Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива

Категорично ще иска касиране на изборите в София
6 ное 2019 11:10,
173
Манолова няма да прави партия, ще създава гражданска инициатива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма да правя партиен проект", заяви бившият омбудсман Мая Манолова пред bTV. Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия, акумулирана на изборите и "очакването от гражданите да не спирам да дишам във врата на властта", затова ще създаде "гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности", която да се бори  за честни избори и основните свободи на гражданите.

"Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко", каза Манолова, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Тя е категорична, че ще иска касиране на изборите и ще подаде жалбата в законовия срок, а в момента нейният екип анализира изборните протоколи.

"Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали", твърди Манолова.

Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие.

"Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена", смята Мая Манолова, която благодари за подкрепата на всички граждани и политически сили.

"Благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесват", каза Манолова, която смята, че е налице обединение на всички демократично мислещи граждани, макар и с различни политически убеждения, което тя определи като мост и подаване на ръка между леви и десни.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувала, като заяви, че е подкрепила тази, която е предлагала промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
3
 
! Отговори
аххахахаа преди 4 години
Майчееее, алтернативи ти липват в бъдеще! Другарите 2-ри път няма да подкрепят една загубила. Тъмносините ги плюят от сутрин до вечер и съвестта им започна да ги гризе... Та, с кой, бе Майче от тук нататък? Със Слави? ахаххаха
147
3
 
2
 
! Отговори
, преди 4 години
Булгарина си иска шлифера. Да става лаф за кебапчета, пиленца за шментени капели и всекакви тарикатски измислици ниво селска кръчма! Целта е пунта мара и толкоз! Насила се мъчеха да го очовечат но не става!
146
3
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
От политическо движение УГЗ я подкрепяме твърдо и стоим зад нея
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая Кречеталото иска да обвини някого за неуспеха си " Кой ми *** в бикините"!
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой интересува ли го ,че ще прави организация и тинтири минтири,отново ще дои чичко паричко и ще пръска популизъм и нахалство.Била доказала ,е доказа, че свири на който плаща.Както разбирам иска да докопа едноличната власт за себе си,ей така да я грабне ,че и е тясно и да помогне на спонсорите си ,като залъже наивните.И кой плати 2-3 милиона да доказва, че можела.Ама другарко,без тези спонсори нищо нямаше да докажеш,но и не й се отвори парашута.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Открадни чуждият мъж"...така ли ще се казва?
142
5
 
2
 
! Отговори
Без мярка сте преди 4 години
Голяма част от пишещите са завършили в Оксфорд.То е възпитание,ум,красноречие.Плашеща тъпотия!Успех,дерзайте ,,умници"!
141
11
 
3
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Като чета коментарите на колегите направо се изчервявам. То си е злоба , ненавист и простотия.Е защо?Защото една жена се е опълчила срещу едни бивши милиционери и бъдещи клиенти на Темида?Е, нека да си честитим един нов мандат на Фъндъкова и нейния патрон от Северна Корея : Ким Чен Ун. И така до 2030г.Наздраве за всите българи по на 4-5 ракии от Софето.
140
7
 
6
 
! Отговори
АКТИВИСТ НА ГЕРБ преди 4 години
Не плачи Мая, другарят Борисов ще ти купи омбудсман.....
139
4
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И тая не знае на кой свят е! Слушах я днес! Общи приказки и нищо конкретно! Въздух под налягане,добре че не я избраха за кмет ...
138
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да прави каквото ще тая нахалница, само да не ми се набива в очи!
137
6
 
18
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако сте забелязали , всички телефонни измамници са селяни. Тази селска гургулица , Манолова , също е *** , но обработена в Москва. Телефонните измамници подлъгват възрастни полуграмотни хорица , а сестра Галева измами "умните" , "красивите" пишман десни шопи ! Еееех , софиянци , оставате си шопи и залужавате да ви лъжат селяните ! Честито !
136
1
 
10
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Избоите ги кастираха, а те искат да ги касират.....
135
3
 
19
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Корнелия е хитра лисица!Пързулна Майчето по пързалката на изборите!Сега като ги загуби тя с нищо не е виновна!Просто си я елиминира от лидрският пост в БСП!А кресливото Майче е на борсата като безработна!Лошо, Майче; лошо !
134
3
 
13
 
! Отговори
Т.Танов преди 4 години
И тая се самовъзнася като Нинова ?! И за нея е победа - разликатга била малка ?! Малка, малка,ама сега си безработна,или пак приватозаторката ти е подготвила нова служба на "носена от вихъра" на политическите страсти и борби,ха-ха-ха!
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като прави такава партия къде ще и е офиса ?
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще прави с умнокрасивите. Да не забравямеямея, че тя измисли този термин в стремежа си да иронизира тези, на които им се струваше невъзможна гаврата с предлагането от ДПС през нейната партия на уродчето за шеф на ДАНС.А някои, по повод и бе повод, взеха да го употребяват навсякъде, защото им се струваше интересно като звучене, несъзнавайки, че заедно с Майчето се самопоставят в категорията на глупавогрозните.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката: Защо все пропускате Габрово, и тук ги бием редовно на I тур!
130
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Объркала се е! Там където диша не е врата!
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА СИ ОДИ НА СЕЛО!