Британките дават £2,5 млрд. годишно за неудобни обувки

40% ги интересува само как изглеждат, а не дали ще са удобни
12 юли 2012 12:00, Елка Василева
11
Британките дават £2,5 млрд. годишно за неудобни обувки
68% от британките поне един ден в седмицата носят неудобни обувки. Снимка: архив, Reuters

Британките харчат по 2,5 милиарда лири годишно за закупуването на неудобни обувки, които измъчват стъпалата им, но изглеждат екстравагантно, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на последно проучване.

Една трета от анкетираните поданички на Нейно Величество си признали, че си купуват чифтове, като предварително знаят, че ще им бъдат изключително неудобни, но изглеждат атрактивно.

Повечето британки притежават и "обувки за вечеря", които могат да носят само в изключителни случаи и то предимно в седнало положение. Средностатистическата дама на Острова харчи годишно около 137 британски лири за закупуването на 5 нови чифта обувки на средна стойност от 27,40 лири.

Проучването е било поръчано от обувната марка Hotter Comfort Concept и е обхванало 1000 пълнолетни жени. 40 на сто от тях доверили, че избират чифтовете според това как изглеждат, независимо дали ще са удобни или не. Според анкетата 68 на сто от запитаните разкрили, че поне един ден от седмицата носят обувки, които измъчват нозете им. 53 на сто от анкетираните споделили, че запазват до една година неудобните модели, преди да ги изхвърлят, дори и да са ги обували само веднъж.

Участничките в проучването признали, че в гардероба си държат най-малко 4 чифта "за вечеря", които могат да носят единствено в седнало положение, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Краката на жената на снимката изглеждат ужасно....червени и подути
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имат бол пари - купуват. И аз, ако не получавах за месец, колкото те за 2 дни, сигурно щях да купувам. Все пак жени сме и дрехите не биват да ни служат "само да си покрием срамотиите", а и да доставят радост на душата.
4
4
 
6
 
! Отговори
galya преди 11 години
Поредната тъпотия .... ама и женските са прости, като купуват ***, следователно се стимулира произвежданетона още такива. Аз НИКОГа не бих си купила неудобна обувка, колкото и красива дори да е тя! Но все пак въпрос на мироглед, макар, че никой не мисли за ***, които после отиват в майката природа, а уж все се стремим да живеем с унисон с Природата ...
3
1
 
4
 
! Отговори
BG преди 11 години
Поредната жизненонеобходима статистика за гардероба, обувките и неудобните сутиени на дебелите британки. Тя даде смисъл на днешния горещ работен ден! Благодаря ви, днес.бг! Само така, мачкайте конкуренцията с такива новини!
2
3
 
8
 
! Отговори
Валя преди 11 години
*** са.
1
4
 
4
 
! Отговори
не син преди 11 години
Деградирала нация , да си ги заврът на тайно място !