Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа

"Защо влиза през комина, ако беше честен, щеше да минава през вратата"
Обновена: 28 дек 2011 10:36 | 28 дек 2011 10:36, Елка Василева
241
Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа
Снимка: Reuters

Турски мюфтия се усъмни в почтеността на Дядо Коледа, като заяви, че ако той е честен, е нямало да минава през комина, а през входната врата, съобщава в. "Хюриет".

Мюфтията от Одрин Сюлейман Йеничери заяви, че новогодишните празненства не са залегнали в културата на Турция и че това е време за равносметка за изминалите дни, а не за събирания, на които се употребява алкохол.

Мюфтията предупреди за "опасността", която може да възникне при копирането на християнския начин на живот.

„Дядо Коледа влиза през комина и прозореца. Ако обаче беше някой честен, щеше да минава през вратата. У нас се влиза през вратата. В Корана пише: "Влизайте в домовете през вратата".

„Защо тогава ще влиза през комина?", запита мюфтията.

В мюсюлманска Турция също се е наложила практиката децата да получават подаръци от белобрад старец, известен под името "Ноел баба". Там той раздава подаръците на Нова година вместо на Коледа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: Дядо Коледамюфтия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
3
 
! Отговори
до 180 от славянин преди 12 години
А по- шовинистично изперколясал от турския също няма, те имат такава теза, че са създали европейската култура!? Точно истеричният шовинизъм е признак на комплексарство, но един обрязан мозък не може да проумее такова нещо!
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте сега мили българи турците седят тука защото в Турция не ги искат а и едно е да живееш сред нормални хора друго е да живееш сред такива *** каквито са там. 89 година Турция си затвори границата за известно време защото се чудеше какво да ги прави.. а хората ги гледаха като извънземни. Величаят Турция но ако сега им съберем багажа и им кажем айде към родината ще пискат до небесата. Съжалете ги!
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 185:КЪДЕ СЪМ ЗАЩИТАВАЛ *** ВЕ? ГОВОРЯ ЗА ОТДЕЛНИТЕ РЕЛИГИИ,А КОЛКОТО ДО *** МАНИ ГИ ТЕЗ В ТУРЦИЯ КЮРДИТЕ ИМАТ ПО 8-9 ДЕЦА А ТУРЦИТЕ ПО 2-3 ДЕМОГРАФСКАТА КАРТИНКА САМА ГОВОРИ! А ИНАЧЕ КОЛКО СА РЕЛИГИОЗНИ ТУРЦИТЕ ПИТАЙ ГИ ЗАЩО НЕ ГИ ПУСКАТ В САУДИТСКА АРАБИЯ ХАХАХА
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както са им набрали кюрди, евреи и други .. не знам пред кой се правят на "велики"!
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Педофилията не само е била практикувана от Мохамед, но е и разрешена от Корана. Тези, които си мислят, че модерният ислям е загърбил тези практики, трябва само да видят снимките и видеоматериалите, и да чуят думите на Аятола Хумейни (Иран) най-известният ислямски духовник на 20 век: На мъжа е позволено да получи сексуално удоволствие от дете, даже и то да е още бебе. Содомията с дете е разрешена. Ако обаче мъжът причини трайни увреждания на детето, той трябва да му осигури бъдещето и издръжката. Това момиче, обаче, не се включва в броя на 4-те му съпруги и той не може да се ожени за нейна сестра. За момичето е по-добре да се омъжи рано, така че менструацията му да започне в дома на мъжа му, отколкото в дома на баща му. Всеки баща, който ожени дъщеря си толкова рано ще има постоянно място в рая.
177
1
 
2
 
! Отговори
184 преди 12 години
Тогава кво се дървиш и защитаваш ***?
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 182:ДА ДЕ И ПОНЕЖЕ ИСУС Е ЕВРЕИН И СА ГО ОБРЯЗАЛИ НА 10-ТИЯ ДЕН.... И ВТОРО НЕ СЪМ ТУРЧИН МАНГАЛИНО ***!!!
175
0
 
1
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
според теб напр. 166 с мед ли ни маже или чакаш за още
174
2
 
3
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
Обрязването е еврейски обичай турчино ***!
173
1
 
3
 
! Отговори
до 180 преди 12 години
Като не ти харесва що не се махнеш? Щото и турция не ви ще!
172
8
 
3
 
! Отговори
turkinya преди 12 години
PO KOMPLEKSIRAN NAROD OT BALGARINA NQMA AKO IMA NQKOY LEV POVEHCE V DJOBA SI MISLI 4E SVETA S EVARTI OKOLO NEGO KOLKO S AJALKI GORKICHKITE
171
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЕ МНЕНИЕ НАПРИМЕР Е АНТИБЪЛГАРСКО?
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да разбираме ли, че този сайт е антибългарски, след като няколко поста с отявлени антибългарски мнения си стоят гостоприемно
169
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО НЯКОИ ХОРА ДЕТО КАЗВАТ НА ЕДНИТЕ *** НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ЧЕ ВЯРВАТ САМИТЕ ТЕ В ЕДИН РЕЗАК............ КАКВА ИРОНИЯ!!
168
3
 
4
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Да ти кажа ли какво е мнението за турците.. ще ти стане мнооого зле!
167
0
 
2
 
! Отговори
169 преди 12 години
Дано ние не станем като тях! Комплексарино!
166
3
 
10
 
! Отговори
fagy преди 12 години
Ми ***,влиза тайно през комина нощем,за да остави подаръците,които да са изненада на сутринта.*** то кат си *** ,че и ***,оправия няма! Де********ба **************************** ***** ****************** и мюфтията...
165
2
 
9
 
! Отговори
maroder преди 12 години
ами откъде да знае квадратната картуна че всичко това в белите страни се нарича'' легенди ''традиции'', ''поверия'' и т.н.Aми и аз искам да попитам мюфтиите честен ли е бил мохамед като е преписал библията през 6 век
164
3
 
3
 
! Отговори
а преди 12 години
автомобили продъжават да се палят, Борисов искал да става полиглот, тази година е най-лошата от 97ма насам а вие тука се занимавате с глупости... СРАМ!
163
3
 
7
 
! Отговори
славянин преди 12 години
В действителност, колко християнство има в този празник, пие се и се плюска на корем, след това и други неща се правят и казват, че това било ''християнско''! Христос на това ли ни е учил и това ли иска от нас!?

Спонсорирани публикации