Манолова с "14 класьора с доказателства" за нарушения

Тя и екипът ѝ внесоха искането за касиране на балотажа
Обновена: 11 ное 2019 16:38 | 11 ное 2019 16:22, Камелия Цветанова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както се и закани Мая Манолова, която остана втора в оспорваната битка за кметския стол в София, внесе искане за касиране на изборите.
Още по темата
Според нея и екипа й има много нарушения на балотажа и това е основание да иска повторно преброяване на бюлетините.

ЦИК оповести, че на втория тур на местния вот 45,13% от отишлите до урните са пуснали бюлетина за Манолова, а 49,98% за съперничката й от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Манолова и инициативният комитет, който е издигна за кандидат за столичен градоначалник, обявиха веднага след втория тур, че имат доказателства за груби нарушения на изборните правила.

Така че днес Манолова и хората, които работиха с нея, внесоха "14 класьора с доказателства" за нарушения на вота заедно с жалбата с искане за касиране в Общинската избирателна комисия.

Тя обясни, че целта на жалбата не е да пречи на работата на Столична община.

"А заради справедливостта, заради множеството тежки нарушения и злоупотреби с изборните права на столичани. Не става дума за моя избор и моя глас, а за тежка злоупотреба с гласовете на хиляди столичани от изборната машина на ГЕРБ. Тя включи и направи съучастници и много граждани в купуването на вота, контролирането и продаването на гласове и т.н. Смятаме, че това не трябва да бъде оставено така, без последствие. Затова внасяме тази жалба. Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ", коментира Манолова.

Екипът на бившия омбудсман започва и петиция, с която да оспори резултата от вота и да поиска  законодателни промени, които да въведат машинното и електронното гласуване.

Резултатите от изборите ще обжалват и кандидати за районни кметове на БСП - за кварталите "Искър", "Люлин" и "Красна поляна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
47
 
! Отговори
БСП Злоба преди 4 години
Като загубят и следващите избори червените ще депозират 42 вагона влакова композиция натоварена с написани от тях "доказателства" за касиране на изборите..
29
11
 
35
 
! Отговори
ОМЕРТАТА ГЕРБ преди 4 години
С дон БАЛОН до края. КОКАЛА не пускам, ВЛАСТ без кръв не давам
28
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Тонката и другите ТонкиАз не казвам,че БСП трябва да вземе властта!Даже обратното,но обратното не е ГЕРБ да остане!!Е това не ви го схващат кратуните на сичките дето си мислите,че ГЕРБ не са БКП!Трябва да се спре с противопоставянето:''Щом не си от ГЕРБ(БКП демек) значи си от БСП(пак БКП демек)''Това дърпа България назад и не го проумяват кратуните подръжници на ГЕРБ и БСП!Когато на народа му светне,а като гледам темповете още 30 годинки и ги прати извън политиката България ще тръгне напред!
27
5
 
38
 
! Отговори
до Тонката преди 4 години
Че ти откъде реши коя е правилната посока. След 20-30 г може да се пише точно обратното. Че и Борис 3 и фашагите са мислили, че с ХИТЛЕР са хванали бога за шлифера, а после много от тях се отзоваха в затвора
26
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едното крило на БКП скача на другото крило на БКП.Всички са комунисти и ГЕРБ и БСП,обаче народа заблуден и си мисли,че ГЕРБ са демократи!Навремето имаше лозунги,че Петър Младенов бил демократ защото е свален бай Тошо.Сега е същото.Въртене в кръг!!!!
25
12
 
41
 
! Отговори
600 000 НЕВАЛИДНИ преди 4 години
бюлетини. Такова преиначаване на вота няма никъде по света. Пък ти Манолова ходи да се жалваш на ЦАЦАРОВ. Ами нали ОН сам си го е избрал...
24
5
 
37
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"инициативният комитет, който е издигна за кандидат за столичен градоначалник"Лъжа!!! Инициативният комитет никога не е издигал пчеличката на Валдемар за началник на столичната полиция.
23
8
 
42
 
! Отговори
НАЙ-ЛЕСНО преди 4 години
се подменя вота като пипнеш компютърната програма на ЦИК. Никой после няма да разреши да се отварят чувалите с бюлетини. А видяхме с очите си празни подпечатани протоколи. Защо - за удобство....600 000 невалидни бюлетини на 1 тур. За втория даже си спехтиха бройката....
22
3
 
42
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Ама трябва да си на кръстовище... Бойко от там ги събира... Само внимавай да не го изпревари някой анадолски тираджия..че ще ти цепне д-то....😁
21
4
 
46
 
! Отговори
Член от комисия преди 4 години
В изборната стая имаше хора от всички партии. - Мая всички ги изкара съзаклятници?!
20
16
 
39
 
! Отговори
ПАНИК СТАЯ преди 4 години
Треска го тресе ТИКВАТА и неговата свита. Ами ако ТРЪМП вземе, че обърне гръб на ТИКВАТА. Кво праим тогава. Свил се е като куче в каручка и нощно време само сръбски мафиоти сънува. От 90-те. А има за какво...
19
4
 
45
 
! Отговори
Класика преди 4 години
Както би казал Паниковски : "Жалка, нищожна личност" !
18
5
 
38
 
! Отговори
АЗ МИСЛЯ ДА ОТКРАДНА преди 4 години
някой крем като видната ЕВРОАТЛАНТИЧКА КЛЕПТОМАНКА на ПОП ТОДОР наследничката. Все ще ме уреди ПАСИТО с някой пост. А ако не ще ме забележат там в ПАРТИЯ ГЕПИ ще ме вземат. Колкото повече откраднеш токова по-висок пост там дават. Намислил съм го...Само бат БОЙКО ще го издебна на някоя бензиностанция като спре да зареди държавния джип и хоп уредил съм се я министество, а замесник кмет
17
5
 
56
 
! Отговори
БСП чума преди 4 години
Мая е на път да се оака до ушите и да остави след себе си тънка червена линия!
16
4
 
53
 
! Отговори
А какво ще прави преди 4 години
В Кюстендил като и там хората си избраха кмет от ГЕРБ...
15
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14 класьора с по един лист във всеки.По внушително е.
14
6
 
51
 
! Отговори
Златев преди 4 години
Това нейното не е касиране, а на*ранее!
13
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя и Ленчето рева, рева докато не захапа кокала на евродепутатството. Сега - ни звук ни стон, само тихо гризкане се чува. Та така и с Майчето. Корнелия я излъга и пчеличката си напусна топлата и доходоносна службичка. Стига реве да и подхвърлят някое кокалче. Бойко нали е мека Мария пак ще и помогне.
12
23
 
37
 
! Отговори
НАДЕЖДАТА преди 4 години
казват умирала последна. Докато има хора като МАНОЛОВА ще има и НАДЕЖДА. ЗА освобождение от ТИРАНИЯТА на СИК и ГЕРБ
11
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До какво ли ще доведат напъните на Манолова?