Възрастните служители са по-продуктивни от младите

По-младите и по-образовани се отегчават по-бързо
Обновена: 18 апр 2011 22:34 | 18 апр 2011 20:02,
66
Възрастните служители са по-продуктивни от младите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Възрастните служители са по-продуктивни от младите си колеги, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от проучване, направено в Германия.

По-зрелите членове на персонала не са толкова силни и подвижни, колкото по-младите, но за сметка на това компенсират с по-голям опит и умения за работа в екип, и със способността да си да се справят по-добре, когато възникнат проблеми.

"Възрастните служители правят повече грешки, вероятно заради влошаващите им се физически възможности. За сметка на това обаче те рядко допускат сериозни грешки, защото имат по-голям опит", обясняват авторите на проучването от университета на Манхайм, които са наблюдавали служители от фабриката за камиони.

Специалистите са установили още, че по-младите и по-образовани служители не са толкова продуктивни, колкото
по-възрастните си колеги с по-ниска квалификацията. Вероятната причина е, че те се отегчават по-бързо.
Проучването оспорва схващането, че за да е по-добра продуктивността служителите трябва да са по-млади.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото и да е странно на някои, но работещи нови идеи по принцип идват от по-възрастните служители, докато младите, ако изобщо имат някакви нови идеи, то идеите им почти винаги са неработещи и неприложими. Опитът е основата за новите идеи, а не младостта.
45
0
 
18
 
! Отговори
Опитът е най-важен преди 13 години
Смешно изследване. Хората на средна възраст вече са осъзнали, че опита е нещо много важно и колко смешни са били допреди няколко години, когато са се хвалели, как бързо работели с компютъра, а по-възрастните работели по-бавно. На средна възраст би трябвало да са разбрали, че не бързите пръсти и бързото щракане с мишката е важното, а съвсем други работи, за които компютъа е само техническо средство за свършване на работата.
44
1
 
2
 
! Отговори
mnb преди 13 години
просто възрастните не се замислят колко пъти те самите са допускали грешки за да достигнат до тази опитност. само че към по предишни години грешките са се приемали по леко от сега. 39 има го и при мъжете не е са само жени (мъж съм).Не е редно да се отнасяме по този начин с възрастните колеги но не е редно да търпим подобно отношение. къде е средата ?
43
1
 
5
 
! Отговори
от кога си е така преди 13 години
Когато в едно предпрятие настъпи хаос и дойде време за промяна в щата да се съкращават и назначават хора. Хората се обезверяват. Жените стават ,като Оси мъжете, като гладни мършеви кучета омрели от глад. Тогава настъпва истински ужас за всеки, който трябва да си отстоява длъжността и позицията за да се задържи на работа. Борба за хляб! Всеки използва всякави средства за да премахне конкуренцията колегата. Всички средства са позволени, като във Войната и любовта! Кой виновен?
42
1
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
po prodyktivni sa vazrastnite hem penciika hem zaplata ,ama te i edna rabota varshat ama se skasvat ot bachkane kato se cheshat po glavata ili go mestiat ot edinia krochol v dygia ili stoiat na bykvata f i davat akal.
41
2
 
3
 
! Отговори
кажи речи преди 13 години
Човешко е да се греши ,така се прави рутина. Но ,именно ,тези по- възрастни служители много често не си дават сметка, че трябва да са благодарни, че са на работа. Защо? Ти си пенсионер по болест и го отнaсят младите и класифицирани хора, заради теб. Те са "аут" от работа, а теб те държат, защото трябва да се документира с писане кой колко грешал... Момент! А, ти колко грешки си направил за тяхна сметка? Нека мразят, това им остана със злокобните си чувства и лъжи да постигат "успехи."
40
1
 
2
 
! Отговори
кажи речи преди 13 години
Седи безучастен, когато си отстояваш позициите за да се задържиш на работа, защото не някой е по- способен за твоята позиция и с нужната класификация просто е има повече връзки! Лесно да омеразите младите, без избощо да си давате сметка ,че монетата винаги има две страни. Вижте и другата страна, чуйте и други истории. Аргументите ви да наричете всеки втори млад и способен човек, *** са "въздух, под налягане."Дискриминацията царува и при здрави и способни хора и при болни с право на работа.
39
1
 
2
 
! Отговори
другата страна преди 13 години
съгласна съм, че си зависи и от индустрията, също, че и от нас младите има бая мързеливи, които нямат стимул да работят, но съм виждала много често по-възрастните служители (главно при жените се наблюдава като че ли) автоматично с постъпването на по-млад колега да го намразват, щото видиш ли "вас младите ви мързи да гледате и не знаете нищо" и не ти помагат когато имаш нужда от съвет от някой с по-голям опит, а веднага търчат да донасят възмутено, че си направил грешка...
38
1
 
