Шофьори, каквото и да правите - пълнеете!

Тренировките през седмицата не помагат, сочи ново проучване
28 яну 2013 18:04,
5
Шофьори, каквото и да правите - пълнеете!
Снимка: архив, Reuters

Хората, които всекидневно се придвижват до работа с автомобил, наддават малко повече на тегло от колегите си, използващи метро, автобуси и велосипеди, дори и да тренират в свободното си време, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от австралийско изследване.

Специалисти от института "Бейкър" в Мелбърн са анализирали данни за 822 души.

Изследователите са установили, че сред онези от тях, които тренират минимум 2,5 часа седмично, придвижващите се с автомобил до службата напълняват средно 1,8 килограма за последвал 4-годишен период.

За сравнение - тези, които тренират и се придвижват до работното си място по друг начин, или работят у дома, качват с килограм по-малко.

Специалистите са открили още, че само участниците, които тренират достатъчно през седмицата и никога не се придвижват с автомобил до службата, успяват да се опазят от натрупването на излишни килограми.
 

Хората, които не тренират през седмицата, наддават на тегло, без това да е свързано с начина им на придвижване до работното място, пише БТА.

Предишни проучвания също откриват връзка между времето през деня, прекарано зад волана на автомобила, и опасността от наднормено тегло или затлъстяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Полазвам колата веднъж месечно до провинцията и три пъти когато ходя до Младост,Люлин или Надежда.Почти всеки ден минавам разстоянието от Хладилника през Витошка до Женския пазар или МОЛ-а на Стамболийски,но не мога да падна под 90кг. А бях 76-82кг.В петък имах мазоли като си събух туристическите обувки.Два пъти го минах маршрута межу 13 и 18часа.Та нещо не ми се връзва поредното твърдение.Когато тичах в парка,не преяждах и не ядях пържено,но ядах месо,дори с тлъстини за 3месеца от 105 на 76кг.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мани шофьорите,ами и шофьорките бая дебелогьзи станаха....
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са пълни глупости. Ти маай по 3-4 макдоналдса на ден, пък с кола или без - пак си дебелееш. Напълняват предимно международните шофьори, които седят на едно място с часове наред и това им е начин на живот. Не може да се сравни с половин - един час шофиране на ден.