците в България, съвсем скоро ще се развихри поредния корупционен скандал. Помните ли скандалите с университетски ректори, продаващи дипломи? Няма по - голямо унижение за българското висше образование от това... IQ теста не е съвършен, но за момента няма измислен по - добър тест за функционалността и производителността на мозъка на човек. Като всяко друго умение и минаването на теста може да се променя в зависимост от подготовката.
12
5
 
6
 
! Отговори
то IQ преди 4 години
11), на който му се хапват агнешки главички ;)?А за МЕНСА, Да стане задължителен, даже + език, за в Парламента. Първо Български! и още един. За елементарна работа в cv-то вече ти го изискват.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аууу този от снимката лъха на мозък яко... държавата цирк
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На бай Зико, пловдивският кандидат на ГЕРБ тестът ще е отрицателен
9
7
 
6
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
До Жо Абе той на доста места е доказал,че може да бъде успешен (спорт,охрана,мутрагенски времена,пожарна,полиция,кметство,политика),навсякаде е постигнал сериозни успехи.Няма друг в БГ политически живот с подобни успехи в различни сфери.А ти бил ли си успешен в нищо,едва ли!...
8
2
 
6
 
! Отговори
то IQ преди 4 години
Доказано е, иначе нямаше как на последния на нацията, при положение, че пишех за двама, да искарам 119...без преписване, само чаках.,. Накрая сверихме. Искам да го направв по-съсредоточено.
7
1
 
19
 
! Отговори
Съммнителен преди 4 години
Умни не значи неподкупни. Това важи и за "Менса" и за кметовете.
6
2
 
21
 
! Отговори
Няма гаранция преди 4 години
Също е доказано че хората които започнат често да решават IQ тестове постепенно постигат все по високи резултати. Това означава че тези тестове могат да бъдат научени и мозъка на човека просто се настройва да мисли по определни начини за да реши логическите задачи.Да обаче ежедневието не е само суха логика. Напротив, истинските лидери, са много хитри, добри психолози и имат отилични социални умения. Умеят да командват и да манипулират другите. Винаги знаят накъде духа вятъра и се приспособяват
5
4
 
19
 
! Отговори
Няма гаранция преди 4 години
Тези тестове са доста примитивни и отдавна е доказано че не дават реална представа за всички качества на човека. Също се знае че до голяма степен зависи от каква средна е човека, какво образование има и с каква професия се занимава. Напълно естествено е хората които по цял ден в ежедневието си решават логически проблеми да изкарат висок резултат на всеки IQ тест. Такива например са математиците, физиците, програмистите, и повечето инженери които се занимават със сложни технологии.
4
3
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Първо себе си да тестват, а след това и т.н. кметове. Нещо се пишеше, че в България има съмнения колко са редовни тези членове ;) Потърсете в Google. Аз познавам един, който е супер некомпетентен, а им се води някакъв началник.
3
7
 
25
 
! Отговори
Жо преди 4 години
МЕНСА, трябваше да започнете от Боко. Той дали ще премине границата от 100 точки?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестът за интелигентност на кметовете се явява такъв и за избирателите!Той е такъв и за всякакви избиратели!Самите избрани са без значение - те са такива,каквито са техните избиратели!
1
1
 
16
 
! Отговори
? преди 4 години
А депутати и министри кога?