5
 
! Отговори
кажи речи преди 13 години
Всички, онези на 30- 35 години, които живота ги е "сюрпризирал" още на 25 години с какво ли не, сега вече са пенсионери, но с право на работа да не са изхвърляне? Изгонен от работа, защото е болен никой не обича болни. Изгонен от работа, защото има някой, който е с връзки. И ти да им вкъщи млади деца, които не ги взимат на работа и теб живота ще ти струва "черен" кой търпи някой да му лежи на гърба? Здрав, прав, без работа? Седи безучастен, ако можеш ,когато те смачкат и оплюят и вкъщи.
37
1
 
3
 
! Отговори
mnb преди 13 години
второто е по добре защото стария деиства по един по консерватирвен на4ин а младия вкарва пове4е иновации. но младия няма натрупаното самочувствие. като понете да наемате *** по 5-6 за ИТ работа ще се питате "защо не си задържах работниците" и ще гледате да се отървете от фирмата и вие да избягате нанеиде . ама ще е късно. за съжаление започваме да ставае като евреите до преди 100г народ ама без родина. а сякаш ни превземат отвътре *** като вирус са ....
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баща ми казваше: Който си не струва на 20г. и на 50г. си не струва.
35
1
 
4
 
! Отговори
mnb преди 13 години
до 24, ами работодателите да си пазят хората със заплати или по друг начин. а не само да цоцат и вземат за замъци коли и ***. всички млади ще избягат и с основание. до 31 ами помисли защо младите не искат да носят отговорност. една от причините е че няма ясни правила ако нещо се обърка. младия служител няма опита на по възрастния и съответно по лесно допуска грешки. измисли как да работят в екип стар и млад или стар да хвърля по едно приятелско око на младия за да може той да е сигурен 4е е ок
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупости на търкалета , просто населението на Европа застарява ( изключвам черните ***) и няма кой да бачка , съответно фирмите търсят начин да сенаправят такива "проучвания" , че да си оправдаят вдигането на годините до пенсия .
33
2
 
2
 
! Отговори
интерес преди 13 години
Звучи интересно. За монтажна линия е и доста логично. Как ли биха изглеждали нещата в сфера с творческа дейност - софтуер, дизайн всякакъв, изкуство. Други характеристики сигурно са по-показателни.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Вероятната причина е, че те се отегчават по-бързо." - Да, младите хора не са хипнотизирани зомбита-роботи, какъвто става всеки човек живял достъчно време по правилата на системата.. ://
31
4
 
8
 
! Отговори
Alexa преди 13 години
Съгласна съм с "25 Реалист" и при нас е така, младите ми служителки ( аз съм на 31 - те на 27) са доста разсеяни, вечно бъркат справки, не обичат да носят отговорност (това ме дразни най-много), ако може да се измъкват и по-рано от работа... на моменти съм се питала "Боже, смятах че поколението след мен ще е по-кадърно и така би трябвало, но какво се случва?!??!?" Да не говорим, че тия под 27 тях пък много ги мързи, в момента пенсионираме една от ключовите служителки и назначаваме 2 млади :)))
30
2
 
6
 
! Отговори
Каква ли е истината? преди 13 години
За различни видове дейности подхождат различни видове хора. Някъде е по-важен големият професионален опит, другаде пък се изискват качества, каквито човек има когато на 23-25 години. Това е ясно за всеки мислещ човек.Затова се питам: Дали разказаното в статията отразява действителните резултати от някое обективно научно изследване, или е поръчкова далавера, необходима за подготвяне на общественото мнение за някое парламентарно начинание - напр., повишаване на пенсионната възраст?
29
1
 
9
 
! Отговори
Не само рутина преди 13 години
Позволи ми да допълня - улегналост и отговорност са не по-маловажни качества, които допринасят за крайния резултат.
28
5
 
2
 
! Отговори
new koz преди 13 години
в бг над 50 ли е не е човек, или поне не си дава зор да е такъв. правят каквото си искат няма пешеходни или подлеzи за тех, ракията е добро тревата е дявола. имат акъл да осъзнаят какво става. ама не те мразят младото поколение. на мен подкупи са ми искали с зареден пистолет, не съм давал и съм сърба попарата, а на тия безпарични *** всеки ден чета по 10 по 20 бона са ни измамили уз за подкуп. мене ще ме е срам че съм дал подкуп. атия *** gie срам че са измамени.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При "Възрастните служители" се нарича рутина!