Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива

Категорично ще иска касиране на изборите в София
6 ное 2019 11:10,
173
Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма да правя партиен проект", заяви бившият омбудсман Мая Манолова пред bTV. Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия, акумулирана на изборите и "очакването от гражданите да не спирам да дишам във врата на властта", затова ще създаде "гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности", която да се бори  за честни избори и основните свободи на гражданите.

"Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко", каза Манолова, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Тя е категорична, че ще иска касиране на изборите и ще подаде жалбата в законовия срок, а в момента нейният екип анализира изборните протоколи.

"Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали", твърди Манолова.

Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие.

"Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена", смята Мая Манолова, която благодари за подкрепата на всички граждани и политически сили.

"Благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесват", каза Манолова, която смята, че е налице обединение на всички демократично мислещи граждани, макар и с различни политически убеждения, което тя определи като мост и подаване на ръка между леви и десни.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувала, като заяви, че е подкрепила тази, която е предлагала промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
10
 
! Отговори
Нникой преди 4 години
не може да заглуши Корумпираното Костинбродско Кречетало
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За да победи злото е достатъчно добрите хора да не правят нищо"Чудите ли се защо стигнахме до тук?
86
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номерата с купения вот, основно ромски, корпоративния вот (държавната общинската администрация), фалшифицираният вот (чували с бюлетини за подмяна, протоколи, невалидни уж бюлетини, заменени такива и т.н.), манипулираният вот (лъжливи екзит полове, социологически проучвания", СМИ и агитация в деня на изборите), отказът от машинно гласуване, местенето на "избиратели" в нужните населени места и т.н. - всичко това държи и ще държи суджукорастите на власт.
85
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 30 години не живея в България, и над 17 години нямам българско гражданство но все още фигурирам при избори в избирателните списъци.Интересно ми е ГЕРБ моя глас къде са го писали - сигурно за Фандъкова.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, сваляйте билборда на провалилия се кмет, че свършиха изборите !
83
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая си повярва, че е велика. Когато беше в народното събрание и лаеше за щяло и нещяло, проглуши ушите на депутатите. Събраха се те и Бойко, с характерната си подигравателна усмивка каза: Абе, я дайте да дадем на това момиче някакъв пост, да си лае на воля и да не ни досажда тука! И тъй - направиха я омбудсман! Тя обаче не се усети, че и се подиграват и се хвана! Сега какво - обущарка ли ще стане?
82
4
 
13
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Мая Манолова и БСП загубиха защото са ЛИЦЕМЕРИ!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стратегия за поддържането на материален статус на мая и компания без да е надникнато в българската сенчеста икономика и корупционния сегмент.
80
1
 
9
 
! Отговори
До сега преди 4 години
Манолова само плюешеи хвърляше помия по всички граждани , които имат болшинство и не са гласували за нея. Въпроса е сега с какви селяни ще прави тази глажданска инициатива, защото гражданите й нямат никакво доверие.
79
1
 
7
 
! Отговори
Р. ОВЧ. преди 4 години
Маяма нолова - ШАНС ЗА ОРЕШАРСКИ, ФАЛИТ НА ТЯХНАТА К Т Б ПО ВРЕМЕТО НА Б К П Д П С. Тази консомолка, която е в Б К П от 1989г. ли ще говори за несправедливост? Ами тя си е част от задколисието, заедно със онзи дето му беше на гости още в първото предаване на новата му "телевизия". Втори гост Д С, трети гост онзи папагал дето никога не "познава".
78
1
 
8
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
До ДръндерА защо българите от Доспат гласуваха на 95% за ГЕРБ?Пари ли им се даваха?
77
9
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Един въпрос към тролчетата на ГЕРБушкото от Орландовци. Защо ромското население 90% е гласувало за Фъндъкова?
76
4
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Това,че са обесили Левски май е долна лъжа! Той си е имал двойник - чех, с когото не знам какво се е случило, въжетата се разграждат или организмът минава през тях, а шъ обесиш апостола на свободата, глуупости на търкалета са това.. След априлското е имало околосветско въстание начело именно с Левски , задето ни потушават въстанията, направете филм!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С други думи след изборите е налице реална и финансово обезпечена друга социално приемлива опция ,но и това го има ,че бедните работещи и бедно живеещи хора не вярват на богати бивши и настоящи депутати .
74
2
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До 68 до 61Един съвсем логичен въпрос. Ти *** ли си? Защото само това би обяснило изказването ти!
73
1
 
1
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Май защото сме намагнитени, затова токът ни убива, техниците да направят експеримент през пилешкото месо на грил, което е във ФОЛИО дали минава ток!
72
3
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
сестра галева като приемаше закони да пуска мафиотите от затвора пак ли за гражданите мислеше?
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая е част от бюрокрацията и бизнеса и не може да създаде гражданска инициативаВъпрос с повишена трудност e кой чете мненията по форумите от 2004 година и кой,, чете ,,мислите на хората и след това манипулативно ги създава неприятели и врагове в живота!
70
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малеее, яко са платили на троловете и се надпреварват под статията да плюят и плюят против Манолова. *** до трола! Явен признак на страх.А, сега цъкайте минусите, докато не са ме изтрили, щото в Бг има голяма свобода на словото!
69
2
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
До тия дето ми цъкат минуси, че ни трябва качествен файъруолл, че ние къде толкова влизаме по сайтове и от къде толкова теглим, тракерът е сравнително чист от вируси, откъде да ги хванем тези вируси? Файъруолът май е по-важен